Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Smažené brambory Přílohy
19. 06. 2019 Přečteno: 14385x

Smažené brambory

Ingredience
- +
  • menší brambory: 500 g
  • olej na smažení
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Smažené brambory - recept

Oloupané brambory nakrájíme na poloviny, čtvrtky nebo plátky podle velikosti brambor. Vložíme je do hrnce se studenou vodou, osolíme, přivedeme k varu a vaříme při střední teplotě asi 10 - 15 minut do poloměkka. Scedíme a v cedníku necháme dobře okapat. 

Na větší pánvi rozehřejeme olej a kousky brambor na něm orestujeme do hněda ze všech stran. Smaženým bramborám nesvědčí příliš vysoké teploty, mohly by se rychle spálit nebo rozpadnout. Podle chuti dosolíme a podáváme jako přílohu k masu, nejlépe už ne smaženému. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 30 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Tvarůžková pomazánka

Tvarůžková pomazánka

Tvarůžky nakrájíme nadrobno, smícháme s krémovým sýrem, přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku a pažitku. Promícháme a podle potřeby dochutíme solí, pepřem a případně i mletou sladkou paprikou. Tvarůžková…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Medové perníčky

Vánoční cukroví: Medové perníčky

Přeosýváme hladkou mouku a moučkový cukr. Máslo necháme změknout a med zahřejeme. Ze surovin vypracujeme hladké…

Zelné placky

Přílohy: Zelné placky

Kysané zelí necháme vykapat a šťávu ještě vymačkáme. Zelí pokrájíme, přidáme petrželku, mouku a vejce, osolíme,…

Bramborové krokety

Přílohy: Bramborové krokety

Brambory omyjeme, očistíme a dáme vařit ve slupce. Po uvaření je oloupeme, osolíme a prolisujeme do mísy. Necháme…

Domácí francouzská bageta

Přílohy: Domácí francouzská bageta

Čerstvé droždí promícháme ve vlažné vodě s lžičkou cukru. Necháme pár minut na teplém místě, aby se nám droždí…