Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Krémová rybí polévka Polévky
26. 06. 2018 Přečteno: 3343x

Krémová rybí polévka

Ingredience
- +
  • losos bez kůže: 200 g
  • rybí vývar: 500 ml
  • cibule: 1 ks
  • menší brambory: 2 ks
  • menší mrkev: 1 ks
  • smetana ke šlehání: 60 ml
  • máslo: 1 PL
  • olej: 1 PL
  • petrželka nebo kopr: 2 PL
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Krémová rybí polévka - recept

Cibuli nakrájíme nahrubo, brambory a mrkev na menší kostičky. Na troše oleje rozpustíme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli. přidáme mrkev, brambory, krátce orestujeme a zalijeme horkým vývarem. Osolíme, opepříme a povaříme asi 8 minut do poloměkka (podle velikosti kostek). Přidáme na větší kousky nakrájeného lososa a vaříme dalších asi 5 minut

Asi čtvrtinu lososa, brambor a mrkve odložíme stranou a zbytek rozmixujeme dohladka. Zjemníme smetanou, přidáme nadrobno nasekanou petrželku nebo kopr, krátce prohřejeme a vrátíme zeleninu a lososa. 

Krémová rybí polévka se podává s pečivem, které můžeme opéct v toustovači. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

losos s udon nudlemi.jpg Polévky

Losos s udon nudlemi

Filety z lososa zakápneme sójovou omáčkou, sezamovým olejem a posypeme lžičkou třtinového cukru. Necháme lososa chvíli marinovat. Připravíme si omáčku. Do mixéru vložíme arašídové máslo, 5 lžic sójové omáčka,…

posirovany-losos.jpg Polévky

Pošírovaný losos

Filety stáhneme z kůže. Kůži nevyhazujeme. Lososa nasolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Do pánve s pokličkou nalejeme víno, přidáme bylinky, kůži z lososa, nové koření a bokový list. Ohřejeme na 90…

lososova-pomazanka-s-tvarohem.jpg Polévky

Lososová pomazánka s tvarohem

Lososa vložíme do vyšší nádoby a pomocí tyčového mixéru jej rozmixujeme tak, aby nám vznikla pasta. V míse smícháme tvaroh se sýrem, hořčicí a pažitkou. Přidáme lososovou pastu. Osolíme, opepříme a zakápneme…

losos-v-papilote-se-zeleninou.jpg Polévky

Losos v papilotě se zeleninou

Lososa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme limekovou šťávou a potřeme trochou oleje, který jsme smíchali s hořčicí a špetkou chilli. Necháme marinovat 1 hodinu.  Lilek nakrájíme na malé kostičky,…

Tip na recept

Ajvar z pečených paprik

Ajvar z pečených paprik

Papriky a lilek dáme na plech vyložený pečicím papírem a opečeme při teplotě 190 °C, až se bude slupka paprik barvit dotmava. Upečené papriky vložíme do mikrotenového sáčku a necháme zapařit. Pak je snadno…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Polenta

Přílohy: Polenta

Základní recept na uvaření polenty je jednoduchý. Do hrnce dáme vodu a až se začne vařit, tak přisypeme polentu.…

Mangový sorbet

Dezerty: Mangový sorbet

Nejprve si nechte zmrznout v mrazáku kousky dužiny z manga. Nachladit si dejte do lednice i cukrový sirup. Po…

Jelení guláš

Hlavní jídla: Jelení guláš

Maso na jelení guláš očistíme a nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a vložíme maso, které ze…

Tažený závin s jablky

Dezerty: Tažený závin s jablky

Mouku prosejeme do mísy, přidáme k ní vlažnou vodu, olej a špetku soli a vypracujeme těsto dohladka. Hotové těsto…