Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Vegetariánská musaka z brambor Hlavní jídla
18. 05. 2018 Přečteno: 11074x

Vegetariánská musaka z brambor

Ingredience
- +
  • větší brambory typu B: {6}
  • lilek: 1 ks
  • rajčata: 4 ks
  • stroužky česneku: 1 ks
  • Feta sýr: 200 g
  • bazalka: 1 PL
  • čerstvý kopr: 1 PL
  • hladkolistá petržel: 1 PL
  • vejce: 2 ks
  • řecký jogurt: 250 g
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Vegetariánská musaka z brambor - recept

Lilek nakrájíme na plátky, osolíme z obou stran a necháme asi 20 minut "vypotit". Opláchneme, osušíme papírovou utěrkou, potřeme olivovým olejem a z obou stran zlehka ogrilujeme. Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajčata nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, sýr rozdrobíme a bylinky nasekáme nadrobno.

Zapékací misku vymažeme olejem a dno poklademe plátky brambor, které zlehka osolíme a opepříme. Se solí spíše opatrně, neboť Feta sýr je většinou slaný dostatečně. Na brambory vyskládáme polovinu plátků lilku, rajčat, posypeme polovinou bylinek, česneku, sýru a opět přijde vrstva brambor. Celý postup zopakujeme, poslední vrstva budou brambory. Smícháme vejce s jogurtem a brambory rovnoměrně zalijeme.

Vegetariánská musaka z brambor se zapéká na 180 °C asi 30 minut dozlatova. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 5 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

gratinovane-brambory-s-tymianem.jpg Hlavní jídla

Gratinované brambory s tymiánem

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Smetanu nalejeme do malého hrnce a přivedeme k varu. Vmícháme máslo, lístky tymiánu a nastrouhaný parmazán. Zapékací misku vymažeme sádle. Osolené a opepřené…

Tip na recept

Pečená cizrna s rozmarýnem

Pečená cizrna s rozmarýnem

Cizrnu den předem namočíme ve studené vodě a vodu slijeme. V hrnci zalijeme čerstvou vodou a vaříme asi 1 hodinu. Cizrna by neměla být úplně měkká, protože spůjde ještě do trouby. Necháme ji v cedníku…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Život je jako jízda na horské…

    mimo téma avšak důležité –'dejte vědět svým známým,....<br> Pomozte Šarlotě v boji s nádorem mozku<br> https://donio...

  • Kávový peeling

    Skvělý impuls, právě se chystám na peelingové mýdlo s mletou kávou. Domácí výroba mýdel (ale od základu, žádná...

  • Ředkev proti kašli

    Je třeba rozlišovat druh ředkve. Ta na obrázku je chutná, ale na kašel a rozpouštění hlenů (též na žlučníkové ...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Stejně jako mnoho jiných lidí, i já vřele děkuji Dr. Dr. Ogugu za jeho pomoc a řešení mých problémů. Byla jsem...

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?
Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Doporučené recepty

Francouzská paštika

Pomazánky: Francouzská paštika

Slaninu a cibuli nakrájíme na malé kostičky a orestujeme v hrnci na menším množství rozpuštěného sádla. Maso a…

Plněná vejce

Předkrmy a chuťovky: Plněná vejce

Vajíčka uvaříme natvrdo. Oloupeme a podélně je rozkrojíme. Vyjmeme žloutky a dáme je do misky. Ke žloutkům přidáme…

Soljanka

Polévky: Soljanka

Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme rajský protlak a zalijeme připraveným vývarem. Přidáme bobkový list,…

Vídeňský bramborový salát

Přílohy: Vídeňský bramborový salát

Brambory uvaříme ve slupce doměkka a ještě teplé je oloupeme a nakrájíme na plátky. Zatímco se brambory vaří,…