Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Dušené hovězí maso s mrkví a tuřínem z pomalého hrnce Hlavní jídla
12. 02. 2024

Dušené hovězí maso s mrkví a tuřínem z pomalého hrnce – vhodné pro diabetiky

Ingredience
- +
  • 1 PL soli
  • 2 KL mleté skořice
  • ½ KL mletého nového koření
  • ½ KL mletého pepře
  • ¼ KL mletého hřebíčku
  • asi 1,3 až 1,5 kg hovězí kýty, odblaněné
  • 2 PL extra panenského olivového oleje
  • 1 střední cibule, nakrájená
  • 3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 1 hrnek suchého červeného vína
  • cca 800 g konzervovaných krájených rajčat (kvalitních)
  • 5 středních mrkví, nakrájených na cca 2 cm kousky
  • 2 střední tuříny, oloupané a nakrájené na cca 1 cm kousky
  • nakrájená čerstvá bazalka na ozdobu

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Dušené hovězí maso s mrkví a tuřínem z pomalého hrnce – recept

Smíchejte sůl, skořici, nové koření, pepř a hřebíček v malé misce. Touto směsí pak potřete celé hovězí maso. Dále si ve velké pánvi na středním plamenu rozehřejte olej. Pak vložte do pánve hovězí maso a opékejte jej do zhnědnutí, 4 až 5 minut z každé strany. Pak maso přesuňte do pěti až šestilitrového pomalého hrnce. Do pánve dále přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Vše restujte za stálého míchání asi 2 minuty. Poté přidejte červené víno, konzervovaná rajčata (i se šťávou) a přiveďte k varu. Nakonec vlijte tuto směs k masu do pomalého hrnce a vložte i loupanou krájenou mrkev spolu s tuřínem. Přiklopte poklicí a vařte na funkci „High“ asi 4 hodiny nebo „Low“ asi 8 hodin. Uvařené hovězí maso vyjměte z pomalého hrnce a nakrájejte ho na menší kusy. Podávejte s omáčkou a zeleninou, případně ozdobené bazalkou. Jako přílohu můžete použít i pečené brambory nebo bramborové pyré. Uvedené množství surovin vystačí na 8 porcí pokrmu.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

hovezi-polevka-v-papinaku.jpg Hlavní jídla

Hovězí polévka v papiňáku

Do papiňáku vložíme omyté hovězí maso s kostí, polovinu očištěné kořenové zeleniny, celou cibuli i se slupkou a česnek. Posypeme solí, přidáme koření a zalijeme vodou tak, aby vše bylo ponořené. Přivedeme k…

hovezi-tokan-na-vine.jpg Hlavní jídla

Hovězí tokáň na víně

Hovězí maso nakrájíme na kostky nebo nudličky. Cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji, přidáme maso s prolisovaným česnekem a orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak a bílé víno. Dusíme…

Tip na recept

Višňový likér

Višňový likér

Odstopkované a omyté višně nasypeme do nádoby, přidáme cukr a protřepeme. Hřebíček a rozříznutý vanilkový lusk přidáme, pokud chceme likér se silnějším aroma, jinak můžeme vynechat. Pak višně zalijeme rumem,…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Masala vada

Předkrmy a chuťovky: Masala vada

Nejprve si namočte půlenou cizrnu do studené vody a stejně tak učiňte i s čočkou. Máčet by se měly luštěniny…

Steak z tuňáka se zeleninou

Hlavní jídla: Steak z tuňáka se zeleninou

Brambory uvaříme ve slupce. Steak z tuňáka potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a důkladně zakápneme šťávou…

Sýr Halloumi s chřestem

Hlavní jídla: Sýr Halloumi s chřestem

Očištěný chřest vložíme do vroucí vody, do které jsme přidali sůl, cukr, máslo a citron - na 2 litry vody…

Baba Ganoush

Hlavní jídla: Baba Ganoush

Lilky propícháme několikrát vidličkou, dáme na plech. Pečeme v přehřáté troubě při 200 ˚C doměkka asi 40 - 50…