Velikonoční recepty se zase po roce dostávají na paškál. Jak ale vybrat ten nejlepší v nekonečném množství tipů? Pokud vsadíte na osvědčené babičkovské pečení a vaření, je skvělý výsledek více méně zaručen. Upečete si s námi klasický mazanec, nebo dáte raději přednost na jazyku se rozplývajícímu piškotovému beránku? Číst článek

Babiččiny recepty na cukroví, které se musí uležet. Začněte s jeho pečením první adventní týden!

Babiččiny recepty na cukroví v předvánočním období jistě oceníte. Druhy, které potřebují uležet, byste měli začít péct ideálně v prvním adventním týdnu. Proto pro vás máme několik chutných a osvědčených tipů na pracny, linecká kolečka, vanilkové rohlíčky a voňavé medové perníčky. Zpříjemněte si tedy advent a provoňte svůj domov tradičním vánočním kořením či vanilkou.

Staročeské recepty ze sezónního špenátu 4x jinak

Staročeské recepty bývají prověřené hned několika generacemi, primárně však vycházejí ze zkušeností našich prababiček či babiček. Ty používaly k vaření kvalitní a nezřídka kdy vlastně vypěstované a vyrobené produkty a suroviny. Načerpejte inspiraci v níže uvedených receptech na pokrmy ze špenátu, jehož sezóna je aktuálně v plném proudu – plyne od dubna do září.

Sladké staročeské recepty z rebarbory 4x jinak

Sladké staročeské recepty z rebarbory neboli reveně přijdou vhod, když zrovna zatoužíte po chutném nedělním dezertu, anebo potřebujete připravit pro návštěvu „něco na zub“ ke kávě. Inspirujte se několika tipy na měkký koláč, piškot se sněhovou čepicí a jiné lahůdky. Sladkokyselou chuť rebarbory si zamilují i ti, kteří ji nikdy nejedli.

Staročeské recepty pro milovníky sladkého: Vyzkoušejte šest dobrot, které potěší celou rodinu!

Staročeské recepty se na scéně české gastronomie objevují v různých obměnách. Každý kulinářský mistr si je zkrátka přizpůsobil dle svých vlastních chutí. Přesto však mají leckteré z nich původní základ. Pojďme si představit několik sladkých dobrot ze staročeského soudku, které jsou jakýmisi stálicemi na tomto poli. Až ochutnáte, nebudete rozhodně litovat!