Poctivá švestková povidla v české a moravské kuchyni nesmí chybět

Poctivá švestková povidla v české a moravské kuchyni nesmí chybět

Výroba dobrých švestkových povidel si žádá především kvalitní švestky

Švestky pro výrobu švestkových povidel naše firma skládající se z rodin tří bratrů a jejich rodičů pěstuje na celkem 7,5 hektarech sadů. K tomu pak ještě půl hektaru připadá na sadbu hrušek, přičemž veškeré sady obhospodařováváme v režimu takzvané integrované produkce – s minimálním množstvím zásahů z hlediska hnojiv i pesticidů. Speciálně pro výrobu švestkových povidel jsme vysadili právě takovou skladbu odrůd, která dává v době dozrávání vysoký obsah cukru, který je pro kvalitu koncového výrobku důležitý. Proč? To si koncový zákazník možná často nemusí uvědomovat, ale díky tomu totiž není do našich povidel třeba následně dodávat přidaný cukr ani jiné konzervanty. Jedná se tak o čistě přírodní a zdravý produkt.

Jak švestková povidla vyrábíme

Na každých 100 gramů kvalitních švestkových povidel je použito nejméně 3x takové množství původní čerstvé suroviny, tedy 300 gramů čerstvých vyzrálých švestek. Tento poměr zaručuje skvělou chuť i konzistenci výsledných povidel. Povidla jsou přitom vyráběna výhradně v naší provozovně v moravských Pravčicích, a to co nejšetrnějšími postupy.

100% přírodní švestková povidla pro zdraví

Švestky jsou však nejen chutné ovoce, ale také nadmíru zdravé – obsahují totiž celou řadu pro naše tělo cenných látek. Jsou-li navíc švestky správně zpracovány v kvalitní povidla, celou řadu cenných vlastností si bez problémů zachovávají i v této polotekuté formě. Mít doma zásobu švestkových povidel vzhledem k rozmanitosti jejich využití tak není rozhodně od věci.

Švestková povidla Jiří Netopil jako vítěz dTestu a další ocenění

Přestože je pro nás nejdůležitější přímo spokojenost zákazníků, velmi si vážíme také nejrůznějších ocenění porot z řad odborníků a zástupců médií, která, věříme, kvalitu naší práce rovněž odráží. Zmínit můžeme například fakt, že se naše švestková povidla stala vítězem své kategorie dle uznávaného časopisu dTest (najdete v čísle 3/2016), kde uspěla mezi celkem 15 testovanými výrobky. V roce 2011 naše švestková povidla také získala ocenění regionální potravina Zlínského kraje, čehož si rovněž velmi ceníme a jsme rádi, že právě regionální potraviny se zejména v posledních letech těší mezi veřejností čím dál větší oblibě.

oc-povidla_0

Pěstitelská pálenice Pravčice je tady pro vaše legální pálení domácí slivovice

Nesoustředíme se však výhradně jen na výrobu švestkových povidel, ale uvědomujeme si, že mnoho lidí dává přednost švestkám a dalšímu ovoci spíše v kapalném stavu – slivovici, meruňkovici a dalším typům pálenek. Proto v Pravčicích provozujeme také oblíbenou pěstitelskou pálenici. Tu jsme vybavili špičkovou palírenskou technologií společnosti Arnold Holstein z Německa, kterou odborníci považují za světovou špičku v oblasti zařízení pro výrobu destilátů.

Muzeum zemědělské techniky našich dědů

Kromě výroby švestkových povidel a provozování pěstitelské pálenice se však zaměřujeme také na oblast osvěty a vzdělávání. V rámci Muzea zemědělské techniky našich dědů si naši návštěvníci z řad dětí i dospělých mohou prohlédnout celou řadu zajímavých exponátů. K vidění jsou nejen historické zemědělské stroje, nářadí a další pracovní pomůcky, které používali sedláci při své každodenní práci na poli, ale také celá řada zemědělských dopravních prostředků. Nechybí proto kočáry, bryčky a traktory. Tradiční vybavení gruntů a stodol pak doplňuje také šlechtitelský koutek zemědělských plodin. Muzeum zemědělské techniky našich dědů je v provozu zpravidla od května do října, a to ve všední dny v časech 9 – 16 hodin, o víkendech pak na objednání. Najdete jej na adrese Pravčice 242 a domluvit se na návštěvě můžete na telefonním čísle 573 330 797.

Více informací o švestkových povidlech Jiří Netopil najdete kromě našeho webu také například na našem Facebooku „Švestková povidla Jiří Netopil“.



Diskuse k článku

  • Jiříčkovi

    13:34 22. 1. 2018 -1
    Zkusili jsme o víkendu a opravdu jsou výborné. Ve všem a na všem :-)

