Lunární kalendář 29. listopad 2021 online

panna

Měsíc putuje znamením Panny, je v ubývající fázi. Panna má vliv na trávící orgány, proto doporučujeme lehkou stravu. Je vhodný den pro pečení. Udělejte si čas na péči o sebe. Zaměřte se dnes na detaily.

Tento den má svátek Zina.
Lunární den ve zkratce
Znamení
panna
panna
váhy
váhy
09:59
Fáze ubývající měsíc
Lunární den 25
Východ Měsíce 00:47
Západ Měsíce 13:58
Síla klesající
Živel země
Orgány trávící ústrojí, slezina, slinivka břišní, střeva, nervový systém
Barva modrá
Energie ženská
Kvalita dne chladný, vlhký, málo plodný
Systém krevní oběh
Živná kvalita sůl
Zahrada kořen

Ubývající Měsíc je příznivý pro všechny záležitosti, které jsou ve stadiu upevňování, zachování a dokončení. Omezuje růst a pomáhá odstranit vše, co je nežádoucí.

ENERGIE DNE

Dny v Panně jsou plné analyzování, rozebírání, organizování, soustředění se na detaily a povinnosti, uklízení. Péče o rodinu a o svoje zdraví je dnes v popředí. Navazování partnerských vztahů nechte na jiný den, Panna je na to příliš chladná a kritická. Střízlivé jednání se bude projevovat ve všech oblastech života. Půjde vám učení, drobné opravy, činnosti vyžadující detailní přístup a vyřizování korespondence. Dnes dotáhnete věci, které jste dlouho odkládali, do konce.

Co nás učí Měsíc v Panně

Pokud chceme něčeho dosáhnout, tak nepolevit, neuhnout z cesty, být vytrvalý a neúnavný. Díky sebeuvědomění a propojení s okolím můžeme poznat, jak uplatnit své schopnosti.

Bachova květová esence pro dnešní den: Centaury (Zeměžluč)

ZDRAVÍ

Znamení Panny ovlivňuje oblast břicha, obzvlášť trávící orgány. Vše, co dnes pro svoje břicho uděláte dobrého, projeví se dvojnásob účinněji. Ale také to, co vašim střevům škodí, bude dnes škodit více než v jiných dnech. Proto se dnes nedoporučují chirurgické zákroky v oblasti břicha. V Panně mají citliví lidé problémy se zažíváním. Proto se v těchto dnech doporučuje vhodná strava, neměla by se jíst těžká nebo tučná jídla. Dnes je vhodný den pro návštěvu lékaře. Střevům udělá dobře dostatek pohybu. Můžete si udělat jemnou masáž břicha krouživými pohyby ve směru hodinových ručiček, zakroužit si trupem a udělat pár předklonů, podpoříte tak střevní činnost. Dělejte cviky na posílení břišních svalů. Namažte si břicho olejem, který vypíná tkáně.

  • Při ubývajícím Měsíci se dobře a rychle hojí rány, nezůstávají po nich jizvy. Tělo se rychleji regeneruje.

Lunární náramky

STRAVA

Při ubývajícím Měsíci můžete jíst tak, jak jste zvyklí, váha se většinou nemění nebo mírně klesá. Protože Panna ovlivňuje střeva a trávení, dopřejte si jen lehkou a dietní stravu, tučným jídlům se vyhněte. Krátce povařená zelenina a jídla s vysokým obsahem vlákniny střevům prospějí. Živná kvalita je ve dnech Panny sůl, působení soli je tedy v těle zesíleno. Pokud vám sůl škodí, pak si obzvlášť dávejte pozor na svůj dnešní jídelníček. Jestliže sůl snášíte dobře, budete jí naopak dnes potřebovat více než obvykle. Jezte tedy slaná jídla, se solením to však nepřehánějte, aby nebyly ledviny přetížené. Je den kořene, proto v jídelníčku upřednostněte zeleninu, která roste pod zemí:

  • Brambory, celer, čekanku, černý kořen, červenou řepu, česnek, fenykl, křen, mrkev, pastinák, ředkev, ředkvičky, tuřín.

Ráno po probuzení vypijte sklenici teplé vody, aktivizují se tím střeva. Během dne pijte čaje na očistu trávícího ústrojí a podporu trávení. Velmi účinný je ájurvédský čaj KKF. Pijte také čistou vodu a bylinné čaje z máty, řepíku, třezalky a měsíčku. Slaďte kvalitním českým medem nebo vyzkoušejte nízkokalorický palmový cukr.

