Aktuálně pro vás máme 1743 receptů
Hovězí po burgundsku Hlavní jídla
01. 11. 2017

Hovězí po burgundsku

Ingredience
- +
  • hovězí maso: 350 g
  • slanina: 40 g
  • mrkev: 1 ks 
  • cibule: 1 ks 
  • červené víno: 250 ml 
  • silný hovězí vývar: 150 ml 
  • rajčatový protlak: 1 KL
  • stroužky česneku: 1 ks 
  • tymián
  • bobkový list: 1 ks 
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Hovězí po burgundsku - recept

Hovězí po burgundsku - recept

Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme dozlatova. Vyndáme jej z pánve a dáme stranou. Hovězí maso nakrájíme na kostky, zbavíme blan a šlach a pořádně osušíme. Rozpálíme pánev, ve které jsme opékali slaninu a vložíme do ní maso. Necháme jej na povrchu zatáhnout, vyndáme ho a uložíme ke slanině. Troubu rozehřejeme na na 230 °C.

Osmažíme mrkev a cibuli do zhnědnutí, přidáme maso a slaninu, osolíme, opepříme a prohřejeme. K masu přilejeme vývar a víno tak, aby přesně zakrývaly pouze jeho povrch. Přimícháme protlak, česnek a koření, směs přivedeme k varu. Hrnec přikryjeme pokličkou a dáme na 5 minut do trouby, pak snížíme teplotu na 160 °C. Pečeme asi 3 hodiny, až půjde maso jemně krájet vidličkou.

Hovězí po burgundsku můžeme podávat s bramborovým pyré.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 1 příspěvky.

Podobné recepty

hovezi-loupana-plec.jpg Hlavní jídla

Hovězí loupaná plec

Hovězí loupanou plec očistíme, osolíme, opepříme a zprudka na pánvi zatáhneme. Do výpeku přidáme máslo, na kterém orestujeme očištěnou a na malé kostky nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, cibuli, rajčata).…

plnene-hovezi-zavitky.jpg Hlavní jídla

Plněné hovězí závitky

Hovězí plátky naklepeme na tenko a z obou stran osolíme a opepříme. Na pánvi necháme v troše oleje rozpustit máslo a připravíme na něm osolená a opepřená míchaná vajíčka tak, aby byla krémová. Jak na to, se…

hovezi-jatra-na-cibulce.jpg Hlavní jídla

Hovězí játra na cibulce

Hovězí játra zbavíme blan, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Na sádle osmažíme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme játra, krátce orestujeme, zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme horkým vývarem.…

roastbeef_recept2.jpg Hlavní jídla

Naučte se připravovat roastbeef, za který by se nemuseli stydět ani Angličané

Roastbeef neboli rostbíf je ve zkratce anglická hovězí pečeně. Nic víc, nic míň. Oproti jiným pečením ji ale odlišuje jedna podstatná maličkost. Maso…

hovezi-na-pepri.jpg Hlavní jídla

Hovězí na pepři

Maso omyjeme, zbavíme blanek a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno. V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm cibuli. Přidáme maso, necháme ze všech stran orestovat dotmava,…

Tip na recept

Mrkvový krém s chilli

Mrkvový krém s chilli

Mrkve, řapíkatý celer, cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na drobné kostky. V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme cibulku a restujeme. Jakmile začne zlátnout přidáme česnek a poté ještě asi minutu…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Opice kapucín (Malpa…

    Dobrý den rád bych věděl kde a za jakou cenu se dá pořídit opička kapucín.mockrát děkuji za informaci Volák.

  • Kdy se z kotěte stává kočka?…

    Dobrý den, u vyskakovaci reklamy, která překrývá stránku je vždy buď křížek na vypnutí reklamy nebo tlačítko "...

  • Kdy se z kotěte stává kočka?…

    Vaše reklamy překrývají text, ani kliknutím a vrácením zpět s tím nejde nic udělat. Nemůžu si článek pořádně p...

Jaro je tady! Vyražte do hor se správnou výbavou. Salomon sází na univerzálnost

dost slušný boty

Už víte, kam na dovolenou v ČR? Máme tip na dokonalé ubytování na Šumavě!

Ještě bych doporučila jedno ubytování, a to http://www.nadrybnikem.eu/. Je to chatová osada v Hnačovu. A je to...

Doporučené recepty

Domácí sekaná z mletého masa

Hlavní jídla: Domácí sekaná z mletého masa

Ve velké míse smícháme mleté maso, velmi jemně pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Ke směsi přidáme vejce,…

Pečený kapr v troubě

Hlavní jídla: Pečený kapr v troubě

Kapra rozřízneme ostrým nožem v břišní části, odstraníme vnitřnosti, případně i odřízneme hlavu, ale můžeme ji…

Lilek s těstovinami

Hlavní jídla: Lilek s těstovinami

Těstoviny uvaříme, scedíme a zakápneme olivovým olejem. Lilek umyjeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata…

Limoncello

Nápoje: Limoncello

Z citronů odkrájíme kůru (pouze žlutou část) a vložíme ji do vyšší nádoby. Zasypeme cukrem, zalijeme alkoholem a…