Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pomalu pečený bůček Hlavní jídla
25. 07. 2018 Přečteno: 6145x

Pomalu pečený bůček

Ingredience
- +
  • vepřový bůček: 500 g
  • cibule: 1 ks
  • sůl
  • pepř
  • kmín

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Pomalu pečený bůček – recept

Bůček koupíme s kůží i kostí. Kůži bůčku očistíme od případných chloupků a opatrně nakrojíme ostrým nožem na větší čtverce, ale jen do tučné části (pozor, aby se nenakrojilo i maso). Sůl a pepř vetřeme ze všech stran do masa. Troubu předehřejeme na 120 °C. Cibuli nakrájíme nahrubo, dáme do pekáče a položíme na ji bůček, který pokmínujeme. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby a bůček pečeme přikrytý doměkka přibližně 4 hodiny. Během pečení bůček 2x otočíme. Na závěr zvýšíme teplotu na 200 °C a pečeme odkrytý asi 30 minut kůží nahoru, aby se vypekla dokřupava. Pomalu pečený bůček podáváme se zelím a knedlíky nebo s chlebem a kyselými okurkami.

Pokud máme rádi pečený bůček s česnekem, potřeme bůček prolisovaným česnekem před pečením nebo můžeme stroužky česneku upéct v pekáči spolu s bůčkem (v tom případě ho přidáme až cca půl hodiny před koncem pečení a dáváme pozor, aby se nám nespálil).

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

peceny-kralik-s-buckem.jpg Hlavní jídla

Pečený králík s bůčkem

Troubu předehřejeme na 200 °C. Králíka očistíme, naporcujeme, omyjeme a osušíme. Bůček nakrájíme na silnější plátky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nahrubo a položíme na dno pekáče. Na cibuli střídavě naskládáme…

veprove-vypecky.jpg Hlavní jídla

Vepřové výpečky

Omyté a osušené vepřové maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek nahrubo. V pekáčku smícháme maso, cibuli, česnek, osolíme, opepříme, poprášíme sladkou paprikou a důkladně promícháme. Pekáček přiklopíme…

bun-ch-grilovany-vietnamsky-bucek.jpg Hlavní jídla

Bún chả - grilovaný vietnamský bůček

Bůček nakrájíme na tenké plátky (asi 4 mm). Smícháme rybí omáčku, třtinový cukr, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, sójovou omáčku a limetkovou šťávu. Do této marinády naložíme bůček a necháme…

Tip na recept

Jahodová přesnídávka

Jahodová přesnídávka

Jahody si očistěte, omyjte vlažnou vodou a nakrájejte na menší kusy. Ovoce pak vložte do menšího rendlíku a přiveďte k varu. Nechte dusit asi 5 až 15 minut na středním plamenu. Jahody lze také podlít vodou…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Ořechový krém

Ostatní: Ořechový krém

Změklé máslo vyšleháme do pěny. Poté postupně zašleháváme salko, stačí zhruba polovina plechovky, aby krém nebyl…

Polévka Tom kha

Polévky: Polévka Tom kha

Kuřecí prso nakrájíme na tenké nudličky, čerstvý zázvor (asi 3 cm) na plátky a citronovou trávu na větší kusy.…

Dýňová zmrzlina se stévií

Dezerty: Dýňová zmrzlina se stévií

Začněte tím, že si oloupete dýni, pokrájíte ji na střední kousky a dáte vařit do měkka ve vodě (to bude trvat asi…

Bramborové špízy s klobásou

Předkrmy a chuťovky: Bramborové špízy s klobásou

Brambory i se slupkou důkladně očistíme, nakrájíme na hrubší plátky a v osolené vodě uvaříme asi 10 minut do…