Recepty a jídlo

Fotolia_39349862_XS

Koření pro zdraví

Přijímat více kuchyňské soli, než je nutné a zdravé, je nešvar, který je bohužel v České republice silně rozšířen. Nadměrné solení má však řadu negativn...
celý článek »

Hrušky

Recepty z hrušek: Vyzkoušejte hrušková povidla nebo koláč pro zlepšení nálady

Jablka a hrušky patří mezi základní české ovoce, které je dostupné každému. Zatímco jablka konzumuje téměř každý, na hrušky se často zapomíná. Hrušky js...
celý článek »

bigstock-tofu-cheese-on-white-backgroun-32070875

Recepty z tofu – obohatí jídelníček a prospějí vašemu zdraví

Zájem lidí o zdravou výživu v posledních několika letech výrazně roste. I do českých kuchyní se tak dostávají nové a zdravější potraviny, jako například...
celý článek »

šípky

Podzim se blíží. A s ním i čas vyrazit na šípky!

Růže šípková, latinsky Rosa canina, je označení pro planou růži. Jedná se o planě rostoucí keř z čeledi růžovitých. Rozlišují se u tohoto druhu ještě da...
celý článek »

Fotolia_57132609_XS

Vyrobte si domácí dochucovadla - levnější, chutnější a zdravější, než ze supermarketu

Zanevřeli jste na kupovaná dochucovadla, která jsou plná pochybných látek? Máme pro vás dobrou zprávu. Svého oblíbeného kečupu, majonézy, vegety a další...
celý článek »

dreamstimefree_3765961

Apiterapie - přírodní léčba včelími produkty

Apiterapie je léčebnou metodou využívající včelích produktů a přípravků z nich vytvořených k léčebným účelům. Včelí produkty byly již od pradávna pro čl...
celý článek »

Fotolia_61133296_XS

Náhradní a umělá sladidla jsou součástí mnoha běžně konzumovaných výrobků

Umělá sladidla nahrazují v potravinách cukr, a to zejména z důvodu energetických. Potravina, která je doslazená umělým sladidlem, má nižší energetickou ...
celý článek »

sugar_7817431

Přírodní sladidla jsou zdravější alternativou rafinovaného bílého cukru

Cukr se vyrábí v cukrovarech a je hlavně z cukrové řepy nebo z cukrové třtiny. Na našem trhu jej v současné době najdeme v podobě kostek, práškového cuk...
celý článek »

ovesné vločky

Ovesné vločky a zdraví - chutné recepty z ovesných vloček proti mnoha nemocem

Ovesné vločky jsou obilným výrobkem, který vzniká rozdrcením ovesných zrn. Vločky mají vysoký obsah živin – bílkovin, nenasycených mastných kyselin, sli...
celý článek »

tofu

Mohou rostlinné bílkoviny nahradit bílkoviny získané z masa?

Proč jsou pro nás bílkoviny důležité? Bílkoviny hrají důležitou v našem těle roli při transportu a uskladňování různých látek v těle, řídí také některé ...
celý článek »





Psali jsme před rokem

canapes1

Vyzkoušejte moderní kanapky - ideální pohoštění na silvestrovskou párty!

Kanapky, známé také jako jednohubky nebo chuťovky, jsou oblíbeným a praktickým malým občerstvením při různých oslavách, narozeninových párty, pracovních večírcích a samozřejmě ideální variantou pohoštění na blížící se silvestrovské oslavy. Variací a možností příprav těchto mal...


Dnes jsme pro Vás vybrali

mandle

Mandle se smetanou na žaludeční vředy

Co budeme potřebovat: 25 g mandlí 0,33 l sladké smetany struhadlo nebo kuchyňský robot       Jan na to: Mandle najemno nastrouháme nebo rozemeleme na robotu, rozmícháme ve smetaně a pomalu vypijeme. Toto dodržujeme 5 týdnů. První týden užíváme kúru 3x denně, druhý týden 2x de...

Pivoňka lékařská

Pivoňka lékařská /Paeonia officinalis/

čeleď: pivoňkovité Pivoňka lékařská – popis Dorůstá výšky 35 - 60 cm. Stonek je v mládí huňatý, později olysává. Listy jsou trojčetné s hluboce dělenými laloky. Horní strana listu je lysá, spodní strana může být huňatá nebo u některých pěstovaných klonů lysá. Květy jsou obvykl...

Piškotová bublanina s ovocem

6 vajec 220 g moučkového cukru 50 g Hery 180 g hrubé mouky 500 g ovoce (rybíz, jahody, třešně, meruňky,…) 1 hrst nadrcených dětských piškotů Piškotová bublanina s ovocem – postup přípravy Žloutky našleháme s polovinou cukru do pěny a po trochách zaš...

Hřib žlučník - hořčák /Tylopilus felleus/

▪ Hřib žlučník - vzhled Klobouk má rozměry pohybující se v rozmezí 6-12 cm. Jeho tvar je polokulovitý, později se stává bochníkovitým. V mládí je pokožka klobouku hřibu žlučníku jemně plstnatá, v dospělosti lysá. Za vlhka se nám může jevit slizká.Pokožka nelze od klobouku o...