Recepty a jídlo

Fotolia_40253342_XS

Recepty pro děti od našich čtenářek

Nechte se inspirovat recepty pro děti, které nám poslaly naše čtenářky do soutěže o knížky pro děti. Výherkyním gratulujeme a ostatním děkujeme za účast...
celý článek »

Fotolia_9791820_XS

Vyhlášení soutěže o knížky pro děti!

Děkujeme všem za účast v soutěži! Všem třem výherkyním vybraným naší odbornou redakční porotou gratulujeme a ostatním děkujeme za tipy na recepty pro dě...
celý článek »

canapes1

Vyzkoušejte moderní kanapky - ideální pohoštění na silvestrovskou párty!

Kanapky, známé také jako jednohubky nebo chuťovky, jsou oblíbeným a praktickým malým občerstvením při různých oslavách, narozeninových párty, pracovních...
celý článek »

Fotolia_57416393_XS

Připravte vánoční menu, po kterém se nepřibírá

K vánočním svátkům již tradičně patří spousta dobrého jídla a pití. Je to příjemné, k odpočinku to patří, ale přiznejme si, že toto období je pro mnohé ...
celý článek »

5521565142_d5b7f9dbb8

Vánoční koření nemá jen příjemné aroma, ale i pozitivní vliv na zdraví

Vánoční čas a Štědrý den mají mnozí z nás často spojeny s mnoha vůněmi. Není to však jen vůně jehličí a napečeného cukroví, ale i aroma nejrůznějšího ko...
celý článek »

fotolia_55084596_xs_1600x900ms

Olivový olej není jedinou zdravou variantou pro úpravu jídel

Přírodní oleje obsahují látky prospěšné lidskému organismu. Mnoho z nich podporuje naši imunitu, posiluje tělní systémy a obsahuje omega nenasycené mast...
celý článek »

5987798472_b500ba5687

Italská kuchyně - 2. část - hlavní jídla

Italská kuchyně je typická jednoduchostí, lehkostí a svěžestí. Italové se zaměřují především na pokrmy z těstovin, zeleniny, ryb, mořských plodů a masa,...
celý článek »

Houbová omáčka - recept ve 3 variantách

Houbová omáčka je jedním z typických a velmi oblíbených pokrmů spjatých se sezónou houbaření. Existuje spousta možností, jak lze houbovou omáčku připrav...
celý článek »

Mořskou sůl, stejně jako řadu dalších surovin pro italskou kuchyni najdete také v e-shopu Spektra Zdraví!

Italská kuchyně - 1.část - polévky a předkrmy

Italská kuchyně je velice oblíbená a také považovaná za jednu z nejchutnějších na světě. Italové přistupují k jídlu s láskou, v jejich tradiční kuchyni ...
celý článek »

Fotolia_41440794_XS

Středomořská dieta je jedním z nejzdravějších způsobů hubnutí

Obyvatelé Středomoří se obvykle pyšní pevným zdravím. Je to proto, že typická skladba jejich stravy je zdraví prospěšná a napomáhá hubnutí. Středomořská...
celý článek »



aqt_05_closed

Nápojová lahev 0,5l ENVIROSAX Aqua Stream AQT.05

Krásná nápojová lahev z hladké nerezové oceli z...

Cena: 480 Kč



Psali jsme před rokem

mořské plody 3

Mořské plody v kuchyni 3. část - chobotnice, langusty a ježovky

Přinášíme Vám další díl článku o pochoutkách vylovených z moře. A čemu bude věnována pozornost tentokrát? V prvním díle jsme psali o humrech a krevetách, druhý díl se věnoval slávkám, sépiím a ústřicím, dnes si pochutnáme na chobotnicích, langustách a ježovkách. Mořské plody s...


Dnes jsme pro Vás vybrali

mrkvová maska_1

Obklad z tvarohu a mrkve proti bolesti kloubů

Co budeme potřebovat: 1 tvaroh 1 mrkev struhadlo       Jak na to: Mrkev nastrouháme a smícháme s tvarohem do jednolité hmoty. Přikládáme jakou obklad na bolavý kloub.

Podražec křovištní /Aristolochia clematitis/

čeleď: podražcovité Podražec křovištní – popis Podražec křovištní patří do rodu stále zelených listnatých dřevin, lián a trvalek. Jednoduché listy jsou střídavé a srdčité, celokrajné. Nemá palisty. Květy vyrůstají v úžlabí listu. Jsou jednotlivé, výrazné, dýmkovitého tvaru...

Hřibová omáčka

350 g hřibů 2 středně velké cibule 150 - 250 ml smetany na vaření 30 g másla pepř kmín sůl sladká či pálivá paprika Hřibová omáčka – postup přípravy Hřiby nejdříve pořádně vyčistíme a poté nakrájíme na tenké plátky. Potom si vezmeme cibuli, nakrájíme ji na...

Holubinka žlučová /Russula fellea/

▪ Holubinka žlučová - vzhled Holubinka žlučová má klobouk 3 – 8 cm, už v časné dospělosti plochý,  na okraji zpočátku hladký, později uzlinatě rýhovaný, za vlhka lepkavý, slámově žlutý až medově hnědavý. Lupeny jsou dosti řídké a křehké, slzící, v mládí světle krémové, ...