Domácí perníkové koření dodá vašemu pečivu nenahraditelnou vůni i chuť. Piškot nebo medové perníčky si s voňavou směsí skořice, hřebíčku, badyánu, nového koření a třeba i zázvoru můžete připravit kdykoliv v roce, nejen na svátky vánoční. Představíme vám několik kombinací, které uvítá každý, kdo rád peče. Číst článek

Domácí koření na drůbež v pěti variacích

Domácí koření je mezi nadšenými kuchaři a kuchařkami čím dál více vyhledávané. Neobsahuje totiž žádné přidané soli ani glutamáty. Kromě jiného při jeho přípravě víte, jaké suroviny jste do něj přidali. Použít můžete třeba i sušené bylinky, které jste vlastnoručně vypěstovali na zahrádce. Dnes se zaměříme na drůbež a její ochucování.

Domácí koření na zvěřinu v pěti variacích

Domácí koření na zvěřinu ocení především rodiny myslivecké, nebo i ti, kterým lahodí dančí, kančí a jelení maso. Výborné s těmito směsmi budou i bažanti, křepelky, nebo maso srnčí. Těmto lahůdkám neholduje příliš lidí, jelikož zvěřina je divoká už jen svou chutí. Za vyzkoušení však stojí. Třeba si přeci jen najdete k tomuto netypickému masu cestu.

Domácí koření na vepřové maso v pěti variacích

Domácí koření se bude jistě hodit i na jakékoliv vepřové maso. Dodá mu na intenzivní chuti. Směsi, které si připravíte doma, budou rozhodně zdravější než ty z obchodu. Připravte si s námi kombinace, které upotřebíte například při přípravě vepřové panenky, pečeně, nebo steaků z libové krkovice.