Aktuálně pro vás máme 1848 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Vepřové výpečky Hlavní jídla
19. 03. 2018 Přečteno: 6479x

Vepřové výpečky

Ingredience
- +
  • vepřový bok nebo krkovice: 350 g
  • cibule: 1 ks
  • stroužky česneku: 2 ks
  • sladká paprika
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Vepřové výpečky - recept

Omyté a osušené vepřové maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek nahrubo. V pekáčku smícháme maso, cibuli, česnek, osolíme, opepříme, poprášíme sladkou paprikou a důkladně promícháme. Pekáček přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 130 °C na 2,5 hodiny. Odkryjeme, teplotu zvýšíme na 200 °C a pečeme dalších asi 40 minut dozlatova. Během pečení vepřové výpečky občas promícháme. Nakonec vypečenou šťávu propasírujeme. 

Vepřové výpečky podáváme se zelím a vařenými brambory nebo houskovým knedlíkem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 3 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

peceny-kralik-s-buckem.jpg Hlavní jídla

Pečený králík s bůčkem

Troubu předehřejeme na 200 °C. Králíka očistíme, naporcujeme, omyjeme a osušíme. Bůček nakrájíme na silnější plátky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nahrubo a položíme na dno pekáče. Na cibuli střídavě naskládáme…

pomalu-peceny-bucek.jpg Hlavní jídla

Pomalu pečený bůček

Bůček koupíme s kůží i kostí. Kůži bůčku očistíme od případných chloupků a opatrně nakrojíme ostrým nožem na větší čtverce, ale jen do tučné části (pozor, aby se nenakrojilo i maso). Sůl a pepř vetřeme ze…

bun-ch-grilovany-vietnamsky-bucek.jpg Hlavní jídla

Bún chả - grilovaný vietnamský bůček

Bůček nakrájíme na tenké plátky (asi 4 mm). Smícháme rybí omáčku, třtinový cukr, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, sójovou omáčku a limetkovou šťávu. Do této marinády naložíme bůček a necháme…

Tip na recept

Švestkový kompot

Švestkový kompot

Na zavařování použijeme spíše tvrdší švestky, aby udržely tvar a švestkový kompot nebyl po otevření příliš rozvařený. Zavařovací sklenice umyjeme a vysušíme. Na nálev hrnci svaříme vodu s cukrem, aby se cukr…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Podpora erekce: 19 otázek, které kladete nejčastěji a odpovědi, díky kterým zlepšíte erekci, výdrž, milostný život a celkové zdraví

jedine co nám pomohlo na problémy s erekci byly spreje a gely

5 potravin, které spolehlivě podpoří vaše trávení

potřebuji ho spíše stabilizovat a narovnat střevní mikrofloru

Doporučené recepty

Pečené krůtí prso vcelku

Hlavní jídla: Pečené krůtí prso vcelku

Maso minimálně 30 minut před přípravou vytáhneme z ledničky. Předehřejeme troubu na 180 °C. Krůtí prsa osolíme,…

Koottu

Hlavní jídla: Koottu

Nejprve si dejte vařit ve vodě žlutou čočku, společně s bobkovým listem a kurkumou. Dále si omyjte a očistěte…

Párky v listovém těstě

Předkrmy a chuťovky: Párky v listovém těstě

Rozválené listové těsto potřeme hořčicí nebo kečupem podle chuti a nakrájíme na pruhy široké asi 2 cm. Každý párek…

Tvarohové muffiny s rozinkami

Dezerty: Tvarohové muffiny s rozinkami

Asi dvě hodiny před přípravou naložíme rozinky do rumu, množství rozinek přizpůsobíme vlastní chuti.  Smícháme…