Jelení guláš
Ingredience
- jelení maso: 400 g
- červené víno: 250 ml
- velká cibule: 1 ks
- voda: 250 ml
- hladká mouka: 1 PL
- rajský protlak: 1 PL
- olej
- mletá sladká paprika
- česnek
- drcený kmín
- mletý pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Maso na jelení guláš očistíme a nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a vložíme maso, které ze všech stran necháme zatáhnout. Osolíme, přidáme kmín, pepř, prolisovaný česnek, zaprášíme paprikou a podlijeme vínem. Necháme odpařit alkohol a podlijeme vodou. Přidáme protlak a pod pokličkou dusíme doměkka při nízké teplotě asi 1,5 - 2 hodiny. Podle potřeby zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a necháme provařit ještě min. 15 minut.
Jelení guláš můžeme podávat s knedlíkemnebo čerstvým chlebem.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Kuřecí maso pokrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a promícháme s rajčatovým protlakem. Rajčata spaříme a oloupeme slupku. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej, na kterém dozlatova…
Maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme polovinu másla, přidáme maso, cibuli, česnek a orestujeme na středním plameni dozlatova. Osolíme, opepříme, přidáme…
Srdíčka odblaníme a očistíme od tuku, cibuli nakrájíme nahrubo, mrkev na kostičky, česnek prolisujeme. Na sádle orestujeme cibuli do tmava, přidáme srdíčka, orestujeme, zaprášíme sladkou paprikou a zalijeme…
Cibuli nakrájíme nadrobno, párky na kolečka nebo půlkolečka, brambory na středně velké kostky, česnek prolisujeme, vývar ohřejeme. V hrnci na sádle orestujeme zvolna cibuli do tmavě hněda. Zaprášíme paprikou…
Cibuli nakrájíme na kostičky, brambory na kostky, česnek prolisujeme, vývar ohřejeme. V hrnci rozehřejeme trochu oleje nebo sádla a osmažíme na něm cibuli dohněda. Přidáme mleté maso a necháme do krátce…
Na oleji nebo másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Přidáme na cca 3 cm nakrájené kousky fazolových lusků, které krátce osmahneme. Do hrnce k luskům dáme na kousky nakrájené oloupané…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
No, pro mne je káva KÁVA a měla by i kávou zůstat, tj. s čistou chutí a vůní kávy. A že cukr do kávy nepatří? ...
Dobrý den p. Jano jsem na tom stejně, bolesti,které mám snad všude. Jak jste vy na tom ?Příspěvek je starý 4 r...
Koupím malpu kapucínskou
Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...
Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/
Sušenky dáme do mikrotenového sáčku a paličkou na maso nalámeme na menší kousky. Žloutky utřeme s cukrem do pěny,…
Začněte tím, že si v rendlíku zahřejete mléko a rozpustíte v něm cukr. Poté hrnec odstavte a nechte mírně…
Smetanu nalijeme do nepřilnavého kastrolku a při mírné teplotě zahříváme. Přidáme vanilkový lusk, který jsme…
Žloutky oddělíme od bílků, ze kterých vyšleháme tuhý sníh. Vlašské ořechy umeleme a asi 50 g dáme stranou na…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.