Recepty a jídlo

tofu

Mohou rostlinné bílkoviny nahradit bílkoviny získané z masa?

Proč jsou pro nás bílkoviny důležité? Bílkoviny hrají důležitou v našem těle roli při transportu a uskladňování různých látek v těle, řídí také některé ...
celý článek »

Fotolia_40253342_XS

Recepty pro děti od našich čtenářek

Nechte se inspirovat recepty pro děti, které nám poslaly naše čtenářky do soutěže o knížky pro děti. Výherkyním gratulujeme a ostatním děkujeme za účast...
celý článek »

Fotolia_9791820_XS

Vyhlášení soutěže o knížky pro děti!

Děkujeme všem za účast v soutěži! Všem třem výherkyním vybraným naší odbornou redakční porotou gratulujeme a ostatním děkujeme za tipy na recepty pro dě...
celý článek »

canapes1

Vyzkoušejte moderní kanapky - ideální pohoštění na silvestrovskou párty!

Kanapky, známé také jako jednohubky nebo chuťovky, jsou oblíbeným a praktickým malým občerstvením při různých oslavách, narozeninových párty, pracovních...
celý článek »

Fotolia_57416393_XS

Připravte vánoční menu, po kterém se nepřibírá

K vánočním svátkům již tradičně patří spousta dobrého jídla a pití. Je to příjemné, k odpočinku to patří, ale přiznejme si, že toto období je pro mnohé ...
celý článek »

5521565142_d5b7f9dbb8

Vánoční koření nemá jen příjemné aroma, ale i pozitivní vliv na zdraví

Vánoční čas a Štědrý den mají mnozí z nás často spojeny s mnoha vůněmi. Není to však jen vůně jehličí a napečeného cukroví, ale i aroma nejrůznějšího ko...
celý článek »

fotolia_55084596_xs_1600x900ms

Olivový olej není jedinou zdravou variantou pro úpravu jídel

Přírodní oleje obsahují látky prospěšné lidskému organismu. Mnoho z nich podporuje naši imunitu, posiluje tělní systémy a obsahuje omega nenasycené mast...
celý článek »

5987798472_b500ba5687

Italská kuchyně - 2. část - hlavní jídla

Italská kuchyně je typická jednoduchostí, lehkostí a svěžestí. Italové se zaměřují především na pokrmy z těstovin, zeleniny, ryb, mořských plodů a masa,...
celý článek »

Houbová omáčka - recept ve 3 variantách

Houbová omáčka je jedním z typických a velmi oblíbených pokrmů spjatých se sezónou houbaření. Existuje spousta možností, jak lze houbovou omáčku připrav...
celý článek »

Mořskou sůl, stejně jako řadu dalších surovin pro italskou kuchyni najdete také v e-shopu Spektra Zdraví!

Italská kuchyně - 1.část - polévky a předkrmy

Italská kuchyně je velice oblíbená a také považovaná za jednu z nejchutnějších na světě. Italové přistupují k jídlu s láskou, v jejich tradiční kuchyni ...
celý článek »



aqt_05_closed

Nápojová lahev 0,5l ENVIROSAX Aqua Stream AQT.05

Krásná nápojová lahev z hladké nerezové oceli z...

Cena: 480 Kč



Psali jsme před rokem

Fotolia_35985867_XS

Terapie tancem a pohybem

Taneční a pohybová terapie přesahuje z oblasti psychoterapie do oblasti somatických terapií. Je velice vhodná pro lidi obtížemi vzniklými v raném stádiu vývoje, pro ty, kteří lépe a svobodněji pojímají sebe sama skrze pohyb a tělo, a pro ty, u kterých nevědomé konflikty kompli...


Dnes jsme pro Vás vybrali

lesk vlasů_1

Zábal pro lesk vlasů s rozmarýnem a šalvějí

Co budeme potřebovat: 1 lžíce olivového oleje 2 kapky éterického oleje Rozmarýn 1 kapka éterického oleje Šalvěj 1 kapka éterického oleje Tymián       Jak na to: Vše smíchejte dohromady a vmasírujte do pokožky hlavy. Nechte působit alespoň 1 hodinu, poté smyjte šamponem.  

Krušina olšová /Frangula alnus/

čeleď: řešetlákovité Krušina olšová – popis Krušina olšová je vytrvalý vysoký a řídký keř. Tenké větve pokrývá lesklá a tečkovaná kůra. Na krátkém, chlupatém řapíku vyrůstají střídavě listy vejčitého tvaru. Kvete bíle. Plody jsou peckovice se třemi semeny, barva se mění ...

Ředkvičková pomazánka

2 svazky ředkviček 3 vejce 100 g tvrdého sýra (eidam) ½ lučiny 1 lžíce majonézy 1 lžička plnotučné hořčice 1 lžíce pažitky sůl pepř Ředkvičková pomazánka – postup přípravy Vajíčka uvaříme natvrdo, omyté ředkvičky nastrouháme na hrubém struhadle, ...

Čechratka černohuňatá /Paxillus atrotomentosus/

▪ Čechratka černohuňatá - vzhled Klobouk je jednobarevný světle nebo tmavě hnědý, povrch jemně sametový, matný, střed často prohloubený. Šířka klobouku je 10-25 cm. Lupeny jsou krémově žluté. Třeň je zbarvený stejně jako klobouk, výrazně sametově potažený, komp...