Bobkový list byl k vidění už ve starověku, a to zejména ve vavřínových věncích, kterými byli odlišovaní panovníci. Dostávali je však i vítězové nejrůznějších utkání. V české kuchyni je tohle koření poměrně oblíbené především při zavařování zeleniny nebo při přípravě polévek a aromatických omáček.
Číst článek
Římský kmín a vůně Orientu: 5 směsí koření, které se hodí do exotických pokrmů
Římský kmín se získává z rostliny zvané šabrej kmínovitý. Velikost a barva semínek je jiná, než u klasického kmínu kořenného, který se běžně používá v české gastronomii. Rovněž chutí je kmín římský neboli kumín odlišný. Vyniká výraznou ostrostí a nahořklostí. Pro své specifické aroma je s oblibou užívaný v exotických zemích k ochucování pokrmů. Zaznamenat jej můžete například v arabské a indické kuchyni.
Majoránka nejen do bramboráků. Načerpejte inspiraci s těmito čtyřmi směsmi koření!
Majoránka zahradní je bylinka, kterou si zamilovaly české kuchařky již před několika stovkami let. A nejen ty. S oblibou ji používali lidé i za hranicemi. Údajně ji oceňovali ve starověku jako skvělou léčivku. V lidovém léčitelství se hojně používala a stále používá pro své blahodárné účinky na trávicí procesy v těle a eliminuje plynatost. Majoránku tedy můžete zužitkovat nejen k ochucení bramboráků, ale také k přípravě čajů.
Kajenský pepř je intenzivně pálivý druh chilli papričky. S čím tohle koření kombinovat?
Kajenský pepř je vlastně název, který tak trochu mystifikuje už v úvodu. Schovává se za ním totiž směs pálivých chilli papriček, které se nazývají Capsicum frutescens. Česky řečeno, jedná se o papriku křovitou, která pochází z Jižní Ameriky. Oblíbená je však mezi pěstiteli po celém světě. Zajímá vás, s jakým dalším kořením lze kajenský pepř kombinovat? Poradíme vám.
Domácí perníkové koření ve třech různých kombinacích
Domácí perníkové koření dodá vašemu pečivu nenahraditelnou vůni i chuť. Piškot nebo medové perníčky si s voňavou směsí skořice, hřebíčku, badyánu, nového koření a třeba i zázvoru můžete připravit kdykoliv v roce, nejen na svátky vánoční. Představíme vám několik kombinací, které uvítá každý, kdo rád peče.
Bobkový list ve třech směsích koření. Provoňte svůj den s vavřínem!
Bobkový list byl k vidění už ve starověku, a to zejména ve vavřínových věncích, kterými byli odlišovaní panovníci. Dostávali je však i vítězové nejrůznějších utkání. V české kuchyni je tohle koření poměrně oblí...
Bolesti zad jsou zhoubou dnešní doby. Eliminujte užívání analgetik a vsaďte na babské rady!
Bolesti zad jsou neduhem mnoha lidí moderní doby. Bohužel dlouhodobé sedavé zaměstnání těmto obtížím nijak nepřidává. Právě naopak...
Drhání se stává opět hitem! Vyrobit díky němu můžete krásné macramé závěsy
Drhání bylo velmi oblíbené již před desítkami let. Ženy prostřednictvím něj tvořily krásné dečky, závěsy, nebo ozdoby do domácnosti. Jedná se vlastně o vyvazování uzlíků. U této činnosti si můžete být jistí, že...
Játrová paštika na pět různých způsobů
Játrová paštika je doslova českým národním pokladem. Připravuje se nejen z kuřecích jater, ale také z těch vepřových nebo dokonce husích. Každý kuchař má svou vlastní recepturu, kterou si pečlivě střeží. My vám...
Přemejšlim, jak se nezcvoknout...
Přemejšlim, jak se nezcvoknout...
1. začíná skoro jaro, takže více sluníčka a tepla venku
2. více tepla venku, tedy...
Kvůli měření zraku nemusíte k lékaři. Postačí vám oční optika
Už víte, kam na dovolenou v ČR? Máme tip na dokonalé ubytování na Šumavě!
Lékárna Dorea Neratovice nabízí široký sortiment léků i homeopatik