Recepty a jídlo

Fotolia_39349862_XS

Koření pro zdraví

Přijímat více kuchyňské soli, než je nutné a zdravé, je nešvar, který je bohužel v České republice silně rozšířen. Nadměrné solení má však řadu negativn...
celý článek »

Hrušky

Recepty z hrušek: Vyzkoušejte hrušková povidla nebo koláč pro zlepšení nálady

Jablka a hrušky patří mezi základní české ovoce, které je dostupné každému. Zatímco jablka konzumuje téměř každý, na hrušky se často zapomíná. Hrušky js...
celý článek »

bigstock-tofu-cheese-on-white-backgroun-32070875

Recepty z tofu – obohatí jídelníček a prospějí vašemu zdraví

Zájem lidí o zdravou výživu v posledních několika letech výrazně roste. I do českých kuchyní se tak dostávají nové a zdravější potraviny, jako například...
celý článek »

šípky

Podzim se blíží. A s ním i čas vyrazit na šípky!

Růže šípková, latinsky Rosa canina, je označení pro planou růži. Jedná se o planě rostoucí keř z čeledi růžovitých. Rozlišují se u tohoto druhu ještě da...
celý článek »

Fotolia_57132609_XS

Vyrobte si domácí dochucovadla - levnější, chutnější a zdravější, než ze supermarketu

Zanevřeli jste na kupovaná dochucovadla, která jsou plná pochybných látek? Máme pro vás dobrou zprávu. Svého oblíbeného kečupu, majonézy, vegety a další...
celý článek »

dreamstimefree_3765961

Apiterapie - přírodní léčba včelími produkty

Apiterapie je léčebnou metodou využívající včelích produktů a přípravků z nich vytvořených k léčebným účelům. Včelí produkty byly již od pradávna pro čl...
celý článek »

Fotolia_61133296_XS

Náhradní a umělá sladidla jsou součástí mnoha běžně konzumovaných výrobků

Umělá sladidla nahrazují v potravinách cukr, a to zejména z důvodu energetických. Potravina, která je doslazená umělým sladidlem, má nižší energetickou ...
celý článek »

sugar_7817431

Přírodní sladidla jsou zdravější alternativou rafinovaného bílého cukru

Cukr se vyrábí v cukrovarech a je hlavně z cukrové řepy nebo z cukrové třtiny. Na našem trhu jej v současné době najdeme v podobě kostek, práškového cuk...
celý článek »

ovesné vločky

Ovesné vločky a zdraví - chutné recepty z ovesných vloček proti mnoha nemocem

Ovesné vločky jsou obilným výrobkem, který vzniká rozdrcením ovesných zrn. Vločky mají vysoký obsah živin – bílkovin, nenasycených mastných kyselin, sli...
celý článek »

tofu

Mohou rostlinné bílkoviny nahradit bílkoviny získané z masa?

Proč jsou pro nás bílkoviny důležité? Bílkoviny hrají důležitou v našem těle roli při transportu a uskladňování různých látek v těle, řídí také některé ...
celý článek »





Psali jsme před rokem

panická ataka

Panická porucha a panická ataka spolu nemusí vždy souviset

Panická porucha je onemocnění postihující zhruba 5 % populace. Patří mezi úzkostné poruchy lidské psychiky, je možné ji zařadit mezi neurologicko-psychiatrická onemocnění s psychosomatickými příznaky. Je charakteristická záchvaty velice silné úzkosti, které se objevují bez zje...


Dnes jsme pro Vás vybrali

papája_1

Zábal na nohy z papáji

Co budeme potřebovat: 1 zralou papáju 2 lžíce olivového oleje vidličku         Jak na to: Zralou papáju rozmělníme vidličkou a smícháme s olivovým olejem. Naneseme na ztvrdlou kůži na chodidlech a necháme 20 minut působit. Poté smyjeme teplou vodou a nohy ještě promažeme olivo...

Sléz maurský /Malva mauritiana/

čeleď: slezovité Sléz maurský – popis Sléz maurský je dvouletá i víceletá rostlina, která se však u nás pěstuje jako jednoletá. Olistěná lodyha dosahuje výšky až 1,5 m. Květy jsou poměrně velké a mají krásně fialovomodrou barvu. Jeho přirozeným teritoriem výskytu je ...

Sladká i slaná pohanková kaše

Sladká pohanková kaše 250 g pohanky 4 jablka 1 lžíce másla 1 lžíce medu bílý jogurt 1 citrón 1 lžíce skořicového cukru Sladká pohanková kaše – postup přípravy Pohanku spaříme, zalijeme dvojnásobným množstvím vody a na mírném ohni uvaříme na kaši. Oloupaná ...

Křehutka vodomilná /Psathyrella piluliformis/

▪ Křehutka vodomilná - vzhled Klobouk za vlhka tmavě hnědý, hygrofánní, za sucha světleji okrové bezový, klobouk často vrásčitý, na okraji s blanitým lemem, 2 - 5 cm. Třeň bílý, často poněkud zvlněný a nerovný, dutý, křehký. Dužnina je tenká a křehká, bělavá až hn...