Fáze ubývajícího Měsíce podporuje vylučování jedů z těla, čistí se krev. Pokud se chcete pročistit, pijte čistící čaje a provádějte masáž celého těla vhodným olejem.

Léčivá rostlina pro tento den: Čekanka obecná – čaj z kořene čekanky podpoří látkovou výměnu

KRÁSA

Dnes je velmi vhodný den pro celkovou péči o tělo a o vlasy. Necháte-li si v tento den upravit či zastřihnout vlasy, zachovají si déle formu a krásu, střih bude perfektní a slušivý a účes bude dobře držet. Trvalá ondulace se dnes povede, změna střihu a barvy také. Vlasy umyjte přírodním šamponem a udělejte jim výživný zábal s vlasovým olejem. Naneste si čistící pleťovou masku, pečujte také o nehty. Prohřejte si tělo v teplé lázni s bylinkami a mořskou solí.

Domácí recepty pro krásnou pleť

Vhodné éterické oleje a vůně: Kadidlo, Verbena, Jasmín, Levandule, Hyacint, Šalvěj, Vetiver, Šalvěj muškátová

MAGIE

Během ubývajícího Měsíce se provádějí rituály a kouzla na zbavení se všeho, co nechceme, tedy různých zlozvyků, nadváhy, negativního působení od druhých lidí, nemocí, prodej něčeho, na odpoutání se od vztahu, který nechceme. Jsou to tedy veškerá kouzla k odvrácení, oddělení, odstranění či konci čehokoliv špatného nebo nechtěného. V Panně se provádějí obřady na zapuzení nemoci, na odstranění negativních energií a vibrací, na přivolání zdraví. Vyberte si kouzlo..

DOMÁCNOST

Ukliďte a srovnejte si věci, udělejte pořádek ve skříních, vyčistěte skvrny z potahů a látek. Zaměřte se dnes na detaily a maličkosti. Proveďte drobné opravy, dnes budete výkonní a precizní. Pečení vám také půjde skvěle, těsto bude dobře kynout. Utřete doma prach. Na hadřík, se kterým budete čistit nábytek, kápněte pár kapekcitronové esence, citron zbaví otírané předměty energetických stop, je vhodný zejména na starý nábytek. Tuto esenci můžete také použít do rozprašovače, neboť dezinfikuje vzduch. Nakupujete v second-handu? Pak nezapomeňte dát pár kapek citronové esence do aviváže, očistíte tím prádlo od energie předchozího nositele. Při malování místností přimíchejte citronovou esenci do barvy, obzvláště pokud jste se nastěhovali do staršího bytu.

ZAHRADA

Dny Panny jsou dny kořene s klesající silou.Počasí bývá chladné a syrové. V ubývajícím Měsíci jsou dny Panny od září do března. Je to nejvhodnější doba pro výsadbové práce na zahradě, v lese a na poli. Nehodí se však pro uskladňování, kompotování a zavařování úrody. Nesázejte dnes listový salát, rostl by do výšky. Dny jsou příznivé pro tyto činnosti, s ohledem na roční dobu a počasí:

  • Setí, sázení a přesazování rostlin a stromů (ne ovocných stromů)
  • Výsadba vysokých stromů
  • Výsadba keřů, které mají růst rychle
  • Přesazování starých stromů
  • Vysazování odnoží a sazenic
  • Založení kompostu a hnojiště
  • Hnojení
  • Ochtrana proti škůdcům, žijícím v zemi
  • Stavba zahradního domku a plotu
  • Malování a lakování zahradního nábytku
  • Vyvážení hnoje
  • Hrabání listí

25. lunární den

Den je spojený se symbolem Želvy. Další Symboly jsou Rakovina, Urna s popelem a Dvě nádoby s živou a mrtvou vodou. Je to magický den, probouzejí se v nás nadpřirozené schopnosti, máme prorocké vize. Naslouchejte svému vnitřnímu hlasu, svému strážnému andělovi. Každá informace přináší moudrost. Abyste získanou moudrost mohli dobře využít, je nutné očistit se na všech úrovních, tedy na fyzické, mentální a duchovní úrovni. Mentální usazeniny ze sebe dostaneme například dechovým cvičením, fyzické zase čistícími bylinnými preparáty. Pro duchovní očistu použijte modlitbu. Zařiďte si, abyste mohli být dnes alespoň chvíli pouze sami se sebou. Nepospíchejte, vnímejte vše kolem sebe i v sobě. Rozhodnutí nechte na jiný den. Více o lunárním dni..