Smíchejte sůl, skořici, nové koření, pepř a hřebíček v malé misce. Touto směsí pak potřete celé hovězí maso. Dále si ve velké pánvi na středním plamenu rozehřejte olej. Pak vložte do pánve hovězí maso a opékejte jej do zhnědnutí, 4 až 5 minut z každé strany...
Na velké nepřilnavé pánvi (na středním plamenu) rozehřejte olej. Poté na něm restujte asi jednu minutu cuketu. Následně přidejte špenát, kuřecí maso a pokračujte v opékání další minutu. Pokrm dochuťte solí, pepřem a odstraňte z plotny...
Nejprve si předehřejte troubu na cca 200 °C. Poté si k ruce vezměte misku a v ní smíchejte dijonskou hořčici, tymián, 1 lžíci oleje a 1/4 lžičky soli a pepře. Tuto směs pak rovnoměrně rozetřete na kuře, které položte na plech s vyšším okrajem...
Nejprve ve středně velké misce smíchejte konzervované fazole, polovinu nasekaného česneku, římský kmín a 1/4 lžičky soli i pepře. Fazole rozmačkejte vidličkou, dokud z nich nebude pyré. Dále k nim vmíchejte drcené tortillové lupínky nebo panko strouhanku, instantní ovesnou kaši bez příchuti, nasekaná a pražená dýňová semínka...
Ve velkém hrnci na středním plamenu rozehřejte olej. Poté přidejte nakrájené chilli papričky, cibuli a česnek. Opékejte za stálého míchání, dokud zelenina nezměkne, tj. 5 až 7 minut. Následně přidejte quinou, oregano, kmín, sůl, mletý koriandr a pepř...
Nejprve si předehřejte troubu na cca 200 °C. Poté oloupejte a omyjte batátu, nakrájejte ji na kousky a smíchejte v míse s očištěnými a pokrájenými žampiony, lžící oleje a čtvrt lžičkou soli. Zeleninovou směs rozprostřete na plech s vyšším okrajem a pečte v troubě asi 20 minut...
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, sceďte a dejte stranou. Dále si rozehřejte olej ve velké pánvi s vysokým okrajem – na středně vysokou teplotu. Přidejte na kostky nakrájená kuřecí prsa, osolte, opepřete dle chuti a opékejte za občasného míchání asi 5 až 7 minut...
Do mísy vložte nakrájená kuřecí prsa a promíchejte je s dvěma lžičkami sójové omáčky, lžičkou sherry a kukuřičným škrobem – ten se musí zcela rozpustit. Dále přidejte sezamový olej a míchejte, dokud se kuře lehce nepotáhne...
Začněte tím, že si starší rohlík nakrájíte na kostky a rozmočíte v misce s trochou mléka. Nasáklé pečivo poté rukama vymačkejte a vložte do větší mísy. Dále k němu přidejte mleté maso, vajíčka, najemno nakrájenou cibuli, prolisované stroužky česneku, majoránku, kmín a sůl. Ze všech surovin vypracujte homogenní směs...
Nejprve si uvařte zvlášť kroupy a zelenou čočku. Poté obě suroviny sceďte a promíchejte v hrnci. Dále si na pánvi orestujte kostičky anglické slaniny společně s pokrájenou cibulí a prolisovaným česnekem. Jakmile bude vše opečené mírně dozlatova, přidejte směs k čočce a kroupám. Vše řádně promíchejte a okořeňte majoránkou, solí či jiným oblíbeným kořením...
Jahody zbavené stopek nakrájíme na menší kousky, smícháme s trochou medu a citronové šťávy (podle chuti). Tvaroh, jogurt a kokosové mléko vyšleháme na hladký krém a podle potřeby dosladíme medem nebo javorovým…