Svíčkové steaky na grilu

Svíčkové steaky na grilu s česnekem a petrželkovým máslem

Doba grilování už je tady a my vám nabízíme jeden ze zajímavých receptů na dobrou pochoutku. Nejdříve si připravíme bylinkové máslo, které můžeme využít nejen při grilování, ale i při přípravě jiných jídel.

Příprava bylinkového másla:

  • 1 máslo
  • hrst posekané čerstvé petrželky
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička černého pepře
  • 2 lžíce šťávy z limetky

Všechny přísady rozmixujeme v mixéru. Nachystáme si alobal o rozměrech 25 x 20 cm a vložíme do něj kostku  másla. Alobal zavineme, konce stočíme a vytvoříme úhledný váleček. Ten vložíme na 45 minut do mrazničky , aby máslo ztuhlo. Před podáváním rozvineme alobal a z válečku ukrojíme nahřátým nožem (nahřejeme pod horkou vodou) plátek silný asi 1 cm. Aby se plátky neroztekly, můžeme je vložit do misky se studenou vodou a ledem. Po nakrájení potřebného množství máslo opět zavineme do alobalu a vložíme do ledničky. Máslo vydrží v chladničce až 6 týdnů, nebo 9 měsíců v mrazničce.

  • TIP: Máslo můžeme ochutit i jinými ingrediencemi, například čerstvým koriandrem s chilli papričkami, plísňovým sýrem nebo černými olivami s tymiánem.

Připravte si ke grilování:

  • 4 steaky ze svíčkové po 250 g, silné 1,5 cm
  • 1 lžička černého pepře
  • 1 lžíce rozpuštěného másla
  • 4 plátky petrželového másla s česnekem, silné 1 cm
  • sůl

Steaky potřeme rozpuštěným máslem a posypeme pepřem. Pečeme nad žhavými uhlíky 3 minuty po každé straně pro krvavé steaky, 4 minuty pro středně propečené steaky a 6 minut pro dobře propečené steaky.

Dobrou chuť!

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2766x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.