Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání

Světová kuchyně

Slovenská Slovenská kuchyně

Všechny recepty

Brynzová pomazánka s opečenou cibulí Pomazánky

Brynzová pomazánka s opečenou cibulí

Polovinu cibule nakrájíme na kolečka, druhou polovinu nadrobno. Na pánvi s trochou oleje necháme rozpustit polovinu másla, orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, necháme vychladnout a stejně tak orestujeme na druhé polovině másla i kolečka cibule.  Brynzu smícháme s žervé, podle chuti…

Domácí korbáčky Předkrmy a chuťovky

Domácí korbáčky

Ve velkém hrnci necháme za občasného míchání zahřát čerstvé mléko (nejlépe přímo od farmáře) na 40 °C a odstavíme. Syřidlo v množství dle návodu na obalu rozmícháme s trochou vody, přidáme do mléka a mícháme asi 2 minuty. Hrnec s mlékem přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut stát. Nožem začínající…

Povidlovo-makové lokše Dezerty

Povidlovo-makové lokše

Brambory vložíme do studené vody, přivedeme k varu a vaříme asi 25 minut do měkka (podle velikosti brambor). Když nůž prodej bez problému bramborou, je hotová. Brambory necháme vychladnout, oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a osolíme. Přidáme mouku a rukama vypracujeme nelepivé těsto (pokud…

Halušky se zelím a uzeným Hlavní jídla

Halušky se zelím a uzeným

Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme pokrájené uzené maso, po chvíli vmícháme zelí a společně prohřejeme. Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s moukou, vejcem a solí. Těsto nesmí téct, aby se dobře pasírovalo přes síto. Pokud je moc tekuté, přidáme mouku. Halušky…

Pagáče se škvarky Předkrmy a chuťovky

Pagáče se škvarky

Škvarky umeleme na masovém strojku a smícháme s vajíčkem, mlékem, moukou, solí a droždím. Droždí se do těsta jen rozdrobí, neděláme kvásek. Těsto necháme 20 minut uležet. Poté z těsta vyválíme 1 cm plát a sklenicí vykrajujeme kolečka, která klademe na plech vymazaný sádlem, potřeme rozmíchaným…

Halušky s brynzou Hlavní jídla

Halušky s brynzou

Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle, smícháme je s moukou, vejcem, osolíme. Těsto nesmí téct, aby se dobře pasírovalo přes síto, pokud je moc tekuté, přidáme mouku. Halušky vaříme v osolené vroucí vodě, když vyplavou, jsou hotové. Ihned je scedíme a promícháme halušky s brynzou a…

Tip na recept

Jambalaya

Jambalaya

Kuřecí stehno nakrájíme, osolíme, opepříme a v hlubší pánvi na oleji prudce osmahneme ze všech stran. Cibuli nakrájíme na kostičky, chilli papričku na jemné proužky, česnek prolisujeme. Maso vytáhneme z pánve…

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Je vodíková voda zázračným…

    Proč Hans dává k této vodě komentář k ionizované vodě? Jsou to dvě zcela jiné metody: obohacování vody o vodík...

  • Vztahové pověry z celého…

    Od své babičky, znám hodně pověr (pocházela z Bílých Karpat).<br> Děvče se svým chlapcem nesmí být spolu sami, př...

  • Jak chovat hady – 5…

    Před tím, než se rozhodnete si hada pořídit, je vždy nutné si zjistit vše co se chovu týče a mít připravené kv...

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Květáková rýže s krevetami

Hlavní jídla: Květáková rýže s krevetami

Růžičky květáku rozmixujeme na drobné kousky. Česnek a zázvor očistíme a nakrájíme nadrobno. Ve wok pánvi…

Salát pak choi jako příloha

Přílohy: Salát pak choi jako příloha

Spodní část salátu pak choi odřízneme, aby se hlávka rozdělila na jednotlivé listy, které omyjeme a necháme okapat…

Karamelové košíčky

Vánoční cukroví: Karamelové košíčky

Z ingrediencí na košíčky vypracujeme hladké těsto a necháme ho hodinu v lednici vychladit. Z těsta vytvoříme malé…

Vepřové na žampionech

Hlavní jídla: Vepřové na žampionech

Vepřovou panenku v celku potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, posypeme lístky čerstvého tymiánu. Takto…