Poctivá švestková povidla v české a moravské kuchyni nesmí chybět

Poctivá švestková povidla v české a moravské kuchyni nesmí chybět

Výroba dobrých švestkových povidel si žádá především kvalitní švestky

Švestky pro výrobu švestkových povidel naše firma skládající se z rodin tří bratrů a jejich rodičů pěstuje na celkem 7,5 hektarech sadů. K tomu pak ještě půl hektaru připadá na sadbu hrušek, přičemž veškeré sady obhospodařováváme v režimu takzvané integrované produkce – s minimálním množstvím zásahů z hlediska hnojiv i pesticidů. Speciálně pro výrobu švestkových povidel jsme vysadili právě takovou skladbu odrůd, která dává v době dozrávání vysoký obsah cukru, který je pro kvalitu koncového výrobku důležitý. Proč? To si koncový zákazník možná často nemusí uvědomovat, ale díky tomu totiž není do našich povidel třeba následně dodávat přidaný cukr ani jiné konzervanty. Jedná se tak o čistě přírodní a zdravý produkt.

Jak švestková povidla vyrábíme

Na každých 100 gramů kvalitních švestkových povidel je použito nejméně 3x takové množství původní čerstvé suroviny, tedy 300 gramů čerstvých vyzrálých švestek. Tento poměr zaručuje skvělou chuť i konzistenci výsledných povidel. Povidla jsou přitom vyráběna výhradně v naší provozovně v moravských Pravčicích, a to co nejšetrnějšími postupy.

100% přírodní švestková povidla pro zdraví

Švestky jsou však nejen chutné ovoce, ale také nadmíru zdravé – obsahují totiž celou řadu pro naše tělo cenných látek. Jsou-li navíc švestky správně zpracovány v kvalitní povidla, celou řadu cenných vlastností si bez problémů zachovávají i v této polotekuté formě. Mít doma zásobu švestkových povidel vzhledem k rozmanitosti jejich využití tak není rozhodně od věci.

Švestková povidla Jiří Netopil jako vítěz dTestu a další ocenění

Přestože je pro nás nejdůležitější přímo spokojenost zákazníků, velmi si vážíme také nejrůznějších ocenění porot z řad odborníků a zástupců médií, která, věříme, kvalitu naší práce rovněž odráží. Zmínit můžeme například fakt, že se naše švestková povidla stala vítězem své kategorie dle uznávaného časopisu dTest (najdete v čísle 3/2016), kde uspěla mezi celkem 15 testovanými výrobky. V roce 2011 naše švestková povidla také získala ocenění regionální potravina Zlínského kraje, čehož si rovněž velmi ceníme a jsme rádi, že právě regionální potraviny se zejména v posledních letech těší mezi veřejností čím dál větší oblibě.

oc-povidla_0

Pěstitelská pálenice Pravčice je tady pro vaše legální pálení domácí slivovice

Nesoustředíme se však výhradně jen na výrobu švestkových povidel, ale uvědomujeme si, že mnoho lidí dává přednost švestkám a dalšímu ovoci spíše v kapalném stavu – slivovici, meruňkovici a dalším typům pálenek. Proto v Pravčicích provozujeme také oblíbenou pěstitelskou pálenici. Tu jsme vybavili špičkovou palírenskou technologií společnosti Arnold Holstein z Německa, kterou odborníci považují za světovou špičku v oblasti zařízení pro výrobu destilátů.

Muzeum zemědělské techniky našich dědů

Kromě výroby švestkových povidel a provozování pěstitelské pálenice se však zaměřujeme také na oblast osvěty a vzdělávání. V rámci Muzea zemědělské techniky našich dědů si naši návštěvníci z řad dětí i dospělých mohou prohlédnout celou řadu zajímavých exponátů. K vidění jsou nejen historické zemědělské stroje, nářadí a další pracovní pomůcky, které používali sedláci při své každodenní práci na poli, ale také celá řada zemědělských dopravních prostředků. Nechybí proto kočáry, bryčky a traktory. Tradiční vybavení gruntů a stodol pak doplňuje také šlechtitelský koutek zemědělských plodin. Muzeum zemědělské techniky našich dědů je v provozu zpravidla od května do října, a to ve všední dny v časech 9 – 16 hodin, o víkendech pak na objednání. Najdete jej na adrese Pravčice 242 a domluvit se na návštěvě můžete na telefonním čísle 573 330 797.

