Aktuálně pro vás máme 1869 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Lososová polévka Polévky
22. 09. 2017 Přečteno: 1374x

Lososová polévka

Ingredience
- +
  • losos bez kůže: 200 g
  • rybí nebo zeleninový vývar: 700 ml
  • cibule: 1 ks
  • brambory: 2 ks
  • mrkev: 1 ks
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • kopr

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Lososová polévka – recept

Nejdříve si očistíme, oloupeme a na malé kousky nakrájíme cibuli, mrkev a brambory. V hrnci rozehřejeme máslo a zeleninu na něm osmahneme. Přilijeme připravený vývar a společně vaříme asi 20 minut.

Lososa nakrájíme na kostičky, přidáme do polévky a vaříme ještě dalších 10 minut. Přidáme nasekaný kopr a už jen krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

losos s udon nudlemi.jpg Polévky

Losos s udon nudlemi

Filety z lososa zakápneme sójovou omáčkou, sezamovým olejem a posypeme lžičkou třtinového cukru. Necháme lososa chvíli marinovat. Připravíme si omáčku. Do mixéru vložíme arašídové máslo, 5 lžic sójové omáčka,…

posirovany-losos.jpg Polévky

Pošírovaný losos

Filety stáhneme z kůže. Kůži nevyhazujeme. Lososa nasolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Do pánve s pokličkou nalejeme víno, přidáme bylinky, kůži z lososa, nové koření a bokový list. Ohřejeme na 90…

lososova-pomazanka-s-tvarohem.jpg Polévky

Lososová pomazánka s tvarohem

Lososa vložíme do vyšší nádoby a pomocí tyčového mixéru jej rozmixujeme tak, aby nám vznikla pasta. V míse smícháme tvaroh se sýrem, hořčicí a pažitkou. Přidáme lososovou pastu. Osolíme, opepříme a zakápneme…

losos-v-papilote-se-zeleninou.jpg Polévky

Losos v papilotě se zeleninou

Lososa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme limekovou šťávou a potřeme trochou oleje, který jsme smíchali s hořčicí a špetkou chilli. Necháme marinovat 1 hodinu.  Lilek nakrájíme na malé kostičky,…

Tip na recept

Tolstolobik na másle

Tolstolobik na másle

Tolstolobika naporcujeme, nasolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Pečeme na rozpáleném másle na pánvi z obou stran. Po dobu pečení průběžně pokapáváme citronovou šťávou a natíráme rozpuštěným máslem, do…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Jak na domácí pečivo bez…

    Chleba se peče v uzavřené troubě. Mít troubu otevřenou a při pečení v ní držet ruku může jen opravdový pitomec...

  • Jak na domácí pečivo bez…

    Peču chleby už třetím rokem. 230°C až 250°C na začátku pečení je normálních (v troubě je i pára), po 15 minutá...

  • Macecha a otčím aneb Jak se…

    Dobrý den, taky jsem "macecha" - akorát moje "nevlastní dcera" je jen o jedenáct let mladší jak já... bohužel ...

Práce u počítače vestoje? Odhalte benefity standing office!

<a href="http://www.seznam.cz">lehátko</a> [url=http://www.seznam.cz]seznam[/url]
https://www.seznam.cz/ ...

Práce u počítače vestoje? Odhalte benefity standing office!

Stání je pro zdraví nejhorší možná "činnost". Odrovnáváte si páteř, klouby, narušujete krevní oběh, přetěžujet...

Doporučené recepty

Filet ze pstruha na másle

Hlavní jídla: Filet ze pstruha na másle

Očištěné filety ze pstruha potřeme pestem z medvědího česneku, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou.…

Pomazánka s kapary

Pomazánky: Pomazánka s kapary

V misce smícháme smetanový sýr se změklým máslem, osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu a utřeme dohladka.…

Zdravý mrkvový koláč

Dezerty: Zdravý mrkvový koláč

Nejprve si v míse smíchejte suché ingredience, tj. ovesnou mouku, kokosový cukr, kypřící prášek a případně i…

Krevety v kokosové kešu omáčce

Hlavní jídla: Krevety v kokosové kešu omáčce

Kešu namočíme do vlažné vody a necháme odležet alespoň 2 hodiny, aby ořechy změkly. Pokud máme k dispozici kešu…