Aktuálně pro vás máme 1744 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Cassoulet Hlavní jídla
12. 01. 2018

Cassoulet

Ingredience
- +
  • bílé fazole: 150 g
  • kachní maso: 80 g
  • vepřový bok: 50 g
  • vepřová krkovice: 80 g
  • klobása: 80 g
  • rajče: 1 ks
  • cibule: 1 ks
  • vývar: 350 ml
  • armagnak: 50 ml
  • hrsti strouhanka: 2 PL
  • česnek - stroužky: 1 ks
  • sádlo 
  • máslo
  • hřebíček: 2 ks
  • šalvěj - lístky: 1 ks
  • sůl 
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Cassoulet – recept

Fazole namočíme přes noc do vody, druhý den je uvaříme ve vývaru asi 40 minut doměkka. Během vaření přidáme k fazolím rozkrojené rajče, česnek a cibuli propíchanou hřebíčky. Vývar z fazolí nevylíváme. Na sádle osmahneme na kousky nakrájené kachní maso, krkovici a vepřový bok. Z masa necháme okapat přebytečný tuk. Ten si necháme na později. Na kousky nakrájenou klobásu také osmažíme.

Zapékací mísu vymažeme máslem, potřeme česnekem a navrstvíme uvařené fazole s masem. Poté zalijeme armagnacem a posypeme nadrobno nakrájenou šalvějí. Zalijeme tukem z opékaného masa a odvarem z fazolí, osolíme, opepříme a posypeme strouhankou. V předehřáté troubě pečeme asi 2 hodiny při 160 °C. Na povrchu se utvoří škraloup, který během pečení asi 6x zamícháme do ostatních ingrediencí. poslední škraloup necháme na povrchu. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Polévka z bílých fazolí

Polévka z bílých fazolí

Fazole necháme namočené přes noc a propláchneme. Uzené maso, cibuli a mrkev nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. V hrnci rozehřejeme sádlo, na kterém necháme zpěnit cibuli, přidáme mrkev a společně…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Detox, vitamíny z ovoce či zeleniny a další tipy na literaturu o zdraví

Dobrý den, od A.Williama mám již 4 knihy. Přišel ke mě prostřednictvím semináře on-line, v březnu 2021. Začala...

Kosmetika na dovolenou: Jaké přípravky potřebujete na různé typy dovolených?

ja chodím jenom k vodě, takže mi stačí opalovací krém a probiotika, abych neměla střevní potíže

Doporučené recepty

Švestkový kompot

Ostatní: Švestkový kompot

Na zavařování použijeme spíše tvrdší švestky, aby udržely tvar a švestkový kompot nebyl po otevření příliš…

Kuřecí prsa s rýží v parním hrnci

Hlavní jídla: Kuřecí prsa s rýží v parním hrnci

Rýži nasypeme do nádoby na rýži, propláchneme vlažnou vodou, lehce osolíme, přidáme hřebíčky a na čtvrtky…

Bazalkové pesto na těstoviny

Ostatní: Bazalkové pesto na těstoviny

Stroužky česneku oloupeme, nakrájíme na malé kousky a spolu se solí v rozdrtíme hmoždíři. Do mixéru vložíme lístky…

Smažený květák

Hlavní jídla: Smažený květák

Květák rozebereme na růžičky, které necháme v osolené vodě povařit asi 3 minuty do poloměkka. Květák scedíme,…