Řemesla

Upečte si žloutkové řezy – vynikající, přesto polozapomenutý retro dezert

Nejvíc vás na nich upoutá vysoká krémová náplň – ta pravá žloutková se dnes nahrazuje také pudinkovou. Křehké těsto dodá řezům na lehkosti. V dnešní době není tak lehké žloutkové řezy sehnat, v dobách našich babiček ale patřily mezi velmi oblíbené retro dezerty. Žloutkové řezy – původ  O původ žloutkových řezů se hlásí snad polovina Evropy. Můžete se tak dozvědět, že jsou původem chorvatské či rakouské pod názvem kremšnit, ale nápadně podobné jsou jim i slovenské a maďarské kremeše. Určitou podobu nezapřou ani s francouzskými mille feuille. Ať tak či onak, dnes již nejsou u nás žloutkové řezy tak populární, jako v dřívějších dobách, a sehnat je můžete spíše v cukrárnách staršího typu. Podle našeho receptu si je můžete připravit doma – patří mezi jednodušší retro dezerty. Žloutkové řezy – recept  Když byste si chtěli doma připravit i těsto na žloutkové řezy, doporučujeme to...

POKRAČOVÁNÍ

Pekařství a cukrářství: Ovocné košíčky – Recept a klasický retro dezert, který můžete nazdobit podle svého vkusu

Ve vitríně cukráren vás ovocné košíčky jistě upoutají na...

Pekařství a cukrářství: Retro dezerty: Punčové řezy nás lákají svou barevností i rumovou příchutí

Barevné punčové řezy zná snad každý. Mezi nejoblíbenější zákusky patřil...

Výroba šperků: Český granát: Tradiční český drahokam, který učaroval celý svět

 Česká republika patří nejen mezi naleziště známých vltavínů, ale také zde můžeme...

Pekařství a cukrářství: Kremrole: Upečte si tento tradiční dezert snadno doma

Kremrole jsou sice poměrně sladkou, ale díky lehkému těstu i náplni ne zas až tak kalorickou pochoutkou...

České tradice a zvyky: Velikonoční zdobení vajíček voskem je krásné a snadné! Naučíme vás to

Dnes slouží zdobená vejce především k výzdobě našich domovů během Velikonoc....

České tradice a zvyky: České velikonoční zvyky a tradice, které stojí za to dodržovat

Blíží se Velikonoce, jedno z nejvíce radostných a šťastných období, kdy začíná jaro,...

České tradice a zvyky: Velikonoce bez chemie! Barvení vajíček - cibulí, řepou, kurkumou, borůvkami i zelím

Velikonoce jsou za rohem a vy se pravděpodobně chystáte na barvení...

Pekařství a cukrářství: Retro dezerty: Připravte si sami doma nadýchané indiánky jako z cukrárny

Tradiční zákusek indiánek stále patří mezi nejoblíbenější. Stejně jako další retro...

Pekařství a cukrářství: Připravte si domácí griliášové trubičky - tradiční český dezert v pečené i nepečené variantě

Griliášové trubičky patří mezi pracnější laskominy,...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte