Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zapečené těstoviny s krevetami a žampiony Hlavní jídla
02. 11. 2021 Přečteno: 1401x

Zapečené těstoviny s krevetami a žampiony

Ingredience
- +
  • loupané a vařené krevety: 90 g
  • těstoviny dle obliby (ideální jsou makaroni): 175 g
  • hotový bešamel: 150 ml
  • menší fenykl: 1 bulva
  • nastrouhaný sýr parmazán : 30 g
  • rajče: 1 ks
  • máslo : 3 PL
  • olivový olej dle potřeby
  • čerstvé žampiony : 90 g
  • kajenský pepř (mletý) dle chuti
  • sušené oregano dle chuti
  • sůl dle chuti

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Zapečené těstoviny s krevetami a žampiony - recept

Nejprve si uvařte těstoviny. Pak je sceďte, promastěte asi lžící másla a dejte stranou. Dále si rozpusťte na pánvi trochu zbývajícího másla a na něm restujte kousky fenyklu a také žampionů. Po asi dvou až třech minutách přidejte vařené krevety, promíchejte a pokračujte v opékání. Nyní si otevřete kupovaný bešamel a ten vmíchejte ještě do teplých uvařených těstovin. Též přihoďte směs restovaného fenyklu, hub a krevet. Pokrm ochuťte dle preferencí solí, kajenským pepřem a důkladně propojte vařečkou.

Na závěr směs rozprostřete do zapékací misky vymazané máslem, posypte povrch parmazánem, poklaďte plátky omytého rajčete, dochuťte oreganem a dejte péct do trouby při teplotě 170 až 180 °C po dobu 25 až 30 minut. Jídlo by mělo zezlátnout. Dobrou chuť!

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Ossobuco

Ossobuco

Ossobuco je speciální telecí maso přeseknuté přes morkovou kost. Vzhledem k přítomnosti morku v kosti je maso po upečení ještě lahodnější. Maso osolíme a lehce obalíme v mouce. Orestujeme je ze všech stran na…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Míchaná vejce s chřestem

Předkrmy a chuťovky: Míchaná vejce s chřestem

Chřes na skus uvaříme v osolené vodě a prudce jej zchladíme v ledové vodě. Poté z chřestu odrojíme špičky a stonky…

Halibut

Hlavní jídla: Halibut

Uděláme si marinádu z čerstvých bylinek, šťávy z citrónu, česneku a oleje a potřeme jí kousky halibuta. Necháme 2…

Zavařování rajčat

Ostatní: Zavařování rajčat

Zavařovací sklenice pořádně vymyjeme. Rajčata omyjeme. Pokud nám nevadí slupky, můžeme je zavařit i se slupkami. V…