Recepty a jídlo

Dýně Hokaido – recepty

Dýně Hokaido – recepty: 12 skvělých receptů z dýně Hokaido, které z vás udělají mistry kuchaře!

Nové recepty z dýně Hokaido/Hokkaido (ostatně i recepty klasické) ocení každý, kdo přišel na chuť této zároveň zdravé i kulinářsky variabilní zelenině. ...
celý článek »

Ovocné a zeleninové šťávy

Vyzkoušejte chutné ovocné a zeleninové šťávy neboli smoothie

Zvykli jste si, že váš den vždy začínáte s pečivem v ruce? A co se takhle pokusit o změnu? Každý den bychom měli zkonzumovat pět kousků ovoce a zeleniny...
celý článek »

Vejce a jejich vliv na zdraví

Vejce a jejich vliv na zdraví

Vejce je symbolem zrodu, nového života, jara i času velikonočního. Zvláště v této době, tedy po Velikonocích, je ve většině domácností této potraviny př...
celý článek »

Netradiční recepty z brambor

Brambory nemusí být nudné – vyzkoušejte naše netradiční recepty z brambor

Brambory jsou jako chléb – můžete je jíst každý den, mají tisíc možností využití a nikdy se neomrzí. Připadá vám však, že se vaše vaření poslední dobou ...
celý článek »

Fotolia_74722572_XS

Celer – zázračná zelenina plná vitamínů, kterou oceníte nejen v kuchyni

Co si vybavíte, když se řekne celer? Zeleninu, kterou jste jako malí vybírali z polévky? To je ale velká škoda. I zdánlivě tak obyčejná zelenina, jako j...
celý článek »

Fotolia_69286967_XS

Podlehněte kouzlu česneku. Poradíme, jak na jeho pěstování, sklizeň, i oblíbené recepty

Česnek, to je jedna ze základních surovin české kuchyně. Není divu, tato zázračná rostlina nejen skvěle dochutí každé jídlo a výrazně voní, ale je také ...
celý článek »

Fotolia_47559471_XS

Slzovka obecná: tradiční léčivka v čínské medicíně přezdívaná Bílá perla východu nebo Jobovy slzy

Slzovka obecná je jednou z nejdéle pěstovaných obilovin na světě. Byla základem stravy ve starém Egyptě, Palestině či Řecku. Tato semena divoké trávy ma...
celý článek »

Fotolia_63125934_XS

Vyzkoušejte chutné a zdravé recepty z luštěnin

Luštěniny jsou pro spoustu lidí opomíjená potravina. Snad je to zažitou představou, že luštěnina rovná se čočka na kyselo jako ze školní jídelny. Recept...
celý článek »

Fotolia_71575751_XS

Nechte rozkvést talíře! Poradíme, které jedlé květy z vás udělají mistry kuchyně

Krásné květy vám mohou ozdobit stůl, a to nejen ve váze, ale také na vašem talíři. Nejen, že vám tedy ozvláštní oběd vizuálně, ale také díky úžasným neo...
celý článek »

Fotolia_45120280_XS

Vánoční kapr - co o něm ještě nevíte?

Štědrovečerní večeře je v České republice i v některých dalších zemích střední Evropy, jako je třeba Rakousko, Alsasko nebo Slovensko spojena z tradicí ...
celý článek »





Psali jsme před rokem

Seance-calling-the-spirits1

Spiritismus a vyvolávání duchů: zábava, nebo hazard?

Spiritismus je víra, která uznává a zkoumá posmrtný život, věří v existenci duchů a duší. Křesťanský spiritismus kombinuje teorii a nauku s důkazy. Za zakladatele spiritismu je považován Allan Kardec, jeho knihy vydané v letech 1857 - 1868 jsou základem spiritistického učení. ...


Dnes jsme pro Vás vybrali

droždí_1

Vyživující pleťová maska z droždí

Co budeme potřebovat: 50 g droždí 6 lžic mléka pšeničné otruby       Jak na to: Droždí rozdrobíme a rozetřeme s trochou mléka. Poté přilijeme zbylé mléko a přisypeme pšeničné otruby, kterými směs zahustíme. Masku nanášíme na pleť a dekolt a necháme působit 30 minut. Poté smyj...

Jestřabina lékařská /Galega officinalis/

čeleď:bobovité Jestřabina lékařská – popis Jestřabina lékařská je vytrvalá, až 120 cm vysoká léčivá bylina. Lodyhy přímé, četné, nevětvené nebo dole větvené, lysé, jemně a mělce rýhované. Listy s 5 až 9 páry lístků, které jsou kopinaté, podlouhlé až čárkovité, špičaté, c...

Cibulový koláč

50 g žitné mouky 100 g hladké mouky 1 vejce sůl 70 g másla 2 lžíce studené vody 300 g cibule 2 lžíce olivového oleje mletý černý pepř 0,1 l zakysané smetany 100 g strouhaného sýra 1 kostka Maggi česnek a petržel Cibulový koláč - postup přípravy Do v...

Rosolovec červený /Tremiscus helvelloides/

▪ Rosolovec červený - vzhled Plodnice je vysoká až 12 cm, v průměru mívá maximálně 7 cm. Rosolovec červený v mládí připomíná tvarem i povrchem jazyk - okraje houby se ohrnují a tvoří často laloky. Časem se ale střed rosolovce propadá dovnitř, a tak se tvarem změní v nálevku...