Lunární kalendář

ČTVRTEK 28. 03. 2024
štír
Měsíc putuje znamením Štíra, je v ubývající fázi. Štír má vliv na intimní oblast a močové cesty. Pijte čaje, které tyto orgány posilují, udělejte si…
více o tomto dni
PÁTEK 29. 03. 2024
štír
Měsíc putuje znamením Štíra, je v ubývající fázi. Štír má vliv na intimní oblast a močové cesty. Pijte čaje, které tyto orgány posilují, udělejte si…
více o tomto dni
SOBOTA 30. 03. 2024
střelec
Měsíc putuje ve znamení Střelce, je v ubývající fázi. Plánujte, obchodujte, investujte, cestujte, kontaktujte staré přátele. Dopřejte si masáž nohou,…
více o tomto dni
NEDĚLE 31. 03. 2024
střelec
Měsíc putuje ve znamení Střelce, je v ubývající fázi. Plánujte, obchodujte, investujte, cestujte, kontaktujte staré přátele. Dopřejte si masáž nohou,…
více o tomto dni
PONDĚLÍ 01. 04. 2024
střelec
Měsíc putuje ve znamení Střelce, je v ubývající fázi. Plánujte, obchodujte, investujte, cestujte, kontaktujte staré přátele. Dopřejte si masáž nohou,…
více o tomto dni
ÚTERÝ 02. 04. 2024
kozoroh
Měsíc putuje znamením Kozoroha a je v ubývající fázi. Kozoroh má vliv na pleť, ale působí také na kolena, kyčle a klouby. Nepodnikejte dnes dlouhé…
více o tomto dni
STŘEDA 03. 04. 2024
kozoroh
Měsíc putuje znamením Kozoroha a je v ubývající fázi. Kozoroh má vliv na pleť, ale působí také na kolena, kyčle a klouby. Nepodnikejte dnes dlouhé…
více o tomto dni

Je vodíková voda zázračným nápojem nebo jde o největší podvod 21. století?

Proč Hans dává k této vodě komentář k ionizované vodě? Jsou to dvě zcela jiné metody: obohacování vody o vodík...

Vztahové pověry z celého světa: Znáte je?

Od své babičky, znám hodně pověr (pocházela z Bílých Karpat).
Děvče se svým chlapcem nesmí být spolu sami, př...

Jak chovat hady – 5 důležitých rad pro začínající chovatele

Před tím, než se rozhodnete si hada pořídit, je vždy nutné si zjistit vše co se chovu týče a mít připravené kv...

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Nabídka rychlé a nebankovní půjčky pro každého do 24 hodin

Hledáte půjčku na splacení všech svých dluhů? Musíte zaplatit exekuci? Máte spis v reg...

Jarní očistná hladovka

Rád bych v březnu držel 3-4 dnní očistnou hladovku jen o vodě. Kdy začít a kdy končit?...

Výklad karet

Ahoj, človíčku :)) Následující řádky zaujmou spíše někoho, kdo je nějakým způsob...
Zobrazit všechna témata

Máte problémy s vyprazdňováním? 5 kroků ke zdravé stolici

Stolice: Téma, které je tak trochu tabu. Přitom se týká každého z nás. Jen málokdo může říci, že se v tomto směru nesetkal v životě s žádným problémem. Zácpa, průjem, problémy s vyprazdňováním… Co je považováno...

Afrodiziaka k jídlu. Které potraviny vám zaručí dokonalý večer ve dvou?

Vkrádá-li se do vašeho milostného života šeď, nuda a všednost, pak je nejvyšší čas s tím něco udělat. To samé platí i v případě, že se objevily potíže s libidem nebo impotencí. Možností, jak stávající stav řeši...

Děti a paměť: Jak účinně procvičovat paměť u dětí?

Dětství je obdobím, během kterého lidské tělo prochází obrovskými změnami. A to nejen vzhledově, ale také v oblasti orgánů. Jedním z takových orgánů je i mozek, který při narození není plně vyvinutý. Je složitý...

Jak se vyrovnat se ztrátou? Návod, na zdravé truchlení

Každého z nás to v životě občas potká. Ztráta blízké osoby je hodně bolestivá záležitost a je poměrně náročné se s ní vypořádat. Přitom nemusí jít hned u úmrtí, ale patří sem i rozchod nebo rozvod. Jak se vyrov...

Zlomeniny pánve

Pletenec pánevní je označení pro anatomickou strukturu prstencovitého tvaru, která leží na bázi páteře. Kost pánevní je párová a srůstá ve stydké oblasti. Kost je plochá a vznikla srůstem kostí kyčelní, sedací ...

Krémová polévka s krůtím masem a divokou rýží – vhodné pro diabetiky

Ve velkém hrnci (na středním plamenu) rozehřejte olej. Přidejte pokrájené houby (žampiony), celer, mrkev a šalotku. Vše promíchejte a restujte asi 5 minut. Dále vsypte do hrnce hladkou mouku, sůl, pepř a opékej...

Kvasinková infekce u psa: Jak ji rozpoznat a léčit?

Kvasinková infekce u psa bývá poměrně častým problémem. Když se včas a adekvátně neléčí, může se rozšířit a způsobovat nejedny nepříjemné kožní potíže. Ty zpravidla zasahují uši pejska, tlapky, kožní záhyby neb...

Cévní mozková příhoda: Boj s časem

Příčiny vzniku cévní mozkové příhody jsou dvojího typu: Prvním typem je takzvaná hemoragická cévní mozková příhoda. K hemoragické cévní mozkové…

Pocit vysvobození

Dneska bych si tu dovolila pár řádek o pocitu vysvobození. Každej si pod tim představí něco jinýho, ale já pod tim vidim jediný - vyjdeme ze svazujících myšlenkovejch okovů, který maj podobu strachu, předsudků, zloby, smutku a bůhví čeho ještě. Tyhle okovy si ostatně nasazuje téměř každej člověk zcela dobrovolně a pak mu dá sakra práci s tim něco udělat - respektive se jich zbavit.