Více informací o švestkových povidlech Jiří Netopil najdete kromě našeho webu také například na našem Facebooku „Švestková povidla Jiří Netopil“.



Diskuse k článku

  • Jiříčkovi

    13:34 22. 1. 2018 -1
    Zkusili jsme o víkendu a opravdu jsou výborné. Ve všem a na všem :-)

Lunární kalendář

ČTVRTEK 01. 05. 2025
blíženci
Měsíc putuje v Blížencích a je v přibývající fázi. Blíženci ovlivňují ramena, paže, záda, ruce, průdušky a plíce. Jděte na procházku, čerstvý vzduch…
více o tomto dni
PÁTEK 02. 05. 2025
rak
Měsíc přibývá a putuje znamením Raka. Nevětrejte peřiny venku, zůstala by vám v nich vlhkost. Jezte jen lehkou stravu, žaludek je citlivý. Věnujte se…
více o tomto dni
SOBOTA 03. 05. 2025
rak
Měsíc přibývá a putuje znamením Raka. Nevětrejte peřiny venku, zůstala by vám v nich vlhkost. Jezte jen lehkou stravu, žaludek je citlivý. Věnujte se…
více o tomto dni
NEDĚLE 04. 05. 2025
lev
Měsíc putuje znamením Lva a je v přibývající fázi. Běžte na procházku, ale nepřetěžujte se, srdce je dnes namáháno více, než v jiné dny. Snažte se…
více o tomto dni
PONDĚLÍ 05. 05. 2025
lev
Měsíc putuje znamením Lva a je v přibývající fázi. Běžte na procházku, ale nepřetěžujte se, srdce je dnes namáháno více, než v jiné dny. Snažte se…
více o tomto dni
ÚTERÝ 06. 05. 2025
panna
Měsíc putuje znamením Panny, je v přibývající fázi. Panna má vliv na trávící orgány, proto doporučujeme lehkou stravu. Je vhodný den pro pečení.…
více o tomto dni
STŘEDA 07. 05. 2025
panna
Měsíc putuje znamením Panny, je v přibývající fázi. Panna má vliv na trávící orgány, proto doporučujeme lehkou stravu. Je vhodný den pro pečení.…
více o tomto dni

Dobrý kontakt k tématu

Uzeniny Příbram, a.s.
Společnost Uzeniny Příbram, a. s. je český…
Métis – předškolní klub, Praha
Métis je předškolní klub, kter…

Karmický vztah nebo opravdová láska? Naučte se je od sebe rozeznávat

ahoj, pokud je to nahoda, tak mi to prijde zajimave hodne a napsal bych o tom nejakou kratkou osobni zpoved..a...

Karmický vztah nebo opravdová láska? Naučte se je od sebe rozeznávat

Krasny den prosim ohledne karmickeho vztahu o kterem jsem predvedcena ze existuje protoze jsem ho zazila, je...

Třinácté znamení Hadonoš: Jste narození v jiném znamení zvěrokruhu?

ja jsem hadonos, nikdy jsem se necitila jako ulitly strelec, vzdycky me to tahlo k lecitelstvi (neplest si s a...

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Nabídka rychlé a nebankovní půjčky pro každého do 24 hodin

NABÍZÍM URÁTNÍ PŮJČKY: Dobrý den, potřebujete okamžitou půjčku? Nabízím všechn...

Nabídka rychlé a nebankovní půjčky pro každého do 24 hodin

NABÍZÍM URÁTNÍ PŮJČKY Dobrý den, potřebujete okamžitou půjčku? Nabízím všechny...

rychlá legitimní půjčka od soukromé osoby

Dobrý den, byli jste na mnoha místech podvedeni a tentokrát hledáte čestného člověka, k...
Zobrazit všechna témata

Skrytá sůl v potravinách útočí na naše zdraví. Které potraviny jsou nejhorší?

