Kokosové vánoční cukroví na poslední chvíli - 4x rychlé recepty

 Kokosové vánoční cukroví na poslední chvíli2Kokosové vánoční cukroví na poslední chvíl.

Přinášíme vám recepty na kokosové vánoční cukroví, které stihnete vyrobit i pár dní před Štědrým dnem. Takže pokud jste třeba kvůli pracovnímu vytížení ještě neměli čas na pečení, stačí nakoupit pár surovin a během chvilky váš byt provoní lahodné cukroví, které bude ozdobou vánoční tabule.

Kokosové vánoční cukroví - recepty na poslední chvíli

Kokos a jeho jemná chuť i vůně k Vánocům patří. Nejoblíbenější jsou pravděpodobně různé kokosové kuličky. Jejich výhodou často bývá i to, že se takové cukroví nemusí péct a stihnete ho tedy vyrobit opravdu na poslední chvíli. Vyzkoušejte třeba kokosové kuličky s kakaem. A vyzkoušejte také další zdravé vánoční cukroví

Vánoční cukroví à la raffaelo

Kokosové nepečené kuličky mohou mít také podobu sněhově bílých lahodných kuliček s mandlí uvnitř, které se podobá oblíbenému raffaelu. Jejich příprava je snadná a úspěch bude zaručen.

Ingredience

  • 250 g ztuženého tuku (část lze nahradit kokosovým olejem)

  • 250 g sušeného mléka

  • 150 g moučkového cukru

  • 100 ml vody

  • 1 balíček strouhaného kokosu

  • 1 balíček mandlí

Vánoční cukroví à la raffaelo – příprava

  1. Ve vodní lázni rozpusťte ztužený tuk a nechte jej vychladnout.
  2. Poté do něj zamíchejte sušené mléko, cukr a vodu.
  3. Vypracujte těsto, ze kterého budete odkrajovat kousky.
  4. Do kousku zabalte oloupanou mandli, vytvarujte z těsta kuličku a obalte v kokosu.
  5. Nechte ztuhnout v lednici a pak už si jen můžete pochutnávat.

Kokosové vánoční cukroví na poslední chvíli4Kokosové cukroví raffaelo

Kokosové vánoční cukroví s kakaem

Pokud máte rádi kokos, zkombinujte ho s hořkou chutí kakaa. Lahodnou kombinaci doplňte mandlemi a uvidíte, že všem zachutnají.

Ingredience

  • 1 plechovka kondenzovaného mléka salko

  • 150 g strouhaného kokosu

  • 50 g kakaa

  • oloupané mandle

Kokosové vánoční cukroví s kakaem – příprava

  1. Salko smícháme s kokosem a kakaem, ze směsi vypracujte tužší těsto.
  2. Pokud bude příliš řídké, přidejte kokos, naopak pokud bude až moc tuhé, můžete naředit salkem nebo troškou mléka.
  3. Z těsta vytvořte menší kuličky, do středu každé z nich dejte mandli. Kuličky můžete ještě obalit v mletých mandlích.
  4. Poté je nechte vychladit v lednici a můžete podávat.
  5. Salko můžete nahradit 150 g másla a 200 g moučkového cukru.
  6. Podle chuti můžete přidat i pár lžiček rumu.

Kokosové vánoční cukroví na poslední chvíli1Vánoční cukroví z kokosu a kakaa. 

Křehké kokosové sušenky

Vyzkoušet můžete také trochu netradiční kokosové vánoční cukroví v podobě sušenek. Jsou jednoduché, takže je hravě zvládnete i na poslední chvíli, a hlavně jsou chutné, takže potěší všechny – i ty, kteří třeba klasickému krémovému vánočnímu cukroví příliš neholdují.

Ingredience

  • 200 g strouhaného kokosu

  • 200 g hladké mouky

  • 200 g másla

  • 150 g moučkového cukru

  • 1 vejce

Křehké kokosové sušenky – příprava

  1. Všechny ingredience smíchejte a důkladně propracujte.
  2. Pomoci si můžete také robotem.
  3. Je totiž nutné, aby se všechny suroviny dobře spojily.
  4. Poté těsto nechte hodinu odpočívat v lednici.
  5. Následně těsto dávejte do formiček (můžete použít formičky na ořechy či jiné cukroví) a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C přibližně 12 minut.
  6. Vychladlé cukroví vyklopte z formiček a můžete ho ještě obalit v moučkovém cukru.

Kokosové vánoční cukroví na poslední chvíli3Křehké kokosové cukroví.

Slepované kokosové vánoční cukroví 

Pustit se můžete na poslední chvíli i do pečení. Kokosová kolečka budete mít upečená rychle a slepit je můžete tím, co zrovna máte doma. Abyste se nemuseli zdržovat výrobou krému, slepit je můžete marmeládou, čokoládou nebo třeba nutellou.

Ingredience

  • 200 g strouhaného kokosu

  • 200 g hladké mouky

  • 150 g moučkového cukru

  • 100 g másla

  • 1 vejce

  • 1 lžíce citronové šťávy

  • kůra z 1 citronu

  • marmeláda, čokoláda nebo Nutella na slepení

Slepované kokosové vánoční cukroví – příprava

  1. Všechny ingredience smíchejte a vypracujte z nich husté těsto.
  2. Vál si posypte moukou a na připravené ploše vyválejte těsto na rovnoměrně silný plát.
  3. Z něj poté vykrajujte kolečka nebo i jiné symetrické tvary (kvůli slepování po upečení).
  4. Vykrojené tvary skládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C zhruba 5 až 7 minut.
  6. Jakmile budou kolečka dozlatova upečená, nechte je vychladnout a poté je potírejte náplní a slepujte.
  7. Na závěr je můžete posypat moučkovým cukrem.

Zaujalo vás kokosové vánoční cukroví? Vyzkoušejte také bezlepkové vánoční cukroví.  


Stáhnout v PDF
array(0) { } array(0) { } array(0) { }
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Solná LED lampička STROM růžový

Solný krystal z Himaláje z růžové soli, vybroušený do tvaru stromu, s…

Cena: 290 Kč

VÁNOČNÍ hvězdy k pískování ZELENÉ

 6 různých vzorů v krabičce Formát 10x10 cm 6 motivů, 4 písky, 2 třpytky,…

Cena: 155 Kč

Kus Štrúdlu 230g LeGracie

Sladký kuskus na způsob jablečného štrúdlu Sladký kuskus si zamilujete k…

Cena: 49 Kč

Jedlá soda 250g

Jedlá soda je prášek se zásaditou reakcí a chutí s všestranným využitím…

Cena: 38 Kč

Kypřící prášek z vinného kamene 150g

Kypřící prášek z vinného kamene bez mouky a fosfátů Popis:Tento bezlepkový…

Cena: 45 Kč

Muškátový oříšek mletý 50g DNM

Koření z Indonésie Muškátový oříšek je koření výrazné nasládlé…

Cena: 76 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte