Řemesla

Vyzkoušejte nejlepší recepty na jablečný a hruškový koláč 5x jinak

Sezóna jablek a hrušek je v plném proudu. Ze zahrady jsme sice už ovocné plody sklidili, to ale neznamená, že nemáme hrušek a jablek plný sklep nebo komoru. Výborná jablka a hrušky teď navíc koupíte na každém rohu, a proto je skvělý čas ukázat si několik jednoduchých receptů na jablečný a hruškový koláč, které zvládne každý.  Jaké ovoce na koláč vybírat? Věděli jste, že dovážená jablka se stříkají až 15x ročně? Patnáctkrát, to je obrovské číslo a také ohromná dávka pesticidů, kterou do sebe jen tak mimochodem cpeme. Nejvíce škodlivých látek se pak nachází v samotné jablečné slupce, která ale zároveň v běžném stavu obsahuje nejvíce vlákniny a vitamínů. Loupat stříkaná jablka se příliš nevyplatí, neboť přijdeme jak o většinu jablka, tak o vitamíny. Jaké je tedy řešení? Kupujte výhradně česká jablka a hrušky, ideálně z farmářských trhů nebo z menších obchodů. Kromě toho že uděláte pro...

POKRAČOVÁNÍ

Kovářství a umělecké kovářství: Zdobení v tradičním kovářství i uměleckém kovářství? Pomocí leptání kovů i chemické oxidace

Ačkoliv se fáze zdobení a povrchové úpravy...

Košíkářství a jiné pletení: Výroba slaměných ozdob je snadná. Udělejte si slaměné ozdoby jako za starých časů

Slaměné ozdoby jsou půvabné. Není divu, že pletení ze slámy patří k...

Pekařství a cukrářství: Jak udělat nejlepší drobenku na koláč? Vsaďte na rady našich babiček

Tajemstvím dobré drobenky je správný poměr surovin. Přidat tak akorát másla, aby...

Košíkářství a jiné pletení: Techniky pletení košíků z vrbového proutí a pedigu

Košíkářství patří k tradičním řemeslům, která se u nás pěstují po staletí. Díky snaze mnohých o návrat...

Řeznictví: Rozdělení hovězího masa: Informace, které využijete při nákupu i v kuchyni

Hovězí maso je oblíbenou součástí jídelníčku celé řady z nás. Proč právě...

Řezbářství a truhlářství: Intarzie – obrazy, vytvořené vkládáním dřevěných dýh

Intarzie je historická umělecká technika zdobení nábytku, která má své kořeny již ve starém...

Pekařství a cukrářství: Jak poznat kvalitní pečivo a nenaletět trikům obchodníků?

Poslední dobou se vedou čím dál víc debaty o tom, zda jíst či nejíst pečivo. Jedni tvrdí, že...

Kovářství a umělecké kovářství: Pasířství je řemeslo nejen pro výrobu rytířské výzbroje

V době rytířských klání a zápasů byla hojně pěstovaná úzce specializovaná řemesla zabývající se...

Košíkářství a jiné pletení: Jak obarvit pedig?

Pedig patří k oblíbeným materiálům vhodných k pletení košíků, misek či nůší. Pedigem lze také oplétat různé nádoby, jako například láhve,...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte