Aktuálně pro vás máme 1869 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Srnčí ragú na víně Hlavní jídla
19. 04. 2018 Přečteno: 4950x

Srnčí ragú na víně

Ingredience
- +
  • srnčí přední (bez kosti): 600 g
  • kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer): 200 g
  • cibule: 1 ks
  • rajčatový protlak: 40 g
  • švestková povidla: 40 g
  • kvalitní suché červené víno: 200 ml
  • česnek – stroužek: 1 ks
  • olej nebo sádlo
  • sůl
  • celý pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • tymián
  • čerstvá šťáva z citronu

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Srnčí ragú na víně – recept

Na oleji/sádle v hrnci lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, vše chvíli restujeme. Maso očistíme, nakrájíme na menší kostky a přidáme do hrnce k zelenině. Osolíme maso a restujeme ho, dokud se ze všech stran nezatáhne. Přidáme rajčatový protlak, celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián a vše zalijeme vínem.

Podle potřeby podléváme maso horkou vodou a dusíme ho za občasného míchání do změknutí asi 90 minut. Když je maso skoro měkké, dochutíme srnčí ragú povidly, citronovou šťávou a česnekem, případně ještě i solí a pepřem.

Srnčí ragú necháme chvíli odležet a podáváme s knedlíkem nebo rozpečeným chlebem.

Tip: Místo podlévání vodou, můžeme použít vývar.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

zeleninove-ragu.jpg Hlavní jídla

Zeleninové ragú

Lilek nakrájíme na kostičky, osolíme a necháme 20 minut "vypotit". V cedníku ho omyjeme a necháme okapat. Cuketu, papriky a cibuli nakrájíme také na kostičky, rajčata na menší kousky a česnek prolisujeme.  Na…

Tip na recept

Bylinkové pesto

Bylinkové pesto

Všechny bylinky umyjeme a zbavíme stonků. Bylinky nahrubo nasekáme. Poté je rozdrtíme nebo rozmixujeme. Podle potřeby zalejeme olivovým olejem, přidáme prolisovaný česnek a řádně pesto osolíme.  Bylinkové…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Jak na domácí pečivo bez…

    Chleba se peče v uzavřené troubě. Mít troubu otevřenou a při pečení v ní držet ruku může jen opravdový pitomec...

  • Jak na domácí pečivo bez…

    Peču chleby už třetím rokem. 230°C až 250°C na začátku pečení je normálních (v troubě je i pára), po 15 minutá...

  • Macecha a otčím aneb Jak se…

    Dobrý den, taky jsem "macecha" - akorát moje "nevlastní dcera" je jen o jedenáct let mladší jak já... bohužel ...

Práce u počítače vestoje? Odhalte benefity standing office!

<a href="http://www.seznam.cz">lehátko</a> [url=http://www.seznam.cz]seznam[/url]
https://www.seznam.cz/ ...

Práce u počítače vestoje? Odhalte benefity standing office!

Stání je pro zdraví nejhorší možná "činnost". Odrovnáváte si páteř, klouby, narušujete krevní oběh, přetěžujet...

Doporučené recepty

Polévka z pečeného česneku

Polévky: Polévka z pečeného česneku

Neoloupaný česnek přepůlíme napříč, vložíme do pekáče, pokapeme olivovým olejem, přikryjeme alobalem a dáme na 170…

Rajská omáčka

Hlavní jídla: Rajská omáčka

Hovězí maso vložíme do vroucí osolené vody, do které jsme přidali bobkový list, nové koření a celý pepř. Vaříme…

Svařené víno

Nápoje: Svařené víno

Veškeré ingredience kromě cukru smícháme v hrnci a při nízké teplotě zahříváme až téměř k varu. Jakmile se na dně…