Čokoládový piškot s polevou nikdy nezklame. Perfektně se k němu hodí čerstvé jahody.

Čokoládový dezert 5x jinak. Přinášíme rychlé a snadné recepty!

Čokoládový dezert potěší nejen děti, ale i dospělé. Stane se perfektní sladkou tečkou za slavnostním obědem či večeří. Připravit si jej však můžete i jen tak, pro lepší náladu a hezčí den. Čokoláda je ostatně nejen lahodná, ale také pro zdraví prospěšná! Upřednostněte ovšem tu s vysokým procentem kakaa.

Inspirujte se pěti snadnými a rychlými recepty na čokoládový dezert, které bezpochyby zvládne i naprostý začátečník! Za pár minut tak vykouzlíte dobrotu, jež nikdo z rodiny a blízkých dozajista neodolá.

Čokoládový dezert 5x jinak: Krém s karamelizovaným pomerančem

Chcete připravit pro své milované lehký a přitom chutný čokoládový dezert? Potom vsaďte na jemný krém s karamelizovaným pomerančem. Všichni se budou oblizovat až za ušima!

Čtěte také:

Nepečené dezerty 4x jinak: Zamlsejte si s netradičními chuťovými kombinacemi

Potřebné ingredience na čokoládový krém s karamelizovaným pomerančem:

Na 4 porce si obstarejte:

  • tučnou smetanu ke šlehání: 200 mililitrů

  • plnotučné mléko: 40 mililitrů

  • nasekanou hořkou čokoládu (70 % kakaa): 200 gramů

  • extra panenský olivový olej: 30 mililitrů

  • bio pomeranč (chemicky neošetřený): 1 větší kus

  • třtinový cukr: 50 gramů

  • mořská sůl: dle libosti k servírování

Recept na čokoládový krém s karamelizovaným pomerančem

Do menšího hrnce nalijte smetanu ke šlehání a plnotučné mléko. Vše zahřejte na mírnějším plamenu. Až bude tekutina horká, vsypte do ní nalámanou čokoládu a nechte rozpustit. Také nezapomeňte krém míchat. Nakonec vlijte olivový olej a ještě chvíli zahřívejte, aby se suroviny propojily. Nakonec přemístěte hmotu do čtyř skleniček anebo misek a dejte stranou. Čokoládový dezert bude chladnout a tuhnout při pokojové teplotě. Mezitím si rozpůlte pomeranč a vymačkejte pouze z jeho poloviny šťávu do malého rendlíku či pánve. Také přidejte 50 ml vody, třtinový cukr a provařte. Zbylou půlku ovoce nakrájejte i s omytou slupkou na menší kousky. Ty následně vložte kůrou na karamel v pánvi. Na středním plamenu průběžně podlévejte pomeranč, aby krásně zkaramelizoval. Tento proces bude trvat asi 10 až 15 minut. Až se cukrový sirup zredukuje, odstavte jej z plotny. Ztuhlý čokoládový krém podávejte přelitý pomerančovým karamelem a ozdobte i karamelizovanými kousky pomeranče. Dezerty lze posypat zlehka i mořskou solí a pokapat olivovým olejem. Dobré chutnání!

Čokoládový dezert 5x jinak: Nepečený cheesecake

Nyní tu máme čokoládový dezert pro ty, kteří neradi cokoliv pečou. Nepečený cheesecake s hořkou čokoládou si zamilujete! Budete jej chtít jíst zas a znova.

Potřebné ingredience na čokoládový cheesecake

  • nesolené a rozpuštěné máslo: 100 gramů

  • čokoládové sušenky: 110 gramů

  • máslové sušenky: 160 gramů

  • jemné ovesné vločky: 60 gramů

  • Nutella: 3 lžíce

  • měkký tvaroh: 360 gramů

  • mascarpone: 250 gramů

  • moučkový cukr: 60 gramů

  • rozpuštěná hořká čokoláda (alespoň 55 % kakaa): 200 gramů

  • plnotučné mléko: 2 až 3 lžíce

  • pražené a nasekané lískové ořechy: 2 lžíce

Recept na čokoládový cheesecake

Začněte tím, že si vymažete kouskem másla dno i okraje formy na koláč. Pak ji ze stran obložte pečícím papírem a dejte do lednice. Dále si oddělte asi dvě čokoládové sušenky a zbytek rozmělněte na drobky spolu s máslovými sušenkami v kuchyňském robotu. Také přidejte jemné ovesné vločky, rozpuštěné máslo, jednu lžíci Nutelly a znovu promíchejte, dokud se vše nepropojí. Směs vyklopte následně do formy na koláč a rozprostřete po celém dnu. Uhladit korpus můžete třeba hrníčkem. Základnu dejte zpět do lednice a chlaďte půl hodiny. Nyní se pusťte do krémové náplně. V míse si vyšlehejte měkký tvaroh spolu s mascarpone a moučkovým cukrem. V další fázi přilijte rozpuštěnou a zchladnou čokoládu, vložte zbývající Nutellu, dvě lžíce mléka a šlehejte do homogenního krému. Hmotu navrstvěte na sušenkový korpus, zahlaďte špachtlí a svůj čokoládový dezert dozdobte praženými a drcenými oříšky. Též posypte rozdrobenými čoko sušenkami. Podávejte až poté, co dort ztuhne. Potřebovat bude minimálně 4 hodiny v lednici.

Čokoládová pěna neboli mousse je lehkým a chutným dezertem.

Čokoládový dezert 5x jinak: Jemný piškot s čokoládovou omáčkou

Piškotová těsta jsou rychle připravená a chutnají téměř všem mlsounům. Ovšem až okusíte tento čokoládový dezert, budete se cítit jako v extázi. Zamilují si ho především takzvaní „čokoholici“. Je prostě božský, vláčný a rozplývá se na jazyku.

Potřebné ingredience na čokoládový piškot s omáčkou:

  • hořká čokoláda: 200 gramů

  • máslo: 250 gramů

  • moučkový cukr: 125 gramů

  • třtinový cukr: 125 gramů

  • velká vejce: 3 kusy

  • hladká mouka: 250 gramů

  • jedlá soda anebo kypřící prášek: cca 2 lžičky

  • kakaový prášek: 3 lžíce

  • voda: 250 mililitrů

Na čokoládovou omáčku potřebujete:

  • tučnou smetanu ke šlehání: 300 mililitrů

  • kakaový prášek: 3 lžíce

  • hořkou čokoládu (nalámanou): 100 gramů

  • čokoládový pudink v prášku: 3 lžíce

  • přírodní med: 75 gramů

  • voda: 300 mililitrů

Recept na čokoládový piškot s omáčkou

Nejprve si předehřejte troubu na cca 170 °C. Pak si plech vystelte pečícím papírem a pusťte se do práce. Nalámanou hořkou čokoládu vložte do hrnce spolu s kousky másla, s moučkovým cukrem, s třtinovým cukrem a s 250 ml vody. Vše na středním plamenu roztavte a vařečkou propojte. Směs nakonec odstavte z plotny a nechte chladnout tři minuty. Nyní si ve velké míse smíchejte mouku, kakaový prášek, vejce, kypřící prášek a také nakonec přilijte čokoládovou hmotu. Vytvořte homogenní těsto, které vlijte do plechu a pečte asi 30 až 40 minut. Mezitím si připravte omáčku na přeliv. V malém rendlíku zahřejte 300 ml vody a v ní rozpusťte všechny výše zmíněné ingredience, tj. kakao, hořkou čokoládu, pudinkový prášek, med. Nakonec ještě vlijte smetanu a provařte 2 až 3 minuty. Upečený čokoládový dezert nechte krátce vychladnout a podávejte přelitý omáčkou. Dobrou chuť.

Čokoládový dezert 5x jinak: Křehké kousky s granolou

Nejste zrovna mistři cukráři a máte chuť na jednoduchý avšak chutný čokoládový dezert? Pak si připravte křehké kousky s granolou.

Potřebné ingredience na křehké kousky s granolou

Na zhruba 8 porcí si připravte:

  • hořká čokoláda: cca 230 gramů

  • müsli granola (druh dle chuti): 1 hrnek

  • mořská sůl (vločky): ½ lžičky

Recept na křehké kousky s granolou

Nejprve si rozpusťte v mikrovlnné troubě hořkou čokoládu. Pak ji rozlijte na střední plech s pečícím papírem a rozetřete rovnoměrně špachlí. Dále povrch posypte granolou a dle libosti i mořskou solí. Tím prakticky vaše cukrářská práce končí. Čokoládový dezert nechte ztuhnout v lednici minimálně 20 minut. Nakonec plát nalámejte na různě velké kousky a podávejte třeba ke kvalitnímu espressu. I vaše návštěva bude nadšená! Dobré chutnání!

Čokoládový dezert 5x jinak: Krémový koláč z oplatek

I z obyčejných oplatek lze vykouzlit výtečný čokoládový dezert. O tom se můžete nyní přesvědčit s velmi snadným receptem na krémový koláč. Všichni si budou chtít přidat!

Potřebné ingredience na krémový koláč z čokoládových oplatek

  • čokoládové oplatky (sušenky): cca 24 kusů

  • rozpuštěné máslo: 6 lžic

  • krupicový cukr: 1 hrnek

  • moučkový cukr: 3 lžíce

  • kukuřičný škrob: cca 1 a ½ lžíce

  • sůl: ¼ lžičky

  • mléko: 3 a ½ hrnku

  • velké vaječné žloutky: 4 kusy

  • hořká čokoláda: cca 85 gramů

  • tmavý rum: 1 lžíce

  • tučná smetana ke šlehání: 1 hrnek

  • hobliny s polosladké čokolády: dle chuti na ozdobu

Recept na krémový koláč z čokoládových oplatek

Začněte tím, že si předehřejete troubu na cca 200 °C. Pak si rozemelte v kuchyňském robotu čokoládové oplatky na sypkou směs. Tu přemístěte do mísy a promíchejte spolu se čtyřmi lžícemi rozpuštěného másla a lžící moučkového cukru. Sušenkové těsto následně rozprostřete do koláčové formy a dejte propéct do trouby na 10 minut. Mezitím si v hrnci promíchejte hrnek cukru, sůl a kukuřičný škrob. Vše přelijte mlékem a zahřejte na středním plamenu. Míchejte do zhoustnutí. Nakonec krém odstavte z plotny. V další fázi si vyšlehejte v misce žloutky a pomalu je přidávejte do mírně zchladlého mléčného pudinku. Opět položte na sporák a zahřívejte po dobu 4 až 6 minut. Nezapomeňte směs nadále míchat. Nyní krém odstavte, vmíchejte do něj nalámanou hořkou čokoládu, dvě lžíce rozpuštěného másla a rum. Nakonec čokoládový dezert zkompletujte. Krémovou náplň navrstvěte na oplatkový korpus a dejte koláč tuhnout do lednice na cca 4 hodiny. Po uplynutí této doby navrstvěte na zákusek vyšlehanou smetanu se dvěma lžícemi moučkového cukru. Dozdobit lze koláč i hoblinami z polosladké čokolády. Podávejte s oblíbeným nápojem. Dobrou chuť.

A jaké další dezerty vás mohou potěšit? Níže několik tipů, kam dál:

Domácí zmrzlina jako pochoutka i osvěžení: 20 receptů, které vás nadchnou!

10x rychlé dezerty a moučníky k odpolední kávě

Nepečené dezerty 10x jinak: Jakou sladkou tečkou zakončíte slavnostní oběd nebo večeři?

25 receptů na domácí koláč: Dáte přednost slané či sladké variaci?

20 receptů na zdravé dezerty aneb Mlsejte bez výčitek!

Autor článku: Iveta Reinisch



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Lunární kalendář

PÁTEK 19. 04. 2024
panna
Měsíc putuje znamením Panny, je v přibývající fázi. Panna má vliv na trávící orgány, proto doporučujeme lehkou stravu. Je vhodný den pro pečení.…
více o tomto dni
SOBOTA 20. 04. 2024
panna
Měsíc putuje znamením Panny, je v přibývající fázi. Panna má vliv na trávící orgány, proto doporučujeme lehkou stravu. Je vhodný den pro pečení.…
více o tomto dni
NEDĚLE 21. 04. 2024
panna
Měsíc putuje znamením Panny, je v přibývající fázi. Panna má vliv na trávící orgány, proto doporučujeme lehkou stravu. Je vhodný den pro pečení.…
více o tomto dni
PONDĚLÍ 22. 04. 2024
váhy
Měsíc prochází znamením Vah a je v přibývající fázi. Váhy mají vliv na kyčle, játra, krev, ledviny a močový měchýř. Pokud nemusíte, tak nedělejte…
více o tomto dni
ÚTERÝ 23. 04. 2024
váhy
Měsíc prochází znamením Vah a je v přibývající fázi. Váhy mají vliv na kyčle, játra, krev, ledviny a močový měchýř. Pokud nemusíte, tak nedělejte…
více o tomto dni
STŘEDA 24. 04. 2024
štír
Měsíc putuje znamením Štíra, dnes je úplněk. Štír má vliv na intimní oblast a močové cesty. Pijte čaje, které tyto orgány posilují, udělejte si…
více o tomto dni
ČTVRTEK 25. 04. 2024
štír
Měsíc putuje znamením Štíra, je v ubývající fázi. Štír má vliv na intimní oblast a močové cesty. Pijte čaje, které tyto orgány posilují, udělejte si…
více o tomto dni

Nabídka rychlé a nebankovní půjčky pro každého do 24 hodin

Dobrý den, pane / paní Půjčte si peníze přímo bez hodnocení (půjčka je nyní levněj�...

Nabídka rychlé a nebankovní půjčky pro každého do 24 hodin

Dobrý den, pane / paní Půjčte si peníze přímo bez hodnocení (půjčka je nyní levněj�...

prací prostředky e shop

já jsem si oblíbila netoxické čističe Method nebo tierra verde. Obojí kupuji na eshopu Al...
Zobrazit všechna témata

Buďte krásní v každém věku. Předčasné stárnutí pleti lze snadno zbrzdit

Chcete si zachovat mladistvou pleť a jste ochotni pro to udělat cokoliv? Na to, abyste oddálili předčasné známky stárnutí pleti nepotřebujete spoustu peněz a vlastně ani příliš času navíc. Přesto existují triky...

Nezapomenutelná žádost o ruku aneb Kde vyslovit „Vezmeš si mě?“

Chcete, aby vaše žádost o ruku měla jistý punc originality a došly vám nápady? Pak pro vás máme hned několik tipů, díky nimž pozdvihnete tak důležitý okamžik života na vyšší úroveň. Svůj způsob si v našem výčtu...

Na sázení letniček se vrhněte ideálně v květnu. Jaké druhy vybrat?

Teplé jarní počasí je jako stvořené k sázení letniček. Pokud si tedy chcete zkrášlit svou zahradu nebo i balkon pestrobarevnými kvítky nejrůznějších jednoletých rostlin, s polovinou května se pomalu začněte chy...

Sociální sítě u dětí: Kdy je povolit a jaká přináší rizika?

Sociální sítě jsou v 21. století tématem číslo jedna. Od jejich vzniku si na ně lidé velmi rychle zvykli, a tak jsou dnes nedílnou součástí mnoha životů. Kde je ale ona zdravá uživatelská míra a existuje nějaká...

Lepší život bez plastů: 6 nápadů, jak nahradit běžné plastové pomocníky

Dnešní doba velí jasně: měli bychom se snažit žít ekologicky a především se musíme zbavit plastů. Odborníci neustále varují, že nám život ničí i takzvané mikroplasty. Jsou ve vzduchu, v dešti, v jídle, ve vodě ...

Věříte v paranormální jevy? Psychologická fakta možná vaše přesvědčení vyvrátí

Proč i v 21. století věří stále tolik lidí na paranormální jevy? Psychologové mají na toto téma jasné vysvětlení, které vás možná ve výsledku překvapí. Nehledejte za ním však nic „duchařského“ ani abnormálního,...

Zlomeniny pánve

Pletenec pánevní je označení pro anatomickou strukturu prstencovitého tvaru, která leží na bázi páteře. Kost pánevní je párová a srůstá ve stydké oblasti. Kost je plochá a vznikla srůstem kostí kyčelní, sedací ...

Krémová polévka s krůtím masem a divokou rýží – vhodné pro diabetiky

Ve velkém hrnci (na středním plamenu) rozehřejte olej. Přidejte pokrájené houby (žampiony), celer, mrkev a šalotku. Vše promíchejte a restujte asi 5 minut. Dále vsypte do hrnce hladkou mouku, sůl, pepř a opékej...

Kvasinková infekce u psa: Jak ji rozpoznat a léčit?

Kvasinková infekce u psa bývá poměrně častým problémem. Když se včas a adekvátně neléčí, může se rozšířit a způsobovat nejedny nepříjemné kožní potíže. Ty zpravidla zasahují uši pejska, tlapky, kožní záhyby neb...

Cévní mozková příhoda: Boj s časem

Příčiny vzniku cévní mozkové příhody jsou dvojího typu: Prvním typem je takzvaná hemoragická cévní mozková příhoda. K hemoragické cévní mozkové…

Pocit vysvobození

Dneska bych si tu dovolila pár řádek o pocitu vysvobození. Každej si pod tim představí něco jinýho, ale já pod tim vidim jediný - vyjdeme ze svazujících myšlenkovejch okovů, který maj podobu strachu, předsudků, zloby, smutku a bůhví čeho ještě. Tyhle okovy si ostatně nasazuje téměř každej člověk zcela dobrovolně a pak mu dá sakra práci s tim něco udělat - respektive se jich zbavit.