Mezi nepečené dezerty osvěžující chuti můžeme zařadit cheesecake s limoncellem.

Nepečené dezerty 4x jinak: Zamlsejte si s netradičními chuťovými kombinacemi

Nepečené dezerty uvítá mnoho věčně zaneprázdněných hospodyněk, které nemají čas postávat dlouhé hodiny u kuchyňské linky a sporáku. Takové zákusky budete mít hotové do několika málo minut. Osvěžte se netradičními kombinacemi ingrediencí.

Je libo vyzkoušet sušenkový cheesecake s dýňovým krémem, avokádové košíčky s kokosem, francouzský preclíkový koláč, nebo ten s chutným italským nápojem limoncello? Všechny tyto nepečené dezerty vás okouzlí svou fantastickou chutí. Vyberte si svého favorita a vyzkoušejte něco nového.

Nepečené dezerty 4x jinak: Sušenkový cheesecake s dýňovým krémem

Sušenkový cheesecake s dýňovým krémem si zamilujete už po prvním soustu. Patří mezi nepečené dezerty, které budete mít hotové už do čtvrt hodiny. Musíte však počítat s určitou dobou chlazení v lednici. Potřebovat budete tyto suroviny (1 hrnek = cca 250 g/ml):

Čtěte také:

Kremrole: Upečte si tento tradiční dezert snadno doma

  • jemně nadrcené máslové sušenky: 1 a ½ hrnku
  • krystalový cukr: 2 lžíce
  • změklé máslo: 5 lžic
  • tučnou smetanu ke šlehání: 250 ml
  • mascarpone: asi 500 gramů
  • dýňové pyré (můžete si připravit vlastní): 1 hrnek
  • moučkový cukr: 1 hrnek
  • vanilkový extrakt: 1 lžička
  • mletá skořice: 1 lžička
  • muškátový oříšek (mletý): ½ lžičky
  • sůl: ¼ lžičky

Začněte přípravou sušenkového korpusu. V míse si smíchejte nadrcené máslové sušenky, krystalový cukr a vlijte v mikrovlnce rozpuštěné máslo. Hmotu navrstvěte do dortové formy a dobře uhlaďte. Nyní si vyšlehejte smetanu do tuhého krému a dejte stranou (měla by být vychlazená). Následně na to promíchejte mascarpone s dýňovým pyré, moučkovým cukrem, vanilkovým extraktem, mletou skořicí, muškátovým oříškem a trochou soli. Nakonec metličkou zakomponujte do směsi i šlehačku. Připravenou náplň navrstvěte na sušenkový korpus a dejte chladit a tuhnout do lednice na cca 4 hodiny (pokud to tedy vydržíte). Poté skvost, který patří mezi rychlé i netradiční nepečené dezerty, ochutnejte. Je velmi lahodný. Dobrou chuť.

Nepečené dezerty 4x jinak: Avokádové košíčky s kokosem

Avokádové košíčky s kokosem se řadí mezi zdravější nepečené dezerty. V podstatě v receptu neobjevíte klasický cukr. Vše je čistě přírodní. Především vás tato dobrota osvěží v letních měsících, protože se zamrazuje. Připravte si tyto ingredience na zhruba 12 košíčků (1 hrnek = 250 g/ml):

  • mandlová moučka: 2 hrnky
  • sušené datle bez pecky: 10 ks
  • neslazený strouhaný kokos: 4 lžíce
  • špetka soli
  • zralé avokádo: 2 ks
  • šťáva z limet: 4 lžíce
  • přírodní med: 6 lžic
  • bílý řecký jogurt: 1 a ½ hrnku
  • vanilkový extrakt: 2 lžičky
  • kůra z bio limety: na ozdobu dle preferencí
  • trochu opraženého kokosu: na ozdobu dle preferencí

Do kuchyňského robotu vložte mandlovou moučku, datle, kokos, špetku soli a rozmixujte na homogenní hmotu. Poté směs po lžíci navrstvěte do dezertních košíčků (nebo formy na muffiny) a dobře upěchujte. Na korpus pak naneste krém, který jste si připravili rozmixováním avokádové dužiny, vanilkového extraktu, hustého řeckého jogurtu, medu, šťávy z limet. Na povrch jednotlivých porcí můžete nasypat opražený kokos a strouhanou kůru z bio limety. Své mini nepečené dezerty nakonec dejte na pár hodin do mrazáku, aby ztuhly a podávejte jako osvěžující mls (nechte asi 10 minut povolit při pokojové teplotě).

Nepečené dezerty z preclíků.

Nepečené dezerty 4x jinak: Francouzský preclíkový koláč

Už jste ochutnali nepečené dezerty, v kterých se snoubí sladké i slané chutě? Pokud nikoliv, můžete tak učinit s francouzským preclíkovým koláčem. Je skutečně výtečný. Na jeho přípravu potřebujete tyto suroviny (1 hrnek = 250 g/ml):

  • drcené preclíky: 1 a ¾ hrnku
  • přírodní med: ¼ hrnku
  • nesolené máslo: ½ hrnku
  • polosladká tmavá čokoláda: cca 1 a ½ tabulky
  • solené máslo: 1 hrnek
  • krystalový cukr: 1 hrnek
  • vanilkový extrakt: 1 lžíce
  • vejce: 4 ks
  • smetana ke šlehání: 1 kelímek
  • drcené preclíky na ozdobu: asi hrst

Nejprve si v míse vyšlehejte změklé máslo spolu s medem do hladké pěny. Poté přisypte jemně nadrcené preclíky a vytvořte homogenní směs. Nakonec ji naneste na dno koláčové formy, důkladně uhlaďte a dejte chladit do lednice. Mezitím se pusťte do přípravy krémové náplně. Ve vodní lázni nebo v mikrovlnce si rozpusťte polosladkou tmavou čokoládu. Následně si v jiné misce vyšlehejte solené máslo s krystalovým cukrem, vanilkovým extraktem a postupně zapracujte i vlažnou rozpuštěnou čokoládu. Nyní přidávejte do krému vejce (jedno po druhém). Mixujte suroviny na střední rychlost po dobu až čtvrt hodiny, abyste získali nadýchanou hmotu. Tu nakonec vlijte na vychlazený preclíkový korpus a dejte tuhnout opět do chladničky na minimálně dvě hodiny. Podávejte s čerstvě ušlehanou smetanou a drcenými preclíky. Tento zákusek se jistě zařadí mezi vaše oblíbené nepečené dezerty, pakliže rádi experimentujete s chutěmi.

Nepečené dezerty 4x jinak: Zmrzlinový koláč s limoncellem

Už jste slyšeli o limoncellu? Jedná se o likér, který se vyrábí ze sorrentských citronů. Je velmi osvěžující. My vám ho nyní představíme v lahodném zmrzlinovém koláči. I nepečené dezerty totiž dokáže povznést, nejen náladu konzumenta. Připravte si tyto ingredience (pro cca 8 lidí):

  • vanilková zmrzlina (povolená): 1 litr
  • měkký slazený tvaroh: cca 100 až 120 gramů
  • likér limoncello: 3 až 4 lžíce
  • kůra z bio citronů: 1 lžička
  • drcené celozrnné sušenky: 1 a ½ hrnku
  • krupicový cukr: ¼ hrnku
  • rozpuštěné máslo: ¼ hrnku
  • bílá čokoláda: 180 až 200 gramů
  • smetana ke šlehání: 1 hrnek

Zmrzlinový koláč s limoncellem lze zařadit mezi nepečené dezerty, které vyžadují určitou dávku trpělivosti při přípravě. Náplň by se totiž měla chladit několik hodin, ideálně pak přes noc. Začněte tedy tím, že si v míse rozmixujete povolenou vanilkovou zmrzlinu spolu s polovinou slazeného tvarohu, asi třemi lžícemi limoncella a bio citronovou kůrou. Tuto směs pak dejte do mrazáku přes noc. Nyní si rozpusťte bílou čokoládu ve vodní lázni s asi 50 mililitry smetany ke šlehání. Zbylé množství vyšlehejte do tuha. V další fázi zakomponujte do šlehačky slazený tvaroh (všechen, který vám zbyl) a rozpuštěnou bílou čokoládu. Krém dejte chladit do lednice. Ještě potřebujete připravit korpus. Ten vyrobíte z drcených celozrnných sušenek, rozpuštěného másla a cukru. Směs navrstvěte do formy na koláč (můžete nechat asi 5 minut propéct do křupava, pokud chcete) a naneste na ni krém mražený citronový a na vrch ten čokoládový se smetanou. Dejte zpět do mrazáku asi na hodinu a pak podávejte. Dobrou chuť.

A jaké další dezerty vás mohou potěšit? Níže několik tipů, kam dál:

6x luxusní vegan dezert na neděli

10x rychlé dezerty a moučníky k odpolední kávě

Čokoládový dezert 5x jinak. Přinášíme rychlé a snadné recepty!

Nepečené dezerty 10x jinak: Jakou sladkou tečkou zakončíte slavnostní oběd nebo večeři?

Autor článku: Iveta Berezkinová



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Lunární kalendář

PÁTEK 19. 04. 2024
panna
Měsíc putuje znamením Panny, je v přibývající fázi. Panna má vliv na trávící orgány, proto doporučujeme lehkou stravu. Je vhodný den pro pečení.…
více o tomto dni
SOBOTA 20. 04. 2024
panna
Měsíc putuje znamením Panny, je v přibývající fázi. Panna má vliv na trávící orgány, proto doporučujeme lehkou stravu. Je vhodný den pro pečení.…
více o tomto dni
NEDĚLE 21. 04. 2024
panna
Měsíc putuje znamením Panny, je v přibývající fázi. Panna má vliv na trávící orgány, proto doporučujeme lehkou stravu. Je vhodný den pro pečení.…
více o tomto dni
PONDĚLÍ 22. 04. 2024
váhy
Měsíc prochází znamením Vah a je v přibývající fázi. Váhy mají vliv na kyčle, játra, krev, ledviny a močový měchýř. Pokud nemusíte, tak nedělejte…
více o tomto dni
ÚTERÝ 23. 04. 2024
váhy
Měsíc prochází znamením Vah a je v přibývající fázi. Váhy mají vliv na kyčle, játra, krev, ledviny a močový měchýř. Pokud nemusíte, tak nedělejte…
více o tomto dni
STŘEDA 24. 04. 2024
štír
Měsíc putuje znamením Štíra, dnes je úplněk. Štír má vliv na intimní oblast a močové cesty. Pijte čaje, které tyto orgány posilují, udělejte si…
více o tomto dni
ČTVRTEK 25. 04. 2024
štír
Měsíc putuje znamením Štíra, je v ubývající fázi. Štír má vliv na intimní oblast a močové cesty. Pijte čaje, které tyto orgány posilují, udělejte si…
více o tomto dni

Dobrý kontakt k tématu

František Janeček: řeznictví a uzenářství, Rousínov
Nedáte dopustit na kvalitní maso a uzeniny…
Uzeniny Příbram, a.s.: maso a uzeniny špičkové kvality
Společnost Uzeniny Příbram, a. s. je český…
Alibona, a.s.- spolehlivý producent výrobků z ovoce a zeleniny
Společnost Alibona a.s. má velmi bohatou…

Nabídka rychlé a nebankovní půjčky pro každého do 24 hodin

Dobrý den, pane / paní Půjčte si peníze přímo bez hodnocení (půjčka je nyní levněj�...

Nabídka rychlé a nebankovní půjčky pro každého do 24 hodin

Dobrý den, pane / paní Půjčte si peníze přímo bez hodnocení (půjčka je nyní levněj�...

prací prostředky e shop

já jsem si oblíbila netoxické čističe Method nebo tierra verde. Obojí kupuji na eshopu Al...
Zobrazit všechna témata

Nezapomenutelná žádost o ruku aneb Kde vyslovit „Vezmeš si mě?“

Chcete, aby vaše žádost o ruku měla jistý punc originality a došly vám nápady? Pak pro vás máme hned několik tipů, díky nimž pozdvihnete tak důležitý okamžik života na vyšší úroveň. Svůj způsob si v našem výčtu...

Na sázení letniček se vrhněte ideálně v květnu. Jaké druhy vybrat?

Teplé jarní počasí je jako stvořené k sázení letniček. Pokud si tedy chcete zkrášlit svou zahradu nebo i balkon pestrobarevnými kvítky nejrůznějších jednoletých rostlin, s polovinou května se pomalu začněte chy...

Sociální sítě u dětí: Kdy je povolit a jaká přináší rizika?

Sociální sítě jsou v 21. století tématem číslo jedna. Od jejich vzniku si na ně lidé velmi rychle zvykli, a tak jsou dnes nedílnou součástí mnoha životů. Kde je ale ona zdravá uživatelská míra a existuje nějaká...

Lepší život bez plastů: 6 nápadů, jak nahradit běžné plastové pomocníky

Dnešní doba velí jasně: měli bychom se snažit žít ekologicky a především se musíme zbavit plastů. Odborníci neustále varují, že nám život ničí i takzvané mikroplasty. Jsou ve vzduchu, v dešti, v jídle, ve vodě ...

Věříte v paranormální jevy? Psychologická fakta možná vaše přesvědčení vyvrátí

Proč i v 21. století věří stále tolik lidí na paranormální jevy? Psychologové mají na toto téma jasné vysvětlení, které vás možná ve výsledku překvapí. Nehledejte za ním však nic „duchařského“ ani abnormálního,...

Zlomeniny pánve

Pletenec pánevní je označení pro anatomickou strukturu prstencovitého tvaru, která leží na bázi páteře. Kost pánevní je párová a srůstá ve stydké oblasti. Kost je plochá a vznikla srůstem kostí kyčelní, sedací ...

Krémová polévka s krůtím masem a divokou rýží – vhodné pro diabetiky

Ve velkém hrnci (na středním plamenu) rozehřejte olej. Přidejte pokrájené houby (žampiony), celer, mrkev a šalotku. Vše promíchejte a restujte asi 5 minut. Dále vsypte do hrnce hladkou mouku, sůl, pepř a opékej...

Kvasinková infekce u psa: Jak ji rozpoznat a léčit?

Kvasinková infekce u psa bývá poměrně častým problémem. Když se včas a adekvátně neléčí, může se rozšířit a způsobovat nejedny nepříjemné kožní potíže. Ty zpravidla zasahují uši pejska, tlapky, kožní záhyby neb...

Cévní mozková příhoda: Boj s časem

Příčiny vzniku cévní mozkové příhody jsou dvojího typu: Prvním typem je takzvaná hemoragická cévní mozková příhoda. K hemoragické cévní mozkové…

Pocit vysvobození

Dneska bych si tu dovolila pár řádek o pocitu vysvobození. Každej si pod tim představí něco jinýho, ale já pod tim vidim jediný - vyjdeme ze svazujících myšlenkovejch okovů, který maj podobu strachu, předsudků, zloby, smutku a bůhví čeho ještě. Tyhle okovy si ostatně nasazuje téměř každej člověk zcela dobrovolně a pak mu dá sakra práci s tim něco udělat - respektive se jich zbavit.