Aktuálně pro vás máme 1744 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Jeseter na víně Hlavní jídla

Jeseter na víně

Jesetera omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na lžíci másla orestujeme na plátky nakrájené žampiony, zalijeme vínem a trochou vody a pod poklicí dusíme 15 minut. Rybu z obou stran opečeme na másle. Omáčku můžeme zahustit trochou jíšky připravené ze lžíce másla a mouky, kterou provaříme. Jesetera…

Cejn ve vinném těstíčku Hlavní jídla

Cejn ve vinném těstíčku

Cejna osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a dáme do chladu odležet. Mezitím si připravíme těstíčko. Rozšleháme vajíčka spolu s paprikou, kmínem, vínem a přidáváme mouku se strouhankou. Rozmícháme na hladké husté těstíčko a případně přidáváme mouku dle hustoty. Cejna obalujeme v…

Hovězí tokáň na víně Hlavní jídla

Hovězí tokáň na víně

Hovězí maso nakrájíme na kostky nebo nudličky. Cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji, přidáme maso s prolisovaným česnekem a orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak a bílé víno. Dusíme na mírném ohni pod pokličkou asi 2 hodiny do změknutí masa. Hovězí tokáň na víně podáváme…

Srnčí medailonky na víně Hlavní jídla

Srnčí medailonky na víně

Maso nakrájíme na silnější plátky, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Srnčí medailonky proložíme nakrájenými kousky cibule, zalijeme vínem, ochutíme tymiánem, rozmarýnem a jalovcem a necháme alespoň 12 hodin v chladu odležet. Maso vytáhneme z marinády, zprudka opečeme asi 4 minuty z obou stran…

Pečené koleno Hlavní jídla

Pečené koleno

Smícháme pivo s třtinovým cukrem, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme kečup, dijonskou hořčici, sójovou omáčku, prolisovaný česnek, trochu soli a pepře a to vše smícháme s olejem, až vznikne hladká marináda na vepřové koleno. Aby bylo vepřové koleno důkladně propečené, na jedné straně ho nařízneme…

Brusinková omáčka k masu Ostatní

Brusinková omáčka k masu

Do hrnce dáme brusinky (můžeme použít i brusinkový džem), zalijeme vínem, přidáme cukr, skořici a šťávu z pomeranče. Když brusinková omáčka zhoustne, skořici vyjmeme a dál vaříme až do dosažení požadované hustoty. Brusinková omáčka k masu se hodí hlavně ke zvěřině nebo steakům.

Šípková omáčka Přílohy

Šípková omáčka

Čerstvé nebo sušené šípky opláchneme v teplé vodě a povaříme v malém množství vody s hřebíčkem. Když jsou šípky měkké, vyndáme hřebíčky a šípky rozmixujeme ponorným mixérem. Rozmixované šípky přepasírujeme přes čisté plátýnko, abychom se zbavili jadérek a chloupků. Do hrnce k šípkům přidáme vývar,…

Tip na recept

Vafle

Vafle

Máslo rozehřejeme, mouku smícháme s kypřícím práškem. Do misky nalijeme rozpuštěné máslo, přidáme cukr, vanilkový cukr, vejce, vodu a mléko. Nakonec přidáváme postupně mouku smíchanou s kypřícím práškem. Vše…

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ještě krmíte psa klasickými granulemi? Přečtěte si, proč si pes zaslouží změnu

S barfováním souhlasím. Krmím tak kočky i pejska. Granule mají k dispozici pořád, i když nejsem doma. Krmení b...

Detox, vitamíny z ovoce či zeleniny a další tipy na literaturu o zdraví

Dobrý den, od A.Williama mám již 4 knihy. Přišel ke mě prostřednictvím semináře on-line, v březnu 2021. Začala...

Doporučené recepty

Domácí meruňková zmrzlina

Dezerty: Domácí meruňková zmrzlina

Meruňky umyjeme, odpeckujeme a rozmixujeme s ostatními ingrediencemi. V hrnci směs zahřejeme, tak aby se cukr…

Plněné avokádo vejcem

Předkrmy a chuťovky: Plněné avokádo vejcem

Troubu rozehřejeme na 200 °C. Avokádo rozpůlíme a zbavíme pecky. Důlek v obou půlkách pomocí lžičky zvětšíme, aby…

Sýrová omeleta

Předkrmy a chuťovky: Sýrová omeleta

Cibuli nasekáme na jemno a zlehka opečeme na másle. Vejce vyšleháme se smetanou, solí a pepřem a přidáme do pánve.…

Směs na topinky

Předkrmy a chuťovky: Směs na topinky

Na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou cibuli a pórek. Lilek a cuketu očistíme, nakrájíme nadrobno, rajčata…