spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1684 receptů

Recepty seřazeny od nejnovějšího receptu

Předkrmy a chuťovky

Vepřový jazyk

Vepřový jazyk pořádně omyjeme, očistíme, dáme do hrnce s osolenou vodou vařit. Do vody přidáme kuličky pepře a nového koření s rozpůlenou cibulí. Pod pokličkou vaříme doměkka. Když se nám jazyk...

Ostatní

Bylinkové máslo

Necháme změknout máslo a smícháme s trochou soli a prolisovaným česnekem. Nasekáme najemno bylinky, přimícháme do másla a necháme v ledničce vychladit v požadovaném tvaru (nejlépe váleček, aby se...

Ostatní

Domácí majonéza

Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu, aby se nám majonéza nesrazila. V misce vyšleháme žloutky s hořčicí, posolíme, opepříme a zašleháme citrónovou šťávu. Dohromady smícháme oleje a po...

Ostatní

Domácí tatarská omáčka

Vejce se žloutkem, hořčicí a octem vyšleháme ponorným mixérem, po kapkách přidáváme olej, dokud majonéza nezhoustne. Přidáme nakrájený najemno okurek, cibuli a prolisovaný stroužek česneku....

Dezerty

Banánový cupcake

Na plech rozložíme 18 papírových formiček nebo silikonových muffinových formiček. Připravíme těsto smícháním krupicového cukru s máslem do pěny, přidáváme po jednom vajíčka. Smícháme dohromady...

Předkrmy a chuťovky

Pljeskavica

Hovězí a vepřové mleté maso osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a petrželku, olivový olej a necháme 15 minut odležet. Utvoříme placky, které buď smažíme na troše oleje, nebo opékáme na grilu z obou stran dozlatova.

Předkrmy a chuťovky

Bliny neboli ruské lívance

V teplém mléce rozmícháme droždí, přidáme hladkou mouku a cukr, pořádně rozmícháme a necháme pod utěrkou v teple kynout. Poté přidáme špetku soli, žloutek, rozpuštěné máslo, zamícháme a necháme...

Polévky

Fasolada

Fazole namočíme nejlépe přes noc do vývaru. Brambory nakrájíme na kostky a uvaříme spolu s fazolemi. Na tuku osmažíme cibulku, nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, orestujeme a přidáme mletou...

Polévky

Valašská kyselica

Kysané zelí i s nálevem vlijeme do hrnce, přidáme vodu a vaříme až je zelí měkké. Přidáme celý černý pepř, nové koření, majoránku a bobkový list podle chuti. Na kostičky nakrájíme slaninu a...

Hlavní jídla

Kuře teriyaki

Smícháme rýžové víno, zázvor, třtinový cukr, pár kapek sezamového oleje a přidáme kuřecí maso nakrájené na kostky. Necháme asi hodinu marinovat. Na velké pánvi rozehřejeme arašídový olej,...

Tip na recept

všechny recepty >

Švestková přesnídávka

Na přesnídávku používáme velmi měkké a sladké švestky, které odstopkujeme, umyjeme, vypeckujeme a dáme vařit do hrnce na 15 minut doměkka. Švestky nemusíme podlévat vodou, samy pustí šťávu, nicméně pokud jsou málo...

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Pečená krkovice v celku

Maso osolíme, opepříme a potřeme důkladně směsí bylinkového pesta s medem. Cibuli a česnek očistíme a pokrájíme. Pekáč vymažeme sádlem a na dno nasypeme cibuli s česnekem. Vložíme do pekáče vepřovou krkovici a...

Nápoje:

Detoxikační špenátové smoothie

Jablko zbavíme jadřinců a společně s celerem a banánem nakrájíme na menší kousky. Veškeré ingredience rozmixujeme dohladka a podle chuti můžeme přidat trochu citrónové šťávy. Detoxikační špenátové smoothie pijeme na lačný žaludek.

Nápoje:

Horchata

Ořechy propláchneme, zalijeme vodou tak, aby byly ponořené a necháme namočené nejlépe minimálně 24 hodin. Po každých 12ti hodinách propláchneme.  Ořechy rozmixujeme s vodou (na 1 porci asi 250 ml), podle chuti...

Ostatní:

Domácí perníkové koření

Koření, které máme v celku si najemno rozdrtíme v hmoždíři. Přidáme mleté koření a všechno spolu pořádně promícháme.  Domácí perníkové koření uchováváme v uzavřené nádobě. Skvěle chutná ve vánočním cukroví.  

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte