

























Slávky na víně
Ingredience
- slávky: 1000 g
- šalotka: 1 ks
- česnek - stroužky: 2 ks
- bílé víno: 100 ml
- olivový olej: 50 ml
- čerstvá petrželka
- pepř
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Čerstvé slávky omyjeme a probereme. K přípravě se hodí pouze ty zavřené, ty otevřené proto ihned vyhodíme. Ve větším hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme na kousky pokrájenou šalotku a tenké plátky česneku a krátce orestujeme. Směs zalijeme vínem, vhodíme připravené slávky a na jemno pokrájenou petrželku. Dochutíme solí a pepřem a jemně promícháme. Hrnec přiklopíme pokličkou a slávky na víně vaříme asi 5 – 6 minut. Po dokončení zkontrolujeme, zda se nám všechny slávky otevřely. Ty, které zůstaly zavřené, vyhodíme.
Slávky na víně podáváme ideálně s opečenou bylinkovou bagetou.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Slávky nejprve důkladně očístíme a namočíme do vody asi na 10 minut. Poté slávky slijeme a přebereme. Vaříme pouze ty, které jsou uzavřené. V hrnci si rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm šalotky,…
Na pánvi zpěníme najemno nasekaný česnek, přidáme chobotničky a omyté krevety. Vše restujeme zhruba 5 minut. Poté směs zakápneme šťávou z čerstvého…
Rajčata nakrojíme na špičce do kříže, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme. Kalamáry nakrájíme na kolečka a na troše oleje orestujeme. Po…
V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm nastrouhanou mrkev a nadrobno nakrájenou cibuli. Zalijeme vývarem a povaříme 10 minut. Přidáme víno,…
Hovězí játra zbavíme blan, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Na sádle osmažíme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme játra, krátce orestujeme, zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme horkým vývarem.…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Vždycky jsem chtěla běhat po lesních cestách, ale kořeny, kameny a nerovnosti mi dávaly zabrat. Po každém běhu...
Mangové máslo je naprostá pecka. Moc se o něm nepíše. Já ho objevila loni a jsem z něj nadšená. Určitě doporuč...
Naprosté nesmysly, co tu píšete.<br> <br> U masa je klíčové dosáhnout dostatečně vysoké teploty (alespoň 120 °C) po ...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Kuře společně s bobkovým listem, černým pepřem a novým kořením naložíme do červeného vína a necháme jej přes noc…
Prosátou mouku smícháme s rovněž prosátým cukrem a zapracujeme změklé sádlo. Vytvoříme hladké těsto, které necháme…
Nejprve vymačkejte šťávu z citronů. Poté trochu naklepejte meduňku na prkýnku, aby se uvolnily silice. Bylinku a…
Z dýně odstraníme jadérka, nakrájíme ji na větší kousky a společně s neoloupaným česnekem zakapeme olivovým olejem…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.