Recepty a jídlo

Fotolia_45120280_XS

Vánoční kapr - co o něm ještě nevíte?

Štědrovečerní večeře je v České republice i v některých dalších zemích střední Evropy, jako je třeba Rakousko, Alsasko nebo Slovensko spojena z tradicí ...
celý článek »

Fotolia_39349862_XS

Koření pro zdraví

Přijímat více kuchyňské soli, než je nutné a zdravé, je nešvar, který je bohužel v České republice silně rozšířen. Nadměrné solení má však řadu negativn...
celý článek »

Hrušky

Recepty z hrušek: Vyzkoušejte hrušková povidla nebo koláč pro zlepšení nálady

Jablka a hrušky patří mezi základní české ovoce, které je dostupné každému. Zatímco jablka konzumuje téměř každý, na hrušky se často zapomíná. Hrušky js...
celý článek »

bigstock-tofu-cheese-on-white-backgroun-32070875

Recepty z tofu – obohatí jídelníček a prospějí vašemu zdraví

Zájem lidí o zdravou výživu v posledních několika letech výrazně roste. I do českých kuchyní se tak dostávají nové a zdravější potraviny, jako například...
celý článek »

šípky

Podzim se blíží. A s ním i čas vyrazit na šípky!

Růže šípková, latinsky Rosa canina, je označení pro planou růži. Jedná se o planě rostoucí keř z čeledi růžovitých. Rozlišují se u tohoto druhu ještě da...
celý článek »

Fotolia_57132609_XS

Vyrobte si domácí dochucovadla - levnější, chutnější a zdravější, než ze supermarketu

Zanevřeli jste na kupovaná dochucovadla, která jsou plná pochybných látek? Máme pro vás dobrou zprávu. Svého oblíbeného kečupu, majonézy, vegety a další...
celý článek »

dreamstimefree_3765961

Apiterapie - přírodní léčba včelími produkty

Apiterapie je léčebnou metodou využívající včelích produktů a přípravků z nich vytvořených k léčebným účelům. Včelí produkty byly již od pradávna pro čl...
celý článek »

Fotolia_61133296_XS

Náhradní a umělá sladidla jsou součástí mnoha běžně konzumovaných výrobků

Umělá sladidla nahrazují v potravinách cukr, a to zejména z důvodu energetických. Potravina, která je doslazená umělým sladidlem, má nižší energetickou ...
celý článek »

sugar_7817431

Přírodní sladidla jsou zdravější alternativou rafinovaného bílého cukru

Cukr se vyrábí v cukrovarech a je hlavně z cukrové řepy nebo z cukrové třtiny. Na našem trhu jej v současné době najdeme v podobě kostek, práškového cuk...
celý článek »

ovesné vločky

Ovesné vločky a zdraví - chutné recepty z ovesných vloček proti mnoha nemocem

Ovesné vločky jsou obilným výrobkem, který vzniká rozdrcením ovesných zrn. Vločky mají vysoký obsah živin – bílkovin, nenasycených mastných kyselin, sli...
celý článek »





Psali jsme před rokem

Fotolia_48073318_XS

Fobie může mít mnoho příčin. Ovlivňuje strach i váš život?

Fobie je úzkostná porucha charakterizovaná chorobným až bezdůvodným strachem ze situací, prostředí, věcí, zvířat nebo lidí. Takovýto strach bývá nepříjemný až ochromující, narušuje běžné dennodenní fungování člověka a může zasahovat do každodenního života. Typickými příznaky d...


Dnes jsme pro Vás vybrali

smetanový zábal_1

Smetanový zábal na vlasy

Co budeme potřebovat: 1 kelímek smetany ke šlehání ručník potravinová fólie šampon     Jak na to: Do vlhkých vlasů vetřeme smetanu, vlasy zabalíme do ručníku a necháme 15 minut působit. Poté opláchneme a umyjeme šamponem. Tento zábal pomáhá pro lesk vlasů. Pro větší efekt pod...

Drmek obecný

Drmek obecný /Vitex agnus-castus/

Drmek obecný – popis Drmek obecný je až 6 m vysoký, málo rozvětvený keř nebo strom. Má opadavé, vstřícné listy, složené z 5 - 7 lístků až 10cm dlouhých, vespod bíle plstnatých, které po odumření černají. Květy jsou dvoupyské, modré, výjimečně bledě růžové, uspořádané v koncový...

Pikantní tvarůžková pomazánka

1 balení tvarůžků 100 g másla 2 tavené sýry (smetanové) 1 menší cibule 1 jarní cibulka 2 lžičky plnotučné hořčice ½ lžičky mleté sladké papriky ½ lžičky mleté pálivé papriky trochu světlého piva drcený kmín sůl Pikantní tvarůžková pomazánka – postup ...

Čirůvka mýdlová /Tricholoma saponaceum/

▪ Čirůvka mýdlová - vzhled Klobouk 5 – 12 cm, v mládí zvoncovitý nebo polokulovitý, později nízce sklenutý, s okrajem často laločnatým a dlouho podvinutým (ve stáří ostrým někdy zvlněným), masitý, za vlhka hladký a lepkavý. Za sucha políčkovitě rozpraskaný, někdy šupinatý, ...