Aktuálně pro vás máme 1711 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Přílohy

Domácí francouzská bageta

Ingredience
- +
  • hladká mouka: 500 g
  • čerstvé droždí: 20 g
  • vlažná voda: 300 ml
  • sůl: 1 PL
  • cukr: 1 KL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujem

Domácí francouzská bageta - recept

Domácí francouzská bageta – recept

Čerstvé droždí promícháme ve vlažné vodě s lžičkou cukru. Necháme pár minut na teplém místě, aby se nám droždí aktivovalo. Kvásek smícháme s hladkou moukou a vypracujeme hladké těsto. Na teplém místě pod utěrkou necháme těsto vykynout. Poté jej rozdělíme na čtyři díly a vyválíme z nich tenké bagety, které naskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Ostrým, nejlépe vroubkovaným nožem bagety nařízneme a necháme ještě asi 30 minut kynout

Troubu rozehřejeme na 200 °C. Bagety pečeme asi 25 minut. Hotové domácí francouzské bagety by měly mít světle zlatou barvu. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Myši v domě napáchají mnoho…

    Dobrý den, moc děkuji za vaše upozornění :-) a bystrost. <br> Došlo k přehlédnutí, tudíž myš domácí může vážit pou...

  • Myši v domě napáchají mnoho…

    Některé dospělé myši mohou vážit až třicet kilogramů a dorůstají téměř dvaceti centimetrů. ???????

  • Opice kapucín (Malpa…

    Hezký den, <br> děkujeme za komentář a uvedení přesného názvu, doplnili jsme ho do článku i titulku. Opice kapucín...

Lékárna Dorea Neratovice nabízí široký sortiment léků i homeopatik

kvalitní personál vždy poradí,ráda k nim chodím velká spokojenost a díky personálu za ochotu Eliška

Pracujete na počítači? Chraňte si zrak před modrým světlem

ja mam na to zapnutu taku ochranu na monitore a na ociach mam ochranu s barner okuliarmi cez milicastore a su ...

Doporučené recepty

Kroupové rizoto

Hlavní jídla: Kroupové rizoto

Do hrnce s vroucí osolenou vodou dáme kroupy s bobkovým listem a několika kuličkami nového koření a vaříme doměkka…

Studená polévka z červené řepy

Polévky: Studená polévka z červené řepy

Oloupanou červenou řepu uvaříme doměkka asi 1,5 hodiny a necháme vychladnout. Vodu nevyléváme, ale necháme si ji…

Polévka z pečených rajčat

Polévky: Polévka z pečených rajčat

Do pekáče dáme na polovině másla upéct rajčata. Jakmile rajčata změknou, oloupeme je. V hrnci na zbytku másla…

Lehký mrkvový dort

Dezerty: Lehký mrkvový dort

Mrkev a jablko očistíme a najemno nastrouháme. Smícháme s vejci, olejem, bílým jogurtem, medem a promícháme. Mouku…