Aktuálně pro vás máme 1714 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Hlavní jídla

Lehká rajská omáčka bez mouky

Česká klasika v odlehčené verzi bez zásmažky.

Ingredience
- +
  • Hovězí mleté maso : 250 g
  • Kuřecí vývar se zeleninou: 400 ml
  • Pasírovaná rajčata : 350 g
  • Máslo (ghí): 1 PL
  • Cibule: 1 ks
  • Mrkev: 1 ks
  • Petržel : 1 ks
  • Vejce: 1 ks
  • Strouhanka: 1 PL
  • Chilli paprička (malá): 1 ks
  • Přírodní třtinový cukr: 1 PL
  • Bobkový list
  • Nové koření
  • Sůl
  • Pepř
  • Těstoviny: 250 g

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujem

Lehká rajská omáčka bez mouky - recept

Lehká rajská omáčka bez mouky - recepty

Před přípravou omáčky si uvaříme kuřecí vývar se zeleninou. K jeho přípravě použijeme hodně zeleniny, zejména mrkve, aby měl vývar sladší chuť.

Hovězí mleté maso promícháme s vejcem, osolíme, opepříme, přidáme jednu lžíci strouhanky a vytvoříme masové kuličky.

Cibuli, mrkev a petržel očistíme. Cibuli nakrájíme nadrobno a mrkev s petrželí najemno nastrouháme. V hrnci rozpustíme ghí, zlehka osmažíme cibulku. Přidáme nastrouhanou zeleninu a chvíli podusíme. Poté zalejeme scezeným čistým vývarem. Přivedeme k varu. Přidáme pasírovaná rajčata a omáčku důkladně rozmixujeme. Do hrnce přihodíme pár kuliček nového koření, chilli papričku a bobkový list. Přivedeme k varu a vložíme do omáčky masové kuličky. Necháme omáčku asi 20 minut probublávat.

Mezitím si připravíme libovolné těstoviny dle návodu al dente. K rajské omáčce můžeme podávat také houskový nebo celozrnný knedlík.

Před dokončením z rajské omáčky odstraníme bobkový list a nové koření. Přidáme třtinový cukr a sůl dle chuti.

Lehká rajská omáčka bez mouky je skvělá jako odlehčená varianta oblíbené české klasiky.

 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

smart-robotic-farmers-tomato-agriculture-futuristic-robot-automation-work-increase-efficiency.jpg Hlavní jídla

Brněnští vědci opět bodují, vyvinuli postřik proti škodlivým bakteriím

Jedinečný vynález expertů z brněnské Mendelovy univerzity by měl ochránit rostliny proti škodlivým bakteriím. A má velice vysokou účinnost.

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Už víte, kam na dovolenou v ČR? Máme tip na dokonalé ubytování na Šumavě!

Ještě bych doporučila jedno ubytování, a to http://www.nadrybnikem.eu/. