Právě nastává skvělý čas zaměřit pozornost na staročeské recepty z rebarbory. Tato skvělá zelenina nakyslé chuti, často mylně nazývána ovocem, se skvěle hodí k pečení koláčů a buchet, k výrobě kompotů nebo přípravě sirupu. Její sezóna je v plném proudu, také si ji s chutí dopřejete? Číst článek

Klasický i netradiční recept na svíčkovou: Uvařte si k nedělnímu obědu proslulou omáčku!

Recept na svíčkovou má v českých domácnostech nespočet variací. Každá hospodyňka praktikuje totiž svůj vlastní osvědčený postup, který zajistí dokonalý a chutný výsledek. Pokud jste ještě svíčkovou omáčku nevařili a chcete ji zkusit, inspirujte se našimi tipy!

Upečte si vánoční cukroví a vánočku podle Magdaleny Dobromily Rettigové! Připravili jsme pro vás 5 staročeských receptů

Chystáte se letos na svátky péct vánoční cukroví nebo vánočku? Pak se můžete inspirovat staročeskými recepty kuchařky a spisovatelky Magdaleny Dobromily Rettigové, která se proslavila v 19. století zejména publikací „Domácí kuchařka“. Původní receptury jsme upravili do dnešní mluvy, včetně gramáže ingrediencí, abyste se v žejdlíkách, kvintlících, lotech či librách neztratili.

Šalvěj lékařská je nejen léčivým pomocníkem ale i výtečnou bylinkou k vaření. Inspirujte se šesti masovými recepty!

Šalvěj lékařská je známou bylinkou, která vyniká kořenitou a dřevitou vůní. S oblibou se používá k přípravě čajů, avšak je také skvělou ingrediencí v kulinářském světě. Její zemitá a lehce nahořklá chuť vynikne zejména v pokrmech s vepřovým, kuřecím, telecím a jehněčím masem, velice vhodná je ale i k přípravě tučnějších mas, neboť napomáhá trávit tuky. Uvařte si tedy společně s námi snadná a lahodná jídla se šalvějovým aroma!

Velikonoční recepty podle babiček 7x jinak: Upečte si nadýchaný mazanec, jemného beránka nebo výtečné škvarkové placky!

Velikonoční recepty se zase po roce dostávají na paškál. Jak ale vybrat ten nejlepší v nekonečném množství tipů? Pokud vsadíte na osvědčené babičkovské pečení a vaření, je skvělý výsledek více méně zaručen. Upečete si s námi klasický mazanec, nebo dáte raději přednost na jazyku se rozplývajícímu piškotovému beránku?