Aktuálně pro vás máme 1743 receptů
Musaka Hlavní jídla
12. 01. 2018

Musaka

Ingredience
- +
  • mleté hovězí maso: 300 g
  • lilek: 1 ks
  • rajčata: 300 g
  • vařené brambory: 2 ks
  • cibule: 1 ks
  • česnek - stroužky: 2 ks
  • strouhaný sýr: 80 g
  • bílé víno: 50 ml
  • petrželka: 1 PL
  • máslo: 1 PL
  • hladká mouka: 1 PL
  • mléko: 200 ml
  • vejce: 2 ks
  • bobkový list: 1 ks
  • celý pepř: 2 ks
  • sůl
  • pepř
  • olej 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Musaka - recept

Musaka – recept

Ve velkém hrnci na troše oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a chvíli potom i mleté maso. Když je opečené a rozdělené na malé kousky, přidáme víno a asi polovinu nakrájených rajčat. Směs přivedeme k varu a necháme probublávat 20 minut. Dochutíme solí, pepřem a přidáme nasekanou petrželku. Během dušení masa nakrájíme lilek na tenká kolečka a osmažíme z obou stran na troše oleje. Pokládáme na ubrousky, které vysají přebytečný tuk.

V dalším hrnci si uděláme bešamel. Rozpustíme si máslo, ke kterému přisypeme mouku, promícháme a přilijeme mléko. Přidáme bobkový list a celý pepř a vše 10 - 15 minut vaříme. Odstraníme koření a podle chuti osolíme. Nakonec v bešamelu rozmícháme nastrouhaný sýr a vejce.

Do zapékací mísy začneme vrstvit lilky, osolíme, na ně dáme masovou směs, kolečka zbylých rajčat a vše opakujeme do spotřebování ingrediencí, končit bychom měli masovou směsí. Na ni vyskládáme kolečka vařených brambor, přelijeme sýrovým bešamelem a pečeme 40 – 50 minut na 180 °C.

Musaka je tradiční pokrm z Balkánu. Je vhodné k ní podávat čerstvou zeleninu

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 6 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Opice kapucín (Malpa…

    Dobrý den rád bych věděl kde a za jakou cenu se dá pořídit opička kapucín.mockrát děkuji za informaci Volák.

  • Kdy se z kotěte stává kočka?…

    Dobrý den, u vyskakovaci reklamy, která překrývá stránku je vždy buď křížek na vypnutí reklamy nebo tlačítko "...

  • Kdy se z kotěte stává kočka?…

    Vaše reklamy překrývají text, ani kliknutím a vrácením zpět s tím nejde nic udělat. Nemůžu si článek pořádně p...

Jaro je tady! Vyražte do hor se správnou výbavou. Salomon sází na univerzálnost

dost slušný boty

Už víte, kam na dovolenou v ČR? Máme tip na dokonalé ubytování na Šumavě!

Ještě bych doporučila jedno ubytování, a to http://www.nadrybnikem.eu/. Je to chatová osada v Hnačovu. A je to...

Doporučené recepty

Domácí meruňková dřeň nebo nanuky

Dezerty: Domácí meruňková dřeň nebo nanuky

Na meruňkovou dřeň používáme měkké meruňky, které už jsou téměř přezrálé. Vypeckované a omyté meruňky rozmixujeme…

Vepřo knedlo zelo

Hlavní jídla: Vepřo knedlo zelo

Vepřo: Česnek utřeme se solí a potřeme jím maso ze všech stran. Opepříme, okmínujeme a položíme ho do pekáčku na…

Lilková pomazánka

Pomazánky: Lilková pomazánka

Lilek nakrájíme na kostky, osolíme a necháme asi 20 minut odležet, aby pustil vodu. Poté propláchneme a osušíme…

Hovězí s mrkví a hráškem

Hlavní jídla: Hovězí s mrkví a hráškem

Hovězí maso a cibuli si nejdříve nakrájíme na kostky. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém zprudka orestujeme maso…