Sůl je pro fungování lidského těla nezbytná, ale její nadměrná konzumace zvyšuje riziko vysokého krevního tlaku, srdečních onemocnění a ledvinových problémů. Skrytá sůl se přitom nachází i tam, kde bychom ji ne...

Umění naslouchat: 8 kroků, jak být lepším partnerem

Umění naslouchat je jednou z nejdůležitějších dovedností, kterou můžeme ve vztahu rozvíjet. Skutečné naslouchání není jen o tichu během partnerova monologu, ale o aktivním vnímání jeho slov, emocí i neverbálníc...

Výlet na Moravu, který chutná po vínu

Pokud nevíte, kde vám hlava stojí a nutně potřebujete odpočinek, vyrazte o víkendu s partnerem nebo přáteli na Moravu. Ubytujte se nedaleko vinice či vinařství, odpočívejte, bavte se a degustujte dobré víno.

Ješitnost se netýká jen mužů. Jak ovlivňuje náš život?

Tradičně je ješitnost připisována mužům, avšak velice běžně ji můžeme vídat i u ženského pohlaví. Znáte ve svém okolí někoho, kdo je ješitný? Pak možná tušíte, v čem tkví tato často negativně vnímaná povahová v...

Vzdělávání v jednotřídních školách: Proč je osobní přístup klíčem k úspěchu

Vzdělávání v jednotřídních školách přináší mnoho výhod, nejen bližší přístup učitelů k dětem, ale také jejich rozvoj a zvýšení socializace. Co konkrétně jednotřídní školy a školky nabízejí? A proč by právě toto...

Ergoterapie jako cesta k lepšímu a kvalitnějšímu životu

Už jste někdy slyšeli o ergoterapii? Je to obor, který lidem pomáhá překonávat různé zdravotní problémy, aby mohli znovu vykonávat každodenní činnosti. Ať už jde o zranění, nemoc nebo zhoršení pohybových schopn...

Velikonoční pondělí: Oslavy jara, života a tradic

Velikonoční pondělí je dnem plným tradic, které mají kořeny v dávných pohanských i křesťanských rituálech. Kromě tradiční pomlázky a barvení vajíček nechybí obchůzky koledníků nebo polévání vodou. A chybět samo...

Bezlepkový banánový chlebíček

Začněte tím, že si předehřejte troubu na 170 až 190 °C a smícháte si v míse tyto ingredience – rozmačkané banány, rozpuštěné máslo, krystalový cukr, vejce a vanilkový extrakt. V dalším kroku pak přidejte bezlep...

Línání u psů je na jaře běžné. Kdy ale zbystřit?

S příchodem jara se chovatelé potýkají s nadměrným línáním u psů. Toto „shazování“ srsti není nic nenormálního a obvykle ustane do jednoho až dvou měsíců. Pejskové se tak zkrátka připravují na teplejší sezónu. ...

Cévní mozková příhoda: Boj s časem

Příčiny vzniku cévní mozkové příhody jsou dvojího typu: Prvním typem je takzvaná hemoragická cévní mozková příhoda. K hemoragické cévní mozkové…

Staročeské recepty z rebarbory: 5 sladkých tipů, jak ji využít v kuchyni

Právě nastává skvělý čas zaměřit pozornost na staročeské recepty z rebarbory. Tato skvělá zelenina nakyslé chuti, často mylně nazývána ovocem, se skvěle hodí k pečení koláčů a buchet, k výrobě kompotů nebo příp...

Na vlastní kůži: Hydrocolon terapie vyčistí střeva a nastartuje detoxikaci. Skutečně to funguje?

Otázka, která mi vrtala hlavou už pěknou řádku let. Ale přece si nepůjdu někam jen tak nechat vypláchnout tlusté střevo. Co když m...

Život je jako jízda na horské dráze. Jednou jsi nahoře a pak dole

Novej rok 2025 je v plnym běhu a zima ve svym středu. Zanedlouho tu bude jaro, který mám spojený s takovou pohodou - pro mě je jaro znamením nový naděje a větší energie. Zpátky ale do přítomnosti. To, co mi připravil začátek roku, jsem si ani ve snu nedokázala představit.