Lunární kalendář 20. květen 2050 online

býk

Měsíc putuje ve znamení Býka, dnes je novoluní. Něco si přejte, v novoluní se přání plní. Udělejte si očistný den. Pozor na nachlazení, chraňte si krk šátkem. Můžete dělat plány do budoucna, den přeje začátkům nových projektů.

Tento den má svátek Zbyšek.

Pranostiky

  • V květnu se ochlazuje, když kvetou hlohy.
Lunární den ve zkratce
Znamení
býk
býk
blíženci
blíženci
21:41
Fáze novoluní
Lunární den 29, 1
Východ Měsíce 03:50
Západ Měsíce 19:31
Síla stoupající
Živel země
Orgány hrdlo, orgány řeči, zuby, krk, týl, čelisti, šíje, ramena, mandle, uši, chuť, čich, štítná žláza
Barva modrá
Energie ženská - klidná
Kvalita dne mírně teplý, vlhký, velmi plodný
Systém krevní oběh
Živná kvalita sůl
Zahrada kořen

Dnes navštivte kosmetický salon, péče o pleť se vám v Býku vyplatí. Udělejte si peeling a čistící pleťovou masku. Masáž vám dnes udělá dobře, zejména masáž šíje a horní části zad. Účinná bude lymfatická a detoxikační masáž.

Vhodné éterické oleje a vůně: santalové dřevo, růžové dřevo, jasmín, anýz, verbena, lilie, hyacint, při nachlazení eukalyptus, ravensára, čajovník

NOVOLUNÍ

Novoluní představuje nové začátky, ale také ukončení a vnitřní přeměnu. Tvůrčí myšlenky a nápady jsou velmi originální, je třeba je využít, dát jim směr a formu. Máme před sebou mnoho možností, musíme si z nich jen vybrat. Nov je zlom mezi vyčerpáním a přívalem nové energie. Zpočátku tuto energii můžeme vnímat jako napětí, neklid, netrpělivost a vzrušení, které může přecházet do podrážděných reakcí. Cítíme aktivitu, ale nevíme, kterým směrem ji zaměřit. Něco začíná, ale je to tak neuchopitelné, hoříme nedočkavostí, abychom se do toho pustili. Více o novoluní..

NOVOLUNÍ V BÝKU

Při novoluní v Býku bychom se měli snažit o uskutečnění svých plánů a vizí. Zamyslet se, co je pro nás důležité, co se nám již z našich přání splnilo a čeho bychom ještě chtěli dosáhnout. Naleznete potřebnou vytrvalost pro uskutečnění dlouhodobých záměrů.

ENERGIE DNE

Dny Býka jsou relativně zemité, stabilní a jisté. Vládne klid, jasnost, zdvořilé jednání, vznešenost. Můžeme dělat plány do budoucna, řešit finance a materiální zabezpečení. Dnes se „držíme při zemi“, jsme realističtí, nemáme tendenci riskovat ani dělat náhlé změny. Může se ale projevit tvrdohlavost snaha prosadit si své za každou cenu. Jakékoliv dnešní rozhodnutí je trvalé. Proto je vhodné dnes dlouhodobě plánovat, podepisovat smlouvy, založit spoření nebo začít větší projekty a díla.

Co nás učí Měsíc v Býku:

Přijmout a dodržovat zákonitosti přírody, vyčlenit podstatné, přijít věcem na kloub, odhalit pravé pocity, posílit svoji čest, věrnost a smysl pro povinnost.

Bachova květová esence pro dnešní den: Gentian (Hořec podzimní)

ZDRAVÍ

Měsíc ve znamení Býka se projevuje silným vlivem na oblast krku a šíje. Cokoli dnes uděláte dobrého pro svoje zuby, čelisti, uši, hrtan, mluvidla, krk, zátylek a štítnou žlázu, bude působit dvojnásob pozitivně. A naopak, co krční oblast zatěžuje, působí škodlivěji než v jiných dnech. Dnes panuje zvýšené nebezpečí krčních zánětů, bolestí v krku, chrapot, nachlazení. Chraňte krk šálou nebo šátkem, vyhněte se průvanu a otevřeným okýnkům v autě. Dobře vám udělá jemná masáž šíje a uvolňující cviky na krční páteř. Proveďte cvik na aktivaci štítné žlázy, je to tzv. „svíčka“. Pijte preventivně čaj proti chrapotu nebo zánětu mandlí, působí v tento den obzvlášť dobře, stejně jako jiné léky proti zánětům v krku. Vhodný je odvar ze šalvěje nebo žvýkání šalvějových listů. Vyhněte se dnes delším hlasovým projevům a křičení, mohlo by vás postihnout chraptivé skřehotání. Namasírujte si jemně krk vhodným olejem. Pozor dejte dnes i na uši, především v chladném dni by neměly zůstat nechráněné, jsou teď choulostivější na průvan a hluk. Koncerty a diskotéky nebudou dnes vhodnou volbou. Není příznivý den na chirurgické zákroky v oblasti krku, trhání a plombování zubů. Můžete si ale nechat odstranit zubní kámen. Prevence zubního kazu a masáž dásní se vám dnešní den vyplatí.

Domácí recepty proti bolestem v krku

Léčivá rostlina pro dnešní den: Lesní jahoda a měsíček. Obě rostliny pomáhají povzbudit energii.


Lunární náramky

STRAVA

Novoluní je ideálním dnem pro očistu, dietu či půst. Měli by jste konzumovat pouze jednu potravinu rostlinného původu, která nezůstává dlouho v trávícím traktu. Vhodná je rýže Basmati, která je velmi lehká a nejlépe stravitelná. Můžete si udělat také ájurvédský odlehčovací den nebo jíst jen ovoce či zeleninu. V novoluní metabolismus pracuje rychleji a pokud tělo nezatěžujeme těžkou stravou, samo se nejúčinněji zbaví toxických látek. Energii, kterou by jinak spotřebovalo na trávení potravy, použije k regeneraci a vyplavování toxinů. Pokud se na dietu či půst necítíte, doporučujeme alespoň stravu z čerstvých potravin a tepelně neupravované pokrmy, tzv. živou stravu.

Živná kvalita je ve dnech Býka sůl, působení soli je tedy v těle zesíleno. Pokud vám sůl škodí, pak si obzvlášť dávejte pozor na svůj dnešní jídelníček. Jestliže sůl snášíte dobře, budete jí naopak dnes potřebovat více než obvykle. Jezte tedy slaná jídla, se solením to však nepřehánějte, aby nebyly ledviny přetížené. Pokrmy dostatečně kořeňte, nebojte se výrazného koření jako je koriandr, muškát, zázvor či oregano. Vyhněte se mléčným výrobkům, moučným sladkostem, kávě a čokoládě.

Je den kořene, proto konzumujte to, co roste a plodí pod zemí:

  • brambory, topinambury, červenou řepu, chřest, cibuli, mrkev, ředkev, ředkvičky, celer, petržel.

KRÁSA

Dnes navštivte kosmetický salon, péče o pleť se vám v Býku vyplatí. Udělejte si peeling a čistící pleťovou masku. Masáž vám dnes udělá dobře, zejména masáž šíje a horní části zad. Účinné budou detoxikační a lymfatické masáže.

MAGIE

Při novoluní jsou nejvhodnější kouzla, kterými chcete podpořit nové začátky, projekty a cíle. Přání vyslovená při novoluní se plní. Ve dnech Býka se kouzla zaměřují na bydlení, peníze a majetek, nové projekty, na lásku a plodnost. Vyberte si kouzlo..

DOMÁCNOST

Den je vhodný pro práci se dřevem. Chystejte si dříví na otop, umyjte dřevěnou podlahu.

ZAHRADA

Dny Býka jsou dny kořene se stoupající silou. Při novu by se nemělo nic sázet, vysévat ani přesazovat. Nic nevzejde, semena ani kořeny se neuchytí. Je však nejvhodnější den na ošetření starých, nemocných a špatně rostoucích dřevin a rostlin. Pokojové rostliny, které špatně rostou, výrazně sestřihněte. Nemocné stromy prořežte, nebojte se radikálního řezu, budete překvapeni, jak začnou znovu bohatě růst a plodit. Můžete dělat nové zahradní a osazovací plány.

29. lunární den

Jeho symbolem je Hlavonožec, Hydra a Maja. Tento den se pokládá za satanský den, proto si dělejte ochrany před zlem. Nepříjemnosti nejsou dnes žádnou výjimkou, pokládejte je ale za příznivé a přijímejte je s vděkem, neboť znamenají to, že nesloužíte Tmě. Mohou se dostavit depresivní stavy. Udělejte si očistný rituál: stoupněte si na 10 minut do nádoby se slanou vodou, teplota vody vám musí být příjemná, spíše chladnější, a představujte si, že vše negativní z vás odchází do vody. Poté vodu vylijte na pozemek za domem s přáním, aby Země přetransformovala negativní energii z vody na Světlo a Lásku. Doporučujeme dnes vykuřovadlem očistit místnosti, vhodné je kadidlo, pelyněk nebo šalvěj. Kouř vyhání zlo. Očistěte si také jídlo a pití – buď modlitbou, nebo nad ním udělejte kříž či magický kruh. Jezte vědomě, nečtěte u jídla ani se nedívejte na televizi. Nemluvte při jídle o špatných věcech. Více o lunárním dni..

1. lunární den

První lunární den trvá od novoluní do prvního východu Měsíce po novoluní. Čím je kratší, tím intenzivněji se v něm vše odehrává. Jeho symbolem je Lampa, Lucerna a Třetí oko. Je dobré ho věnovat duchovní očistě, nejlépe skrze oheň. Poseďte u krbu nebo u svíčky a dívejte se do plamene. Myslete na vše, čeho byste se chtěli zbavit a odevzdávejte to ohni, který spálí veškerou negativitu. Odpouštějte, promíjejte, čistěte věci z minulosti. Jakmile se očistíte, můžete přejít k vizualizaci vašeho přání. První lunární den se přání zhmotňují, přejte si proto jen to, co doopravdy chcete. Více o lunárním dni..