Diskuse: Horoskop

Přidat nový příspěvek
  • ellen

    08:47 15. 10. 2020 +3
    Dobrý den. Zajímalo by mě, proč už neuvádíte přesný čas úplňků a novů v lunárním kalendáři. Dříve to tam vždy bylo uvedeno a bylo snadnější se orientovat v lunárních dnech. Podle vaší nové tabulky není možné určit, kdy končí např. 29. lunární den a kdy začíná 1. lunární den, případně jak dlouho trvá. Což jsou dost zásadní informace, které v nové verzi vašeho lunárního kalendáře chybí. Děkuji za odpověď.
  • 09:46 24. 9. 2020 0
    Dobrý den. Změnili jste grafiku stránek...Ok. Ale opravdu mě dlouhodobě irituje Vaše "pokulhávání" v horoskopu. Např. dnes. Jestliže Luna vstoupila do kozoroha po 1. hodině ranní, je den ve znamení kozoroha. To Vám potvrdí každý astrolog. Jen Vy trváte na svém bludu a matete čtenáře. Proč? I když asi mě Vaše odpověď neuspokojí. Uspokojilo by mne uvedení na srpávnou míru. Mějte se pěkně.
    • Dagmar - Spektum zdraví

      13:26 24. 9. 2020 +13
      Dobrý den, náš lunární kalendář není sestaven astrologem a není to horoskop. Postavení Měsíce v LK se uvádí od nepaměti vždy na celé dny a to i přesto, že známe na minutu přesně přestupy Měsíce. Výchozí bod k výpočtu LK je jarní rovnodennost. Lun. kalendáře, sestavované astrology, se mohou tedy mohou lišit. Lunární kalendář totiž neodráží postavení Měsíce ve vztahu k pozici souhvězdí, ale odráží působení sil (lunárních rytmů) vnímaných na Zemi. Náš LK je vypočítáván metodou, kdy volíme pro daný den znamení zvěrokruhu, v němž Měsíc stojí ve 12h o půlnoci. Je to metoda, kterou byly vypočítávány lunární kalendáře v průběhu mnoha staletí a může se tedy stát, že ikdyž Měsíc ve skutečnosti stojí ve znamení Kozoroha, panuje dosud silový impuls Střelce. Nicméně drobné rozdíly v kalendářích nemají zas tak velký význam, jelikož přechod sil vždy probíhá postupně a vlivy se mísí a překrývají. Lunární kalendář je pomůcka, vodítko, ne strnulá "sbírka zákonů" :) Nepodáváme falešné informace, ale pouze doporučení, kdy je již na čtenáři, aby vyzkoušel jejich fungování a porovnal s ostatními kalendáři..