Chystáte se letos na svátky péct vánoční cukroví nebo vánočku? Pak se můžete inspirovat staročeskými recepty kuchařky a spisovatelky Magdaleny Dobromily Rettigové, která se proslavila v 19. století zejména publikací „Domácí kuchařka“. Původní receptury jsme upravili do dnešní mluvy, včetně gramáže ingrediencí, abyste se v žejdlíkách, kvintlících, lotech či librách neztratili. Číst článek

Skořice v pěti voňavých kořenících směsích aneb Dodejte svým pokrmům nádech exotiky

Aromatická skořice je velice často spjata se sladkými jídly, skvěle se však uplatní i při vaření slaných pokrmů. V kombinaci s dalšími druhy koření či bylinkami se tak stává doslova „tajnou“ ingrediencí, která může dodat masovým či zeleninovým jídlům jedinečný exotický nádech. Pojďte se s námi inspirovat pěti praktickými kořenícími směsmi a recepty, díky nimž oživíte svůj jídelníček.

Zázvor lékařský jako podzimní pomocník proti nachlazení. Připravte si s námi přírodní medicínu, která podpoří vaši imunitu

Zázvor lékařský jistě velmi dobře znáte a možná i vy samotní jej hojně využíváte do čajů, sirupů nebo limonád v jakémkoliv ročním období. Konkrétně na podzim je pak vítaným posilovačem imunitního systému, a tak vás díky němu neskolí hned tak nějaký bacil. Inspirujte se společně s námi recepty ze zázvoru proti nachlazení a dejte šanci v sychravých dnech spíše léčivým darům přírody.

Houbové koření po domácku 8x jinak: Vyzkoušejte snadné recepty na všestranné směsi lahodné chuti!

Houbové koření můžete samozřejmě zakoupit hotové v obchodě, to domácí má však poněkud jiný rozměr – obzvlášť, když si do něj houby sami nasbíráte a nasušíte. Pokud jste tedy byli s lesním úlovkem úspěšní a máte dostatečné zásoby sušených hříbků, křemenáčů či jiných hub, inspirujte se našimi výtečnými kořenícími směsmi, které velice rádi uskladníte do svých kulinářských zásob. Vaření pokrmů bude jedna radost!

Šalvěj lékařská je nejen léčivým pomocníkem ale i výtečnou bylinkou k vaření. Inspirujte se šesti masovými recepty!

Šalvěj lékařská je známou bylinkou, která vyniká kořenitou a dřevitou vůní. S oblibou se používá k přípravě čajů, avšak je také skvělou ingrediencí v kulinářském světě. Její zemitá a lehce nahořklá chuť vynikne zejména v pokrmech s vepřovým, kuřecím, telecím a jehněčím masem, velice vhodná je ale i k přípravě tučnějších mas, neboť napomáhá trávit tuky. Uvařte si tedy společně s námi snadná a lahodná jídla se šalvějovým aroma!