Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Bageta s bylinkovým máslem Přílohy
12. 06. 2019 Přečteno: 3768x

Bageta s bylinkovým máslem

Ingredience
- +
  • bagety: 2 ks
  • máslo: 100 g
  • rozmarýn: 1 PL
  • stroužky česneku: 1 ks
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Máslo necháme změknout v pokojové teplotě, což můžeme urychlit tím, že ho nastrouháme nahrubo. Rozmarýn nasekáme na co nejmenší kousky, česnek prolisujeme. Máslo, rozmarýn, česnek, trochu soli a pepře důkladne utřeme, až budou chutě rovnoměrně rozloženy. bylinkové máslo necháme v lednici opět ztuhnout. 

Bagety podélně rozpůlíme. Ideální pro rozpékání je pečivo 2 - 3 dny staré. V případě čerstvého pečiva necháme rozkrojené pár minut schnout. Bagety potřeme bylinkovým máslem a na plechu vyloženém pečicím papírem při teplotě 180 °C asi 5 minut rozpečeme

Bagety s bylinkovým máslem můžeme také před rozpečením posypat strouhaným sýrem. 

Tip: Místo rozmarýnu můžeme použít i jiné bylinky, např. tymián, bazalku, petrželku, pažitku nebo medvědí česnek

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

domaci-francouzska-bageta.jpg Přílohy

Domácí francouzská bageta

Čerstvé droždí promícháme ve vlažné vodě s lžičkou cukru. Necháme pár minut na teplém místě, aby se nám droždí aktivovalo. Kvásek smícháme s hladkou moukou a vypracujeme hladké těsto. Na teplém místě pod…

domaci-celozrnne-bagety.jpg Přílohy

Domácí celozrnné bagety

Vlažnou vodu promícháme s cukrem a čerstvým droždím. Necháme na teplém místě droždí aktivovat. Trvá to asi 5 minut. Mezitím si smícháme všechny mouky a sůl. Do mísy s kváskem přidáme ocet a olej. Postupně…

domaci-zitne-bagety.jpg Přílohy

Domácí žitné bagety

Tvaroh v misce smícháme s vejce. Vyšleháme a přidáme vodu. V druhé míse smícháme žitnou mouku se všemi semínky, práškem do pečiva, solí a kmínem. Všechny suroviny smícháme. Pokud by těsto bylo příliš řídké,…

zapecene-bagety-s-rajcaty.jpg Přílohy

Zapečené bagety s rajčaty

Rajčata na spodní straně nakrojíme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Rajčata pokrájíme na menší kusy a promixujeme společně s prolisovaným česnekem, olivovým olejem, trochou soli, pepře a bazalky.…

rillettes-rijet-z-veproveho-masa.jpg Přílohy

Rillettes [rijet] z vepřového masa

Sádlo nakrájíme na kostičky o velikosti asi 2x2 cm, bůček a krkovici na kostičky asi 3x3 cm. Ve velkém hrnci se silnějším dnem necháme pozvolna škvařit sádlo při nízké teplotě. Občas promícháme. Jakmile sádlo…

Tip na recept

Staročeská vejmrda

Staročeská vejmrda

Jablka zbavená jadřinců nastrouháme nahrubo, křen najemno. Smícháme všechny ingredience, necháme asi hodinu odležet a dochutíme solí, cukrem nebo citronovou (nebo limetkovou) šťávou či octem.  Tip: Směs…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Význam run v runové magii

    "25. Runa YR/Wyrd (prázdná runa)" je novodobý koncept. To co tato "runa" reprezentuje, je již obsaženo v runě ...

  • Máte nadpřirozené schopnosti?

    Každý má "nadpřirozené" schopnosti (telepatie, jasnozřivost, AP atd). Akorát jsou v latentním stavu. V podstat...

  • Astrální cestování pro…

    Každý autor nebo astrální cestovatel je jiný, věří něčemu jinému a má jiný přístup (i podle SVÝCH zkušeností -...

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Hráškové pyré

Přílohy: Hráškové pyré

Hrášek vložíme do osolené vody a vaříme na středním plamenu asi 20 minut do úplného změknutí. Poté slijeme vodu,…

Medové trubičky

Vánoční cukroví: Medové trubičky

Prosátou hladkou mouku smícháme s jedlou sodou, moučkovým cukrem, vejcem a žloutkem a zapracujeme med. Vytvoříme…

Rybí nákyp

Hlavní jídla: Rybí nákyp

Rybí maso osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, přidáme trochu vody a dusíme doměkka. Měkké rybí maso umeleme na…