Aktuálně pro vás máme 1864 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Domácí celozrnné bagety Přílohy
27. 03. 2020 Přečteno: 6357x

Domácí celozrnné bagety

Ingredience
- +
  • Na 6 baget:
  • celozrnná mouka: 200 g
  • hladká mouka: 150 g
  • žitná mouka: 50 g
  • voda: 250 ml
  • čerstvé droždí: 25 g
  • olej: 2 PL
  • ocet: 1 PL
  • sůl: 2 KL
  • cukr: 1 KL
  • vejce: 1 ks
  • kmín na posypání 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Domácí celozrnné bagety - recept

Vlažnou vodu promícháme s cukrem a čerstvým droždím. Necháme na teplém místě droždí aktivovat. Trvá to asi 5 minut. Mezitím si smícháme všechny mouky a sůl. Do mísy s kváskem přidáme ocet a olej. Postupně zapracováváme mouku a hněteme hladké těsto. Necháme asi 30 minut kynout na teplém místě pod utěrkou. Poté si na pomoučené ploše vytvarujeme z těsta bagety, vložíme je do vymazané formy na bagety a necháme ještě chvilku nakynout.

Troubu rozehřejeme na 200 °C. Domácí celozrnné bagety potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem (nebo oblíbenými semínky, bylinkami, solí) a pečeme asi 20 minut. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 40 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

domaci-francouzska-bageta.jpg Přílohy

Domácí francouzská bageta

Čerstvé droždí promícháme ve vlažné vodě s lžičkou cukru. Necháme pár minut na teplém místě, aby se nám droždí aktivovalo. Kvásek smícháme s hladkou moukou a vypracujeme hladké těsto. Na teplém místě pod…

domaci-zitne-bagety.jpg Přílohy

Domácí žitné bagety

Tvaroh v misce smícháme s vejce. Vyšleháme a přidáme vodu. V druhé míse smícháme žitnou mouku se všemi semínky, práškem do pečiva, solí a kmínem. Všechny suroviny smícháme. Pokud by těsto bylo příliš řídké,…

zapecene-bagety-s-rajcaty.jpg Přílohy

Zapečené bagety s rajčaty

Rajčata na spodní straně nakrojíme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Rajčata pokrájíme na menší kusy a promixujeme společně s prolisovaným česnekem, olivovým olejem, trochou soli, pepře a bazalky.…

rillettes-rijet-z-veproveho-masa.jpg Přílohy

Rillettes [rijet] z vepřového masa

Sádlo nakrájíme na kostičky o velikosti asi 2x2 cm, bůček a krkovici na kostičky asi 3x3 cm. Ve velkém hrnci se silnějším dnem necháme pozvolna škvařit sádlo při nízké teplotě. Občas promícháme. Jakmile sádlo…

Tip na recept

Pečené brambory v popelu

Pečené brambory v popelu

Příprava ohniště je pro pečené brambory v popelu nejdůležitější a vyžaduje čas. Je totiž třeba vytvořit dostatečnou vrstvu popela. Důležité je, aby se brambory nedotýkaly žhavých uhlíků, ale pekly se opravdu…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Práce u počítače vestoje? Odhalte benefity standing office!

Stání je pro zdraví nejhorší možná "činnost". Odrovnáváte si páteř, klouby, narušujete krevní oběh, přetěžujet...

Práce u počítače vestoje? Odhalte benefity standing office!

jasně. A u toho ještě tančit a efektivita práce je nulová. Tohle ráda nemám. Mám novou profi židli, ortopedick...

Doporučené recepty

Zabaione

Dezerty: Zabaione

Žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny (šleháme asi 10 minut). Postupně po malých lžičkách přišleháváme likérové…

Čočková polévka s párkem

Polévky: Čočková polévka s párkem

Čočku den předem namočíme do studené vody a vodu slijeme. Cibuli a petrželku nakrájíme nadrobno, brambory a mrkev…

třešňové smoothie

Nápoje: Třešňové smoothie

Mražené nebo čerstvé třešně bez pecek vložte do mixéru a rozmixujte spolu s bílým jogurtem, loupaným banánem a…

Domácí hovězí hamburger

Hlavní jídla: Domácí hovězí hamburger

Droždí rozmícháme v teplé vodě, dokud se nerozpustí. Smícháme mléko, vejce (vejce nejdříve rozšleháme a necelou…