Řemesla

Připravte si domácí griliášové trubičky - tradiční český dezert v pečené i nepečené variantě

Griliášové trubičky patří mezi pracnější laskominy, jejich přípravu si ale nacvičíte rychle. Griliáš pochází z Francie a jedná se o rozdrcenou směs pražených ořechů a zkaramelizovaného cukru. Griliášové trubičky můžete připravit z griliáše nebo také ze směsi ořechů a cukru. Na tvorbu trubiček budete potřebovat kovové nebo dřevěné trubičky, na které budete těsto balit, aby získalo právě tvar trubiček. Pečení i nepečené griliášové trubičky patří mezi retro dezerty právě proto, že se v České republice vyrábějí už po dlouhá desetiletí. Mezi retro dezerty patří také žloutkové věnečky, zmrzlina Polárka nebo likérové špičky. Vyzkoušejte si je připravit doma.  Nepečené griliášové trubičky Ingredience 120 g drceného griliáše 120 g mletých piškotů 120 g moučkového cukru 1 lžíce kakaa 2 bílky čokoládovou polevu 250 ml smetany ke šlehání 1 ztužovač šlehačky cukr podle...

POKRAČOVÁNÍ

Pekařství a cukrářství: Retro dezerty frčí! Máte rádi žloutkové věnečky? Připravte si je doma

 Jak vznikly žloutkové věnečky není přesně známo. Není to jediný zákusek, který...

Pekařství a cukrářství: Polárka: Připravte si legendu mezi retro dezerty jednoduše i doma

Polárka byl první lední medvěd, kterého se kdy celosvětově podařilo odchovat v zoo do...

Výroba šperků: Magický vltavín - vzácný český drahokam s tajemnou historií

Vltavín, někdy známý také jako moldavit, je společně s českým granátem považován za...

Pekařství a cukrářství: Nejoblíbenější české retro dezerty: Likérové špičky

Vzpomínáte si na populární retro dezerty, které jste mohli sehnat snad v každé cukrárně...

Pekařství a cukrářství: Vánoční poleno – původně keltská tradice, dnes francouzský dezert

Vánoční tradice po světě jsou různé. Některé sami dodržujeme a přijdou nám běžné, o...

Pekařství a cukrářství: Staročeský vrkoč aneb tak trochu jiná vánočka

Už máte zaděláno na vánočku? A co kdybyste letos zkusili něco nového, ale zároveň velmi tradičního?...

Pekařství a cukrářství: Vánoční štola je vláčná a voňavá pochoutka - jen se zakousnout!

Znáte vánoční štolu? Štola je vlastně taková nepečená vánočka z kynutého těsta doplněná...

České tradice a zvyky: Upéct svatomartinskou husu zvládne i začátečník. Podle našeho receptu inspirovaného Magdalenou Rettigovou

Mnoho lidí má z přípravy a pečení husy či...

Vyrob si sám: Inspirujte se: Nejkrásnější podzimní dekorace, které si vyrobíte do 60 minut

Podzimní čas přímo láká k tomu, abyste se zabalili doma do deky a pustili si...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte