![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Bezlepkový banánový chlebíček](/img/clanky/1fa1aaa7d48956ab4e7499607299ebca/banánový chléb.jpg)
Bezlepkový banánový chlebíček
Ingredience
- středně zralé banány 3 až 4 ks (rozmačkané)
- rozpuštěné máslo 1/3 hrnku
- krystalový cukr ¾ hrnku
- velké vejce 1 ks (rozšlehané)
- vanilkový extrakt 1 KL
- bezlepková univerzální mouka 1 a ½ hrnku
- jedlá soda ¾ KL
- bezlepkový prášek do pečiva ¾ KL
- špetka soli
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Recept na bezlepkový banánový chlebíček
Začněte tím, že si předehřejte troubu na 170 až 190 °C a smícháte si v míse tyto ingredience – rozmačkané banány, rozpuštěné máslo, krystalový cukr, vejce a vanilkový extrakt. V dalším kroku pak přidejte bezlepkovou mouku, jedlou sodu, bezlepkový prášek do pečiva a špetku soli – vytvořte homogenní polotuhé těsto. To nakonec vlijte do formy na srnčí hřbet (vystlané pečícím papírem) nebo přímo formy na (biskupský) chlebíček a pečte v troubě asi 50 minut. Krájejte a podávejte po zchladnutí. Doplnit můžete v závěru zchladlý chlebíček o čokoládovou polevu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.