![vegetarián](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![sladké](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![dietní](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![pro děti](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![raw](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![bezlepkové](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![vegan](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![rychlovky](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![těstoviny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![luštěniny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![bez laktózy](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![maso](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![ryby](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![zvěřina](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![vnitřnosti](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![gril](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![hravé vaření](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![luxusní](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![alkohol](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![zavařování](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![na imunitu](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![sladké bez cukru](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![domácí pekárna](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![parní hrnec](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![prasárny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Rebarborová buchta](/img/clanky/685f7085586bac11d16a731fb7630398/fotolia_109621080_xs.webp)
Rebarborová buchta
Ingredience
- rebarbora: 600 g
- hladká mouka: 250 g
- moučkový cukr: 180 g
- máslo: 90 g
- mléko: 150 ml
- žloutky: 2 ks
- kypřicí prášek: 1 ks
- Na drobenku:
- polohrubá mouka: 150 g
- cukr krupice: 80 g
- máslo: 60 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Rebarborová buchta – recept
Rebarborový stonek zbavíme horních listů a spodní tvrdé části, celý stonek oloupeme. Připravenou rebarboru nakrájíme na stejně velké, asi centimetrové čtverečky, v případě potřeby stonek rozkrojíme podélně.
Změklé máslo smícháme s cukrem, mlékem a žloutky. Postupně přidáváme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a mícháme, až vznikne hladké těsto. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu a rovnoměrně ho poklademe pokrájenou rebarborou. Zasypeme drobenkou, kterou jsme si připravili z másla, mouky a cukru. Drobenka musí být dobře propracovaná, nebojíme se ji proto zpracovat rukama.
Rebarborová buchta se peče v troubě předehřáté na 160 °C 30 – 40 minut.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.