Zmrzlinový dort můžete připravit i na klasickém piškotovém základu s ovocem dle výběru.

Zmrzlinové dorty mají s nadcházejícím létem zelenou! Inspirujte se třemi skvělými recepty

Zmrzlinové dorty vykouzlí úsměv na tváři nejen těm nejmenším mlsounům. V teplých dnech si na nich s radostí pochutnají i dospěláci ve vaší rodině. Jejich příprava je obvykle velmi snadná a nezabere tolik času. Stačí si zajistit kvalitní suroviny, a perfektní výsledek vás nemine. Inspirujte se třemi lahodnými dorty, které vás dokonale osvěží v jakýkoliv čas.

Připravili jsme pro vás recepty na chutné zmrzlinové dorty, které obsahují sušené ovoce, čokoládu, kávu anebo třeba oříšky. Až ochutnáte, budete se oblizovat až za ušima! Než se však do těchto unikátních dezertů pustíte, bude to chtít trochu té trpělivosti při chlazení v lednici a mrazáku.

Zmrzlinové dorty 3x jinak: Zmrzlinový „koláč“ s lyofilizovanými jahodami

Doma připravené zmrzlinové dorty mohou obsahovat přesně to, co chutná vaší rodině. Pokud rádi mlsáte mrazem sušené jahody, jistě vás nadchne následující recept na koláč skládající se z vanilkové a jahodové zmrzliny. Je to lahůdka!

Čtěte také:

Polárka: Připravte si legendu mezi retro dezerty jednoduše i doma

Potřebné ingredience na zmrzlinový koláč s lyofilizovanými jahodami

  • světlé sušenky Oreo: 30 ks
  • rozpuštěné máslo: 3 lžíce
  • vanilková zmrzlina: 5 a půl hrnku
  • jahodová zmrzlina: 4 hrnky
  • lyofilizované jahody: 1 a půl hrnku

Recept na zmrzlinový koláč s lyofilizovanými jahodami

Nejprve si připravte formu na koláč o velikosti cca 20x20 cm. Tu pak vystelte pečícím papírem. Dále si do kuchyňského robota nasypte dvacet světlých Oreo sušenek a rozmělněte je najemno. Poté přilejte k sušenkám tři lžíce rozpuštěného másla a základ na zmrzlinový dort máte hotov. Nyní sušenkové těsto rovnoměrně rozprostřete na plech s pečícím papírem a udusejte ideálně lžící. Následně vložte pekáček do lednice a nechte asi čtvrt hodiny chladit. Mezitím si odeberte z vanilkové zmrzliny 4 velké hrnky, vložte do mísy a utřete ji do měkka pomocí lžíce nebo vařečky. Povolenou zmrzlinu pak natřete rovnoměrně na sušenkové těsto a vložte opět do lednice, tentokrát na 30 minut.

Posléze si vezměte k ruce kelímek s jahodovou zmrzlinou, odeberte též čtyři hrnky a vložte do mísy. Míchejte, dokud nedocílíte měkkého krému, a nakonec do něj ještě přidejte půl šálku lyofilizovaných jahod. Jahodovou zmrzlinu pak natřete na vanilkovou vrstvu a chlaďte v lednici dalších 30 minut. Nyní se již blížíte ke zdárnému konci a brzy bude lahodný zmrzlinový dort na světě. Posledních 10 Oreo sušenek rozdrťte s hrnkem sušených jahod a vyjměte z lednice svůj dezert. Na jahodovou zmrzlinu ještě natřete měkký vanilkový krém ze zmrzliny (z 1 a půl hrnku) a posypte drobenkou z jahod a sušenek. Nakonec dejte aspoň na čtyři hodiny do mrazáku a po uplynutí doby podávejte. Z výše uvedeného množství získáte cca 9 až 12 kousků.

Zmrzlinové dorty 3x jinak: Tiramisu

Tiramisu je velmi známý italský dezert, který miluje celý svět. Připravit si jej však můžete i v podobě zmrzlinového dortu! Je to velmi jednoduché a poměrně rychlé. Nejvíce času však dezert stráví v mrazáku – své chuťové pohárky tedy musíte krotit asi tři hodiny, než se do mraženého Tiramisu pustíte.

Potřebné ingredience na zmrzlinový dort Tiramisu

  • kávová zmrzlina: cca 1400 ml
  • silné espresso: 2 hrnky
  • tmavý rum: 1/3 hrnku
  • vanilkový extrakt: ½ lžičky
  • cukrářské piškoty: 36 ks (18 ks na každou vrstvu)
  • neslazený kakaový prášek: ¼ hrnku
  • strouhaná hořká čokoláda: cca 2 lžíce

Recept na zmrzlinový dort Tiramisu

Než se pustíte do zmrzlinového dortu Tiramisu, vyjměte z mrazáku kávovou zmrzlinu. Tu nechte povolit zhruba deset minut při pokojové teplotě. Mezitím si připravte kávovou lázeň na piškoty – tedy smíchejte v míse espresso s rumem a vanilkovým extraktem. Následně povolenou zmrzlinu přemístěte z kelímků do mísy a promíchejte v měkký krém. K ruce si nyní vezměte skleněnou nádobu na zapékání (cca 22x33 cm) a rozetřete rovnoměrně na dno asi 480 ml kávové zmrzliny. Na vrstvu pokládejte vedle sebe cukrářské piškoty, které jste předtím řádně namočili v kávové lázni. Poté piškoty přetřete další vrstvou (cca 480 ml) zmrzliny, opět pokládejte piškoty a zakončete poslední vrstvou zmrzliny. Nakonec zmrzlinový dort překryjte folií a dejte do mrazáku na tři hodiny. Až bude dezert zmrzlý, můžete jej podávat – posypaný kakaem a strouhanou čokoládou. Z výše uvedeného množství připravíte asi 12 kousků dezertu.

Miska s mraženou dobrotou vždy potěší. Pochutnat si na zmrzlině však můžete i netradičně - v dortu s dalšími skvělými surovinami!

Zmrzlinové dorty 3x jinak: Trojbarevný dort s třešněmi a pistáciemi

Kombinace čokoládové, třešňové a pistáciové zmrzliny je delikátní. Připravte si chutný zmrzlinový dort, který je doplněn o slazené třešně maraschino a solené pistácie. Tento slavnostně vyhlížející mražený dezert se bude dokonale hodit třeba na dětskou party.

Potřebné ingredience na trojbarevný zmrzlinový dort s třešněmi a pistáciemi

  • pistáciová zmrzlina: cca 950 ml
  • třešňová zmrzlina: cca 950 ml
  • čokoládová zmrzlina: cca 950 ml
  • solené a pražené pistácie: ¾ hrnku
  • zmrzlinové kornoutky: cca 12 ks
  • rozpuštěné máslo: 4 lžíce
  • krystalový cukr: 2 lžičky
  • slazené a konzervované třešně maraschino: cca 23 ks
  • polosladké čokoládové lupínky: 1 hrnek
  • rafinovaný kokosový olej: ¼ hrnku
  • šlehačka na ozdobu

Recept na trojbarevný zmrzlinový dort s třešněmi a pistáciemi

Nejprve vyjměte pistáciovou, čokoládovou a třešňovou zmrzlinu z mrazáku, otevřete ji a dejte do lednice povolit aspoň na dvacet minut. Mezitím si třetinu šálku pistácií nasekejte nahrubo a v kuchyňském robotu rozmixujte na prášek zmrzlinové kornoutky společně s cukrem a rozpuštěným máslem. Dále si k ruce vezměte kulatou dortovou formu (průměr cca 22 cm) a na dno rozvrstvěte rovnoměrně těsto z kornoutků. Nyní se budete věnovat vrstvení zmrzlin. Jako první si vezměte k ruce celé množství té pistáciové a utřete ji v míse do měkkého krému. Poté ji naneste na sušenkové těsto a posypte nahrubo sekanými pistáciemi. Druhou vrstvu bude tvořit třešňová zmrzlina – tedy postupujte jako u té první – rozetřete na měkký krém a navrstvěte na pistácie. Na zmrzlinu pak poklaďte rovnoměrně okapané třešně maraschino bez stopky (cca 15 ks). Poslední vrstvu bude tvořit čokoládová zmrzlina. Takto dejte zmrzlinový dort po přikrytí folií do mrazáku na cca 4 hodiny.

Jakmile trojbarevný zmrzlinový dort dokonale ztuhne, vyjměte jej z mrazáku a přelijte čokoládovou polevou z rozpuštěného kokosového oleje a čokoládových lupínků. Hned na to posypte zbytkem drcených pistácií, dozdobte zbytkem třešní maraschino a šlehačkou dle preferencí. Před konzumací lze ještě pár minut nechat zchladit v lednici. A pak už jen svůj dokonalý dezert podávejte! Dobrou chuť.

Autor článku: Iveta Reinisch



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Lunární kalendář

SOBOTA 11. 05. 2024
blíženci
Měsíc putuje v Blížencích a je v přibývající fázi. Blíženci ovlivňují ramena, paže, záda, ruce, průdušky a plíce. Jděte na procházku, čerstvý vzduch…
více o tomto dni
NEDĚLE 12. 05. 2024
rak
Měsíc přibývá a putuje znamením Raka. Nevětrejte peřiny venku, zůstala by vám v nich vlhkost. Jezte jen lehkou stravu, žaludek je citlivý. Věnujte se…
více o tomto dni
PONDĚLÍ 13. 05. 2024
rak
Měsíc přibývá a putuje znamením Raka. Nevětrejte peřiny venku, zůstala by vám v nich vlhkost. Jezte jen lehkou stravu, žaludek je citlivý. Věnujte se…
více o tomto dni
ÚTERÝ 14. 05. 2024
lev
Měsíc putuje znamením Lva a je v přibývající fázi. Běžte na procházku, ale nepřetěžujte se, srdce je dnes namáháno více, než v jiné dny. Snažte se…
více o tomto dni
STŘEDA 15. 05. 2024
lev
Měsíc putuje znamením Lva a je v přibývající fázi. Běžte na procházku, ale nepřetěžujte se, srdce je dnes namáháno více, než v jiné dny. Snažte se…
více o tomto dni
ČTVRTEK 16. 05. 2024
panna
Měsíc putuje znamením Panny, je v přibývající fázi. Panna má vliv na trávící orgány, proto doporučujeme lehkou stravu. Je vhodný den pro pečení.…
více o tomto dni
PÁTEK 17. 05. 2024
panna
Měsíc putuje znamením Panny, je v přibývající fázi. Panna má vliv na trávící orgány, proto doporučujeme lehkou stravu. Je vhodný den pro pečení.…
více o tomto dni

Barvy aury a jejich význam

Možná jsem vídala auru i dříve, ale chvíle, kdy jsem si uvědomila, že to co vidím je aura, u mne nastala někdy...

Venkovní bouda pro kočku krok za krokem: dopřejte kočce teplý pelíšek i v zimě

chtělo by to nějakej plánek,nákres nebo něco,jinak je to k ničemu,prý krok za krokem

Fika: Originální švédský rituál kávy, bez kterého se od teď už neobejdete

Člověk, který všechno dělá ve spěchu, si vlastně neumí vychutnat život. Je dobré se plně soustředit na to, co ...

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Opravdu potřebujete půjčku? Ovlivňuje vás ekonomika?

Opravdu potřebujete půjčku? Ovlivňuje vás ekonomika? Chcete zlepšit své podnikání? VO...

Přrodní látky na zvýšený cholesterol

Výhodně a solidně k financím. Jste ve svízelné finanční situaci a nevíte kam se obr...

Nabídka rychlé a nebankovní půjčky pro každého do 24 hodin

Výhodně a solidně k financím. Jste ve svízelné finanční situaci a nevíte kam se obr...
Zobrazit všechna témata

Na wellness do Polska? Určitě to zkuste!

Kde jinde byste si mohli tolik odpočinout jako na wellness pobytu? Wellness pobyt se navíc dá pojmout různými styly. Buď si budete užívat všech wellness procedur, nebo ho spojíte i s poznáváním okolí. A právě p...

Hledáte nejšťastnější datum svatby? Tyto dny v roce 2024 a 2025 nepřehlédněte!

Každý zamilovaný a zasnoubený pár se snaží vybrat nejen nejpohodlnější ale také nejšťastnější datum svatby. Pokud se i vy v následujících měsících či letech plánujete vzít, máme pro vás několik tipů od astrolog...

Nanotechnologie v domácnosti: Univerzální úklid s nano houbičkami

V dnešní zrychlené době si často nemůžeme dovolit ztrácet hodiny času nad úklidem. Naštěstí se vývoj rapidně posunul i v oblasti úklidu a přinesl s sebou revoluční pomocníky v podobě nano houbiček. Tito malý, a...

Více než jen hra: Proč je společná hra s dětmi tak důležitá

"Kdo si hraje nezlobí," praví staré přísloví, které v sobě skrývá hlubší pravdu než se zdá na první pohled. Společenské hry nejen sbližují a učí, ale také podporují propojení rodinných vztahů. Hra není pouze zá...

Věříte v paranormální jevy? Psychologická fakta možná vaše přesvědčení vyvrátí

Proč i v 21. století věří stále tolik lidí na paranormální jevy? Psychologové mají na toto téma jasné vysvětlení, které vás možná ve výsledku překvapí. Nehledejte za ním však nic „duchařského“ ani abnormálního,...

Zlomeniny pánve

Pletenec pánevní je označení pro anatomickou strukturu prstencovitého tvaru, která leží na bázi páteře. Kost pánevní je párová a srůstá ve stydké oblasti. Kost je plochá a vznikla srůstem kostí kyčelní, sedací ...

Šerm: Historie snoubená se sportem i uměním. Chcete se naučit šermovat?

V šermu je ukryto kus historie a rozhodně má své kouzlo. Jde ale především o sport, při kterém se zapojí do práce celé tělo i naše mysl. Šerm rozvíjí koordinaci, hbitost, rovnováhu, flexibilitu, sílu a podporuj...

Umíte správně dýchat? Hluboké dýchání může vyřešit mnohé zdravotní problémy

Správný jídelníček, snížení nadváhy, cvičení, popíjení bylinek nebo meditace. To všechno jsou metody, které naše zdraví mohou prokazatelně zlepšovat. Pro pevné zdraví je však nezbytné i systematické snižování č...

Krémová polévka s krůtím masem a divokou rýží – vhodné pro diabetiky

Ve velkém hrnci (na středním plamenu) rozehřejte olej. Přidejte pokrájené houby (žampiony), celer, mrkev a šalotku. Vše promíchejte a restujte asi 5 minut. Dále vsypte do hrnce hladkou mouku, sůl, pepř a opékej...

Kvasinková infekce u psa: Jak ji rozpoznat a léčit?

Kvasinková infekce u psa bývá poměrně častým problémem. Když se včas a adekvátně neléčí, může se rozšířit a způsobovat nejedny nepříjemné kožní potíže. Ty zpravidla zasahují uši pejska, tlapky, kožní záhyby neb...

Cévní mozková příhoda: Boj s časem

Příčiny vzniku cévní mozkové příhody jsou dvojího typu: Prvním typem je takzvaná hemoragická cévní mozková příhoda. K hemoragické cévní mozkové…

Pocit vysvobození

Dneska bych si tu dovolila pár řádek o pocitu vysvobození. Každej si pod tim představí něco jinýho, ale já pod tim vidim jediný - vyjdeme ze svazujících myšlenkovejch okovů, který maj podobu strachu, předsudků, zloby, smutku a bůhví čeho ještě. Tyhle okovy si ostatně nasazuje téměř každej člověk zcela dobrovolně a pak mu dá sakra práci s tim něco udělat - respektive se jich zbavit.