Připravte si lehký nepečený dezert

Letní nepečené dezerty snadno, rychle a lehce. Připravte si dobroty, po kterých se jen zapráší

Nepečené dezerty jsou evergreenem každého léta. Jsou lehké, osvěží a hlavně jsou rychle hotové. Navíc na ně můžete nyní hojně využít i čerstvého ovoce, kterého je všude dostatek. A budete-li chtít, můžete si připravit třeba i jednoduchou a vynikající domácí zmrzlinu.

Nepečené dezerty: Jahodový cheesecake

Přísady na korpus:

  • 200 g máslových sušenek
  • 80 g másla
  • 20 g bílé čokolády

Přísady na krém:

  • 500 g krémového sýra (například mascarpone)
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 100 g bílé čokolády
  • 50 g moučkového cukru

Na ozdobu:

Příprava:

Sušenky vložíme do sáčku a válečkem rozdrtíme najemno. Alternativně můžeme využít i služeb mixéru. Máslo i čokoládu rozpustíme a sušenky směsí přelijeme. Promícháme a vzniklým těstem vysteleme dno dortové formy. Dáme na chvíli do ledničky. A pustíme se do přípravy krému. Vyšleháme mascarpone s cukrem a rozpuštěnou (vychladlou) čokoládou. Do směsi pomalu vmícháme ušlehanou šlehačku a následně směs dáme na korpus. Minimálně na dvě hodiny dáme cheesecake do lednice. Teprve poté ozdobíme povrch jahodami a přelijeme dortovým želé, připraveným podle návodu. Necháme ještě hodinu chladit a můžeme podávat. Nepečený cheesecake patří mezi mezi nejoblíbenější nepečené dezerty.

Nepečené dezerty: Tiramisu roláda s malinami

Přísady na korpus:

  • 300 g ovesných sušenek
  • 150 g oříškovo-čokoládové pomazánky
  • 150 g čerstvých malin

Přísady na krém:

  • 350 g mascarpone
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 100 g moučkového cukru

Přísady na polevu:

  • 160 g mléčná čokoláda
  • 30 g másla

Příprava:

Sušenky rozdrtíme na jemnou směs. Maliny rozmačkáme, promícháme s oříškovo-čokoládovou pomazánkou a přidáme k sušenkám. Vypracujeme těsto. To pak navrstvíme na potravinářskou fólii a vyrvarujeme jej do obdélníku. Těsto přikryjeme pečicím papírem a ještě jej trochu rozválíme na plát. Ingredience na krém důkladně vyšleháme v mixéru. Krém natřeme na přichystaný plát rolády. Pomocí potravinářské fólie opatrně srolujeme a vložíme na hodinu do ledničky. Čokoládu na polevu rozpustíme a smícháme s máslem. Promícháme a směs rovnoměrně naneseme na povrch rolády. Uhladíme a znovu vrátíme do lednice, kde necháme další dvě hodiny tuhnout. Tiramisu roláda s malinami bude jistě patřit mezi vaše oblíbené nepečené dezerty.

Čtěte také:

Zpestřete si letní grilování: Co ochutnat a jak udělat jídlo zdravější?

Černý, červený nebo bílý rybíz: barevné letní osvěžení plné vitamínů

Tipy na zdravé moučníky: Které suroviny nahradit, aby byly i dezerty zdravé?

Lehké nepečené dezerty jsou na léto ideální

Nepečené dezerty: Čokoládový zákusek s rybízem

Přísady:

  • 500 g tvarohu
  • 100 g másla
  • 3 lžíce medu
  • 50 g červeného rybízu
  • 200 g čokolády na vaření
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • piškoty
  • kakao na dozdobení

Příprava:

Dortovou formu s odnímatelným okrajem vyložíme 2 vrstvami piškotů. Poklademe je červeným rybízem a odložíme bokem. Krém připravíme z rozpouštěného másla a čokolády. Obojí společně vymícháme na hladkou hmotu. Tvaroh promícháme se zakysanou smetanou a medem. Následně přidáme rozpuštěnou čokoládovou směs. Krém rozetřeme na piškový základ a uhladíme stěrkou. Bohatě posypeme holandským kakaem a necháme v lednici ztuhnout, nejlépe přes noc. Čokoládový zákusek s rybízem určitě zařadíte na stálo mezi své nepečené dezerty.

Nepečené dezerty: Sušenková zmrzlina

Přísady:

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 1 plechovka kondenzovaného mléka
  • máslové sušenky

Příprava:

Zmrzlina patří mezi rychlé a osvěžující nepečené dezerty. Smetanu pořádně vyšleháme a postupně zašleháváme kondenzované mléko. Směs musí být jednotná. Směs vložíme do mrazáku a necháme alespoň dvě hodiny tuhnout. Poté ji znovu prošleháme. Dno formy (ideálně o velikosti 23x25) poklademe sušenkami. Na ně navrstvíme krém a ten přikryjeme opět dalšími sušenkami. Zmrzlinu dáme před noc do mrazáku a druhý den si můžeme pochutnávat.

Autor článku: Monika Poledníková



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Lunární kalendář

ČTVRTEK 01. 05. 2025
blíženci
Měsíc putuje v Blížencích a je v přibývající fázi. Blíženci ovlivňují ramena, paže, záda, ruce, průdušky a plíce. Jděte na procházku, čerstvý vzduch…
více o tomto dni
PÁTEK 02. 05. 2025
rak
Měsíc přibývá a putuje znamením Raka. Nevětrejte peřiny venku, zůstala by vám v nich vlhkost. Jezte jen lehkou stravu, žaludek je citlivý. Věnujte se…
více o tomto dni
SOBOTA 03. 05. 2025
rak
Měsíc přibývá a putuje znamením Raka. Nevětrejte peřiny venku, zůstala by vám v nich vlhkost. Jezte jen lehkou stravu, žaludek je citlivý. Věnujte se…
více o tomto dni
NEDĚLE 04. 05. 2025
lev
Měsíc putuje znamením Lva a je v přibývající fázi. Běžte na procházku, ale nepřetěžujte se, srdce je dnes namáháno více, než v jiné dny. Snažte se…
více o tomto dni
PONDĚLÍ 05. 05. 2025
lev
Měsíc putuje znamením Lva a je v přibývající fázi. Běžte na procházku, ale nepřetěžujte se, srdce je dnes namáháno více, než v jiné dny. Snažte se…
více o tomto dni
ÚTERÝ 06. 05. 2025
panna
Měsíc putuje znamením Panny, je v přibývající fázi. Panna má vliv na trávící orgány, proto doporučujeme lehkou stravu. Je vhodný den pro pečení.…
více o tomto dni
STŘEDA 07. 05. 2025
panna
Měsíc putuje znamením Panny, je v přibývající fázi. Panna má vliv na trávící orgány, proto doporučujeme lehkou stravu. Je vhodný den pro pečení.…
více o tomto dni

Dobrý kontakt k tématu

Karmický vztah nebo opravdová láska? Naučte se je od sebe rozeznávat

ahoj, pokud je to nahoda, tak mi to prijde zajimave hodne a napsal bych o tom nejakou kratkou osobni zpoved..a...

Karmický vztah nebo opravdová láska? Naučte se je od sebe rozeznávat

Krasny den prosim ohledne karmickeho vztahu o kterem jsem predvedcena ze existuje protoze jsem ho zazila, je...

Třinácté znamení Hadonoš: Jste narození v jiném znamení zvěrokruhu?

ja jsem hadonos, nikdy jsem se necitila jako ulitly strelec, vzdycky me to tahlo k lecitelstvi (neplest si s a...

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

EXPRESNÍ PŮJČKY DO 30 MINUT

Půjčky do 24 hodin po celé ČR... Soukromá úvěrová společnost je otevřena 24 hodin...

EXPRESNÍ PŮJČKY DO 30 MINUT

Půjčky do 24 hodin po celé ČR. Soukromá úvěrová společnost je otevřena 24 hodin d...

Nabídka rychlé a nebankovní půjčky pro každého do 24 hodin

NABÍZÍM URÁTNÍ PŮJČKY: Dobrý den, potřebujete okamžitou půjčku? Nabízím všechn...
Zobrazit všechna témata

Skrytá sůl v potravinách útočí na naše zdraví. Které potraviny jsou nejhorší?

Sůl je pro fungování lidského těla nezbytná, ale její nadměrná konzumace zvyšuje riziko vysokého krevního tlaku, srdečních onemocnění a ledvinových problémů. Skrytá sůl se přitom nachází i tam, kde bychom ji ne...

Umění naslouchat: 8 kroků, jak být lepším partnerem

Umění naslouchat je jednou z nejdůležitějších dovedností, kterou můžeme ve vztahu rozvíjet. Skutečné naslouchání není jen o tichu během partnerova monologu, ale o aktivním vnímání jeho slov, emocí i neverbálníc...

Výlet na Moravu, který chutná po vínu

Pokud nevíte, kde vám hlava stojí a nutně potřebujete odpočinek, vyrazte o víkendu s partnerem nebo přáteli na Moravu. Ubytujte se nedaleko vinice či vinařství, odpočívejte, bavte se a degustujte dobré víno.

Ješitnost se netýká jen mužů. Jak ovlivňuje náš život?

Tradičně je ješitnost připisována mužům, avšak velice běžně ji můžeme vídat i u ženského pohlaví. Znáte ve svém okolí někoho, kdo je ješitný? Pak možná tušíte, v čem tkví tato často negativně vnímaná povahová v...

Vzdělávání v jednotřídních školách: Proč je osobní přístup klíčem k úspěchu

Vzdělávání v jednotřídních školách přináší mnoho výhod, nejen bližší přístup učitelů k dětem, ale také jejich rozvoj a zvýšení socializace. Co konkrétně jednotřídní školy a školky nabízejí? A proč by právě toto...

Ergoterapie jako cesta k lepšímu a kvalitnějšímu životu

Už jste někdy slyšeli o ergoterapii? Je to obor, který lidem pomáhá překonávat různé zdravotní problémy, aby mohli znovu vykonávat každodenní činnosti. Ať už jde o zranění, nemoc nebo zhoršení pohybových schopn...

Velikonoční pondělí: Oslavy jara, života a tradic

Velikonoční pondělí je dnem plným tradic, které mají kořeny v dávných pohanských i křesťanských rituálech. Kromě tradiční pomlázky a barvení vajíček nechybí obchůzky koledníků nebo polévání vodou. A chybět samo...

Bezlepkový banánový chlebíček

Začněte tím, že si předehřejte troubu na 170 až 190 °C a smícháte si v míse tyto ingredience – rozmačkané banány, rozpuštěné máslo, krystalový cukr, vejce a vanilkový extrakt. V dalším kroku pak přidejte bezlep...

Línání u psů je na jaře běžné. Kdy ale zbystřit?

S příchodem jara se chovatelé potýkají s nadměrným línáním u psů. Toto „shazování“ srsti není nic nenormálního a obvykle ustane do jednoho až dvou měsíců. Pejskové se tak zkrátka připravují na teplejší sezónu. ...

Cévní mozková příhoda: Boj s časem

Příčiny vzniku cévní mozkové příhody jsou dvojího typu: Prvním typem je takzvaná hemoragická cévní mozková příhoda. K hemoragické cévní mozkové…

Staročeské recepty z rebarbory: 5 sladkých tipů, jak ji využít v kuchyni

Právě nastává skvělý čas zaměřit pozornost na staročeské recepty z rebarbory. Tato skvělá zelenina nakyslé chuti, často mylně nazývána ovocem, se skvěle hodí k pečení koláčů a buchet, k výrobě kompotů nebo příp...

Na vlastní kůži: Hydrocolon terapie vyčistí střeva a nastartuje detoxikaci. Skutečně to funguje?

Otázka, která mi vrtala hlavou už pěknou řádku let. Ale přece si nepůjdu někam jen tak nechat vypláchnout tlusté střevo. Co když m...

Život je jako jízda na horské dráze. Jednou jsi nahoře a pak dole

Novej rok 2025 je v plnym běhu a zima ve svym středu. Zanedlouho tu bude jaro, který mám spojený s takovou pohodou - pro mě je jaro znamením nový naděje a větší energie. Zpátky ale do přítomnosti. To, co mi připravil začátek roku, jsem si ani ve snu nedokázala představit.