Aktuálně pro vás máme 1864 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Těstoviny se zeleninou Hlavní jídla
03. 12. 2019 Přečteno: 2504x

Těstoviny se zeleninou

Ingredience
- +
  • těstoviny penne: 300 g
  • mrkev: 1 ks
  • červená paprika: 1 ks
  • stonek řapíkatého celeru: 1 ks
  • bílé víno: 50 ml 
  • cibule: 1 ks
  • stroužek česneku: 1 ks
  • rajčatový protlak: 2 PL
  • olivový olej
  • bylinky
  • nasekaná petrželka 
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Těstoviny se zeleninou – recept

Do vroucí vody dáme vařit těstoviny. Zeleninu očistíme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, mrkev nahrubo nastrouháme, řapíkatý celer a červenou papriku pokrájíme na malé kousky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a všechnu zeleninu orestujeme zhruba 10 minut. Zalejeme bílým vínem a necháme ho odpařit. Přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř a sušené bylinky (nejlépe oregáno).

Uvařené těstoviny smícháme se zeleninovou omáčkou.

Těstoviny se zeleninou podáváme zakápnuté olivovým olejem a posypané petrželkou. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Práce u počítače vestoje? Odhalte benefity standing office!

jasně. A u toho ještě tančit a efektivita práce je nulová. Tohle ráda nemám. Mám novou profi židli, ortopedick...

Technika pro výuku na dálku: co vybrat, abyste se doma nezbláznili

A pravidla českého pravopisu...

Doporučené recepty

Polévka z mořských plodů

Polévky: Polévka z mořských plodů

V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm nastrouhanou mrkev a nadrobno nakrájenou cibuli. Zalijeme vývarem a…

Smažený kapr

Hlavní jídla: Smažený kapr

Osušené kapří filety osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, vajíčkách rozšlehaných s trochou mléka a…

Plněné ravioly

Přílohy: Plněné ravioly

Hrubou mouku prosejeme, přidáme vejce, vlažnou vodu a vymícháme do tuhého těsta. Přikryjeme utěrkou a necháme ½…

Pštrosí steak

Hlavní jídla: Pštrosí steak

Očištěné pštrosí maso potřeme olivovým olejem a posypeme z obou stran tymiánem. Vyšší steaky naklepeme pomocí…