Aktuálně pro vás máme 1852 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Gulášová polévka z mletého masa Polévky
20. 06. 2018 Přečteno: 1405x

Gulášová polévka z mletého masa

Ingredience
- +
  • mleté hovězí maso: 200 g
  • cibule: 1 ks
  • stroužky česneku: 2 ks
  • hovězí vývar: 700 ml
  • menší brambory: 2 ks
  • sladká paprika: 1 PL
  • majoránka: 1 KL
  • drcený kmín: 1  KL
  • sůl
  • pepř
  • olej nebo sádlo

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Gulášová polévka z mletého masa - recept

Cibuli nakrájíme na kostičky, brambory na kostky, česnek prolisujeme, vývar ohřejeme. V hrnci rozehřejeme trochu oleje nebo sádla a osmažíme na něm cibuli dohněda. Přidáme mleté maso a necháme do krátce zprudka orestovat. Dále přidáme polovinu česneku, kmín, sladkou papriku, zamícháme a zalijeme vývarem

Do polévky přidáme brambory a vaříme asi 12 - 15 minut do poloměkka. Dochutíme druhou polovinou česneku, majoránkou, solí a pepřem. Se solí opatrně, záleží na tom, jak slaný vývar použijeme. Povaříme už jen asi 5 minut, až budou brambory měkké. 

Gulášová polévka z mletého masa se může před podáváním posypat nadrobno nakrájenou syrovou cibulí a podávat s chlebem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kureci-gulas.jpg Polévky

Kuřecí guláš

Kuřecí maso pokrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a promícháme s rajčatovým protlakem. Rajčata spaříme a oloupeme slupku. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej, na kterém dozlatova…

veprovy-gulas-z-plecka.jpg Polévky

Vepřový guláš z plecka

Maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme polovinu másla, přidáme maso, cibuli, česnek a orestujeme na středním plameni dozlatova. Osolíme, opepříme, přidáme…

gulas-z-kurecich-srdicek.jpg Polévky

Guláš z kuřecích srdíček

Srdíčka odblaníme a očistíme od tuku, cibuli nakrájíme nahrubo, mrkev na kostičky, česnek prolisujeme. Na sádle orestujeme cibuli do tmava, přidáme srdíčka, orestujeme, zaprášíme sladkou paprikou a zalijeme…

gulasova-polevka-s-parkem.jpg Polévky

Gulášová polévka s párkem

Cibuli nakrájíme nadrobno, párky na kolečka nebo půlkolečka, brambory na středně velké kostky, česnek prolisujeme, vývar ohřejeme.  V hrnci na sádle orestujeme zvolna cibuli do tmavě hněda. Zaprášíme paprikou…

rybi-gulas.jpg Polévky

Rybí guláš

Brambory nakrájíme na kostky a dáme vařit zvlášť v osolené vodě doměkka. V hrnci orestujeme slaninu nakrájenou na malé kostičky. Jakmile pustí tuk, přidáme nakrájenou cibuli a pozvolna orestujeme dohněda.…

Tip na recept

Cuketová omáčka

Cuketová omáčka

Cuketu (raději mladší) omyjeme a nastrouháme nahrubo, neloupeme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Až cibule zesklovatí, přidáme cuketu, oregano, pepř, lehce osolíme a za občasného…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Drobné úrazy k létu patří. Dva tipy, díky nimž se zahojí rychleji

Shodou okolností jsem použila Bionect (mam neco podobneho na vyletech mimo domov vzdycky) na dovolene v Bulhar...

Podpora erekce: 19 otázek, které kladete nejčastěji a odpovědi, díky kterým zlepšíte erekci, výdrž, milostný život a celkové zdraví

top přípravek na podporu erekce ....

Doporučené recepty

Pohanková polévka

Polévky: Pohanková polévka

Mrkev, petržel, celer, brambory a cibuli očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Do hrnce dáme zeleninu, pohanku a…

Bylinkový dresing na salát

Ostatní: Bylinkový dresing na salát

Bylinky nasekáme na velmi malé kousky nebo je krátce rozmixujeme. Smícháme je s jogurtem a zakysanou smetanou a…

Nakládaný sýr Feta

Předkrmy a chuťovky: Nakládaný sýr Feta

Sýr Feta nakrájíme na větší kostičky. Bylinky omyjeme a nasekáme na malé kousky. Citron omyjeme a nakrájíme na…