Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Slávky s rajčatovou omáčkou Předkrmy a chuťovky
07. 12. 2019 Přečteno: 2069x

Slávky s rajčatovou omáčkou

Ingredience
- +
  • síťka čerstvých slávek
  • olivový olej: 2 PL
  • máslo: 2 PL
  • šalotka: 2 ks
  • stroužek česneku: 4 ks
  • bílé víno: 30 ml
  • loupaná krájená rajčata: 300 g
  • chilli paprička
  • petrželová nať
  • sůl 
  • pepř 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Slávky s rajčatovou omáčkou - recept

Slávky nejprve důkladně očístíme a namočíme do vody asi na 10 minut. Poté slávky slijeme a přebereme. Vaříme pouze ty, které jsou uzavřené. 

V hrnci si rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm šalotky, dva stroužky česneku. Zalejeme bílým vínem, osolíme a necháme zredukovat na polovinu. Do hrnce přidáme slávky, přiklopíme a zprudka vaříme, dokud se mušle neotevřou. Nakonec přidáme máslo a nasekanou petželovou nať. Důkladně promícháme. 

V menším hrnci nebo na pánvi zlehka na olivovém oleji orestujeme zbylý česnek, přidáme nakrájená rajčata, chilli papričku a zalejeme kapkou bílého vína. Rajčatovou omáčku asi 10 minut povaříme, aby se spojily chutě. Nakonec dochutíme solí a pepřem.

Slávky s rajčatovou omáčkou podáváme s rozpečenou bagetkou. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Polévka z máslové dýně

Polévky: Polévka z máslové dýně

Na máslové dýni je skvělé, že chutná výborně samostatně bez dalších ingrediencí. Stačí když ji nakrájíme na kostky…

Houbová smaženice

Předkrmy a chuťovky: Houbová smaženice

Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. V pánvi rozpálíme máslo, opečeme najemno nakrájenou cibuli a ke konci…

Zapečený lilek

Hlavní jídla: Zapečený lilek

Neoloupaný lilek nakrájíme na kolečka silná přibližně 1 cm. Osolíme a necháme 20 minut vypotit. Opláchneme a…