Domácí tinktura z ořešáku

Tinktura z ořešákuCo budeme potřebovat?

  • 10 zelených ořechů
  • 500 ml 40 - 70% alkoholu
  • 2 celé skořice
  • 5 hřebíčků

Tinktura z ořešáku - recept

Zelené nezralé ořechy se nakrájíme na tenké plátky a vložíme do uzavíratelné nádoby (nejlépe zavařovačky). Přidáme skořici i hřebíčky a zalijeme vysokoprocentním alkoholem. Nádobu uzavřeme a necháme stát asi měsíc na suchém a chladném místě (například v komoře). Občas můžeme nádobu protřepat. Po měsíci tekutinu slijeme a tinkturu z ořešáku užíváme po kapkách.

Tinktura z ořešáku - léčivé účinky

Plody ořešáku královského mají čistící funkci. Používají se při problémech se žaludkem, s trávením nebo pro zlepšení funkce jater. Obsahují spoustu vitaminů a tříslovin. Nezralé plody je nejlepší sbírat v červnu nebo v červenci.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 644x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.