Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Smažené žampiony Hlavní jídla
18. 04. 2018 Přečteno: 8050x

Smažené žampiony

Ingredience
- +
  • žampiony: 300 g
  • hladká mouka - hrnek: 1 ks
  • větší vejce: 1 ks
  • mléko: 2 PL
  • strouhanka - hrnek: 1 ks
  • strouhaný parmezán: 1 PL
  • olej na smažení
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Smažené žampiony - recept

Smícháme vejce, mléko, trochu soli a pepře a metličkou zašleháme do směsi lžíci hladké mouky. Žampiony rychle opláchneme, osušíme papírovou utěrkou, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Houby ponoříme do vajíčka a následně obalíme ve strouhance smíchané se strouhaným parmezánem. Smažíme ve větší vrstvě rozehřátého oleje dozlatova a odkládáme na papírovou utěrku, která vysaje přebytečný tuk

Smažené žampiony můžeme odlehčit zeleninovým salátem, který podáváme jako přílohu. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 6 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Domácí máslo

Domácí máslo

Smetanu necháme v pokojové teplotě chvíli "zahřát" asi na 10 °C. Nalijeme do vyšší mísy a šleháme tak dlouho, dokud se šlehačka nezmění na hrudky. Ubereme otáčky šlehače, následně počkáme, až se oddělí…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Zabaione

Dezerty: Zabaione

Žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny (šleháme asi 10 minut). Postupně po malých lžičkách přišleháváme likérové…

Česneková omáčka

Přílohy: Česneková omáčka

V hlubší pánvi necháme rozpustit máslo, zaprášíme moukou a vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme mlékem smíchaným se…

Vločková polévka

Polévky: Vločková polévka

Houby namočíme na 30 minut do studené vody a povaříme 10 minut. Mrkev, petržel, celer a brambory nakrájíme na malé…

Plněný perník

Vánoční cukroví: Plněný perník

Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny odležet v chladu.  Těsto si rozdělíme na 3 díly a rozválíme…