Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Srnčí ragú na víně Hlavní jídla
19. 04. 2018 Přečteno: 6301x

Srnčí ragú na víně

Ingredience
- +
  • srnčí přední (bez kosti): 600 g
  • kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer): 200 g
  • cibule: 1 ks
  • rajčatový protlak: 40 g
  • švestková povidla: 40 g
  • kvalitní suché červené víno: 200 ml
  • česnek – stroužek: 1 ks
  • olej nebo sádlo
  • sůl
  • celý pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • tymián
  • čerstvá šťáva z citronu

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Srnčí ragú na víně – recept

Na oleji/sádle v hrnci lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, vše chvíli restujeme. Maso očistíme, nakrájíme na menší kostky a přidáme do hrnce k zelenině. Osolíme maso a restujeme ho, dokud se ze všech stran nezatáhne. Přidáme rajčatový protlak, celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián a vše zalijeme vínem.

Podle potřeby podléváme maso horkou vodou a dusíme ho za občasného míchání do změknutí asi 90 minut. Když je maso skoro měkké, dochutíme srnčí ragú povidly, citronovou šťávou a česnekem, případně ještě i solí a pepřem.

Srnčí ragú necháme chvíli odležet a podáváme s knedlíkem nebo rozpečeným chlebem.

Tip: Místo podlévání vodou, můžeme použít vývar.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

zeleninove-ragu.jpg Hlavní jídla

Zeleninové ragú

Lilek nakrájíme na kostičky, osolíme a necháme 20 minut "vypotit". V cedníku ho omyjeme a necháme okapat. Cuketu, papriky a cibuli nakrájíme také na kostičky, rajčata na menší kousky a česnek prolisujeme.  Na…

Tip na recept

Smoothie s jogurtem

Smoothie s jogurtem

Zázvor očistíme a nastrouháme. Pomeranč umyjeme, oloupeme, zbavíme tvrdých blan a dužinu vložíme do mixéru. Jablko s hruškou oloupeme, zbavíme jadřince, nakrájíme na kousky a přidáme do mixéru. Poté přidáme…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Jahodový sorbet

Dezerty: Jahodový sorbet

Cukr rozmícháme ve vodě, přivedeme k varu a krátce povaříme (až se všechen cukr rozpustí) a necháme vychladnout.…

Jeseter na víně

Hlavní jídla: Jeseter na víně

Jesetera omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na lžíci másla orestujeme na plátky nakrájené žampiony, zalijeme…

Domácí pomerančová zmrzlina

Dezerty: Domácí pomerančová zmrzlina

Z chemicky neošetřených pomerančů nastrouháme kůru a pomeranče vymačkáme. Šťávu s krupicovým cukrem přivedeme k…

Tvarohová pomazánka s vejci

Pomazánky: Tvarohová pomazánka s vejci

Vejce uvařená natvrdo nakrájíme na drobné kostičky, smícháme s tvarohem a změklým máslem. Osolíme, opepříme,…