Bezlepkové lanýže z arašídového másla
Ingredience
- změklé máslo cca 85 g
- krémové arašídové máslo cca 250 g
- moučkový cukr cca 300 g
- čistý vanilkový extrakt ½ KL
- sůl 1/8 KL
- polosladká čokoláda cca 340 g
- rostlinný olej 1 KL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Recept na bezlepkové lanýže z arašídového másla
Do mísy si vložte změklé máslo a vyšlehejte jej společně s arašídovým máslem, než vám vznikne homogenní krém. Poté přidejte i moučkový cukr, vanilkový extrakt, sůl a pokračujte v mixování. Hotové těsto rozdělte malou polévkovou lžící na asi 32 kousků, z nichž tvořte rukama kuličky (lanýže) – pokud je těsto příliš měkké, můžete jej vychladit v lednici na čtvrt hodiny. Vytvarované kuličky následně pokládejte na tác nebo plech s pečícím papírem a dejte do chladničky na 1 až 3 hodiny. Poté je vyjměte a namáčejte pomocí párátka v rozpuštěné čokoládě smíchané s rostlinným olejem (lze rozpustit v mikrovlnné troubě). Před podáváním nechte opět kuličky/lanýže asi 30 minut v lednici, aby čokoládová poleva ztuhla.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.