Aktuálně pro vás máme 1733 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Hlavní jídla
Přečteno: 1142x

Italské těstoviny se sušenými rajčaty

Ingredience
- +
  • špagety {200} g
  • sušená rajčata {100} g 
  • zelené olivy {60} g 
  • bílé víno {50} ml 
  • česnek {1} 
  • strouhanka {2} PL
  • nasekaná petrželka 
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Italské těstoviny se sušenými rajčaty - recept

Italské těstoviny se sušenými rajčaty – recept

Rozpálíme si sporák, na kterém přivedeme osolenou vodu k varu. Ponoříme do ní špagety a necháme je vařit podle návodu, aby byly al dente. Mezitím si připravíme základ v pánvi. Vezmeme neoloupaný stroužek česneku, který dlaní o kuchyňské prkénko jemně zmáčkneme. Až poté ho oloupeme. Tím uvolníme jeho chuť.

Oloupaný česnek vhodíme na pánev do olivového oleje a orestujeme ho. Poté k němu přidáme sušená rajčata a olivy. Přidáme trochu vody ze scezených špaget, zalijeme bílým vínem a počkáme, až se alkohol odpaří. Poté zeleninu promícháme s nasekanou petrželkou.

Na druhé pánvičce si připravíme tzv. parmazán chudých, který si vyrobíme z jemně nastrouhaného starého bílého pečiva. Nasucho strouhanku opražíme, a jakmile dostane barvu karamelu, odstavíme ji z ohně. Špagety pak promícháme s připravenou zeleninou a máme skvělé italské těstoviny se sušenými rajčaty připravené k servírování.

Italské těstoviny se sušenými rajčaty podáváme posypané křupavou strouhankou. Pokud byste však měli chuť, můžete si dopřát i pravý parmazán.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Vypalování do dřeva aneb jak…

    Děkuji za super článek! Jako Vášnivý pyrografista :) doporučuji dřevěné plátky - všechny skvěle obroušeny - c...

  • Přemejšlim, jak se…

    Paní Moniko, díky za reakci :-)... ano, venku je to nádherňajs... miluju jaro (protože nejsem alergik) a ještě...

  • Přemejšlim, jak se…

    svetlé body, tak tady jsou :<br> 1. začíná skoro jaro, takže více sluníčka a tepla venku<br> 2. více tepla venku, tedy...

Už víte, kam na dovolenou v ČR? Máme tip na dokonalé ubytování na Šumavě!

Ještě bych doporučila jedno ubytování, a to http://www.nadrybnikem.eu/. Je to chatová osada v Hnačovu. A je to...

Lékárna Dorea Neratovice nabízí široký sortiment léků i homeopatik

kvalitní personál vždy poradí,ráda k nim chodím velká spokojenost a díky personálu za ochotu Eliška

Doporučené recepty

Rizoto z mletého masa

Hlavní jídla: Rizoto z mletého masa

V nepřilnavém hrnci nebo hlubší pánvi necháme rozehřát olej, ve kterém rozpustíme polovinu másla. Na másle necháme…

Zeleninová polévka v parním hrnci

Polévky: Zeleninová polévka v parním hrnci

Všechnu zeleninu si načistíme, cibuli necháme vcelku. Celer, mrkev a petržel pokrájíme na malé kousky. V parním…

Turecký med

Vánoční cukroví: Turecký med

Ve vodní lázni necháme rozehřát med. Do další misky dáme cukr s bílky a ušleháme sníh. Do bílků s cukrem opravdu…

Bramborový salát s uzeným lososem

Saláty: Bramborový salát s uzeným lososem

Brambory uvaříme ve slupce doměkka asi 20 - 25 minut (podle velikosti) a necháme vychladnout. Očištěnou mrkev…