Játrová paštika je doslova českým národním pokladem. Připravuje se nejen z kuřecích jater, ale také z těch vepřových nebo dokonce husích. Každý kuchař má svou vlastní recepturu, kterou si pečlivě střeží. My vám přinášíme ty nejlepší recepty našich předchůdců, babiček a dědečků. Připravte si s námi vybrané lahůdky k snídani i na svačinku. Číst článek

Žemlovka na 4 různé způsoby podle babičkovských receptů

Žemlovka je taková babičkovská klasika. Kdo na ní vyrůstal, dozajista rád zavzpomíná na její chuť. Existuje mnoho variancí tohoto pokrmu, avšak nejoblíbenější je ta s tvarohem a jablíčky. Cítíte tu vůni, která se snad nedá ani zapomenout? Pokud ne, připomeňte si ji s těmito recepty níže uvedenými.

Teplá snídaně 4x jinak aneb jak začínaly den naše babičky?

Teplá snídaně nebyla na stole našich babiček příliš vidět. Ženy v dobách minulých snídaly především domácí chléb s pořádnou vrstvou másla nebo vepřového sádla. Když se ale potřebovaly zahřát především v podzimních a zimních měsících, neodepřely si například obilné a kukuřičné kaše naslano i na sladko.

Domácí chléb podle našich babiček 3x jinak

Domácí chléb bude chutnat i těm nejmlsnějším jazýčkům. Zamilujete si jeho vůni, křupavou kůrku i měkkou vnitřní konzistenci. Kromě jiného vydrží i mnohem déle čerstvý než ten kupovaný. Na jeho přípravě není nic složitého. Zvládnou to i ti, kteří se domácího pečení obávají. Učte se od těch nejpovolanějších, tj. babiček. Osloví vás jeden z těchto receptů?

Bramborová polévka na staročeský způsob i v moderním pojetí: Inspirujte se těmito skvělými recepty!

Bramborová polévka do české gastronomie prostě patří. Každý kuchař ji ovšem vaří poněkud odlišně. Jeden do vývaru přidává pouze kořenovou zeleninu, druhý zase uzeninu spolu se smetanou. Protože dokáže polévka dokonale zahřát a pohladit po žaludku, měla by se stát nedílnou součástí zimního jídelníčku. Inspirujte se těmito zajímavými recepty.