Aktuálně pro vás máme 1731 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Přílohy

Francouzská bageta

Ingredience
- +
  • hladká mouka - hrnek: 2 ks
  • sušené droždí: 2 KL
  • voda - hrnek: 1 ks
  • olivový olej: 1 PL
  • sůl: 1 KL
  • cukr - špetka: 1 ks

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Francouzská bageta - recept

Francouzská bageta – recept

Z droždí, špetky cukru a teplé vody uděláme kvásek, který necháme vykynout. K mouce smíchanou se solí přidáme kvásek a vypracujeme na těsto. Necháme v teple kynout asi hodinu. Po vykynutí přesuneme na pomoučený vál, vytvarujeme bagetu, přikryjeme utěrkou a ještě 30 minut necháme kynout. Troubu předehřejeme na 220 ˚C. Na bagetě uděláme nožem tři zářezy. Na dno trouby dáme rozehřát nádobu s trochou vody, vložíme plech s bagetami a hned zavřeme. Pečeme 20 minut, dokud bagety nezezlátnou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Kvůli měření zraku nemusíte k…

    Nějak se mi nezdály moje stávající brýle a to jsem si je nechala doporučit u lékaře. Jelikož jsem za Havířová,...

  • Nebojme se pořídit si kočky z…

    Dobrý den<br> Máme doma kocourka z útulku 3 den ,prozatím nežere a při pokusu o kontakt seká.Necháváme ho proto v ...

  • Mám fičák s psékem!

    Tak mít děti je jednodušší na starání se, asi od 5 let fungují už skoro samy automaticky, na rozdíl od pejska,...

Už víte, kam na dovolenou v ČR? Máme tip na dokonalé ubytování na Šumavě!

Ještě bych doporučila jedno ubytování, a to http://www.nadrybnikem.eu/. Je to chatová osada v Hnačovu. A je to...

Lékárna Dorea Neratovice nabízí široký sortiment léků i homeopatik

kvalitní personál vždy poradí,ráda k nim chodím velká spokojenost a díky personálu za ochotu Eliška

Doporučené recepty

Domácí smetanový karamel

Dezerty: Domácí smetanový karamel

Do hrnce se silnějším dnem nasypeme cukr a při mírné teplotě a za stálého míchání vařečkou ho necháme…

Dušená rýže

Přílohy: Dušená rýže

Rýži propláchneme, spaříme vařící vodou a necháme okapat. Rozpálíme pánev a vsypeme do ní rýži. Na sucho opražíme,…

Býčí žlázy

Hlavní jídla: Býčí žlázy

Býčí žlázy necháme namočené v mléce asi 30 minut, důkladně opereme ve vodě a osušíme papírovými utěrkami.  …

Jablečná přesnídávka s kousky ovoce

Ostatní: Jablečná přesnídávka s kousky ovoce

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Podlijeme vodou tak, aby jablka byla akorát ponořená a…