Recepty a jídlo

Fotolia_39349862_XS

Koření pro zdraví

Přijímat více kuchyňské soli, než je nutné a zdravé, je nešvar, který je bohužel v České republice silně rozšířen. Nadměrné solení má však řadu negativn...
celý článek »

Hrušky

Recepty z hrušek: Vyzkoušejte hrušková povidla nebo koláč pro zlepšení nálady

Jablka a hrušky patří mezi základní české ovoce, které je dostupné každému. Zatímco jablka konzumuje téměř každý, na hrušky se často zapomíná. Hrušky js...
celý článek »

bigstock-tofu-cheese-on-white-backgroun-32070875

Recepty z tofu – obohatí jídelníček a prospějí vašemu zdraví

Zájem lidí o zdravou výživu v posledních několika letech výrazně roste. I do českých kuchyní se tak dostávají nové a zdravější potraviny, jako například...
celý článek »

šípky

Podzim se blíží. A s ním i čas vyrazit na šípky!

Růže šípková, latinsky Rosa canina, je označení pro planou růži. Jedná se o planě rostoucí keř z čeledi růžovitých. Rozlišují se u tohoto druhu ještě da...
celý článek »

Fotolia_57132609_XS

Vyrobte si domácí dochucovadla - levnější, chutnější a zdravější, než ze supermarketu

Zanevřeli jste na kupovaná dochucovadla, která jsou plná pochybných látek? Máme pro vás dobrou zprávu. Svého oblíbeného kečupu, majonézy, vegety a další...
celý článek »

dreamstimefree_3765961

Apiterapie - přírodní léčba včelími produkty

Apiterapie je léčebnou metodou využívající včelích produktů a přípravků z nich vytvořených k léčebným účelům. Včelí produkty byly již od pradávna pro čl...
celý článek »

Fotolia_61133296_XS

Náhradní a umělá sladidla jsou součástí mnoha běžně konzumovaných výrobků

Umělá sladidla nahrazují v potravinách cukr, a to zejména z důvodu energetických. Potravina, která je doslazená umělým sladidlem, má nižší energetickou ...
celý článek »

sugar_7817431

Přírodní sladidla jsou zdravější alternativou rafinovaného bílého cukru

Cukr se vyrábí v cukrovarech a je hlavně z cukrové řepy nebo z cukrové třtiny. Na našem trhu jej v současné době najdeme v podobě kostek, práškového cuk...
celý článek »

ovesné vločky

Ovesné vločky a zdraví - chutné recepty z ovesných vloček proti mnoha nemocem

Ovesné vločky jsou obilným výrobkem, který vzniká rozdrcením ovesných zrn. Vločky mají vysoký obsah živin – bílkovin, nenasycených mastných kyselin, sli...
celý článek »

tofu

Mohou rostlinné bílkoviny nahradit bílkoviny získané z masa?

Proč jsou pro nás bílkoviny důležité? Bílkoviny hrají důležitou v našem těle roli při transportu a uskladňování různých látek v těle, řídí také některé ...
celý článek »





Psali jsme před rokem

Vánoce - zvyky a tradice na Štědrý den

Ke Štědrému dni se váže zřejmě nejvíce zvyků, pověr a praktik. Tradiční vánoční zvyky se předávaly z generace na generaci a v dnešní době většina z nich již nemá původní podobu. Jsou přizpůsobené modernímu světu a tím vznikají novodobé tradice postavené na starých základech. M...


Dnes jsme pro Vás vybrali

babske recepty na hubnuti

Čekankový čaj na hubnutí

Čekankový čaj podporuje a zrychluje metabolismus.   Co budeme potřebovat: 1 vrchovatá lžička květů čekanky šálek horké vody sítko nebo plátýnko       Jak na to: Vrchovatou lžičku čekanky spaříme šálkem horké vody, scedíme a pijeme pomalu po doušcích vždy ráno, ideálně na lačný...

Trnovník akát /Robinia pseudoacacia/

čeleď: bobovité Trnovník akát – popis Trnovník akát je rychle rostoucí opadavý listnatý strom nebo keř z čeledi bobovitých. Koruny akátů v dospělosti mají nepravidelnou rozložitou širokou korunu. Stromovité druhy dorůstají až 20 m a jejich koruna může být až 15 m široká....

Pampeliškový sirup

100 ks pampeliškových květů 100 ml vody 1000 g cukru krystal 15 g kyseliny citronové Pampeliškový sirup – postup přípravy Vyrobit pampeliškový sirup je velmi jednoduché. K surovinám, které máte předepsané, si ještě připravte několik zavařovacích skleni...

Muchomůrka porfýrová /Amanita porphyria/

▪ Muchomůrka porfýrová - vzhled Klobouk je široký 4 - 7 cm. Muchomůrka porfýrová je obdařena kloboukem v mládí kuželovitě zvonovitým, později rozloženým, s rovným a hladkým okrajem, za vlhka trochu slizkým, zasucha lesklým, většinou holým a hladkým, jen zřídka s jedním ...