Bezlepková cuketová buchta s citronovou polevou a borůvkami
Ingredience
- nastrouhaná střední cuketa 1 hrnek
- vejce 2 ks
- med ½ hrnku
- kůra ze 2 chemicky neostřených citronů
- čerstvá citronová šťáva 2 PL
- mandlový extrakt 1/2 KL
- jemná mandlová mouka 1 a ½ hrnku do těsta + 2 PL na obalení pár borůvek do těsta
- bezlepková ovesná mouka ¾ hrnku
- jedlá soda 1 KL
- sůl ¼ KL
- čerstvé borůvky 1 a ½ hrnku
- máslo pokojové teploty ½ hrnku (na citronovou polevu)
- moučkový cukr 1/2 hrnku až 1 hrnek (na citronovou polevu)
- čerstvá citronová šťáva 1 PL (na citronovou polevu)
- citronová kůra 1 KL (na citronovou polevu)
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Recept na bezlepkovou cuketovou buchtu s citronovou polevou a borůvkami
Začněte tím, že si předehřejete troubu na cca 200 °C. Poté z nastrouhané cukety vymačkejte přebytečnou tekutinu a vložte do mísy. Zde ji smíchejte s vejci, medem, citronovou kůrou, citronovou šťávou a mandlovým extraktem. Dále také do směsi přisypte mandlovou mouku, bezlepkovou ovesnou mouku, jedlou sodu a sůl. V samostatné misce pak obalte asi hrnek borůvek ve dvou lžících bezlepkové ovesné mouky a přidejte do těsta. Připravené cuketové těsto následně vlijte do plechu s pečícím papírem a pečte v troubě asi 30 minut. Mezitím si připravte citronovou polevu umixováním másla, moučkového cukru, citronové šťávy a kůry. Hotovou buchtu nechte zchladnout, poté potřete citronovým krémem a posypte zbylými borůvkami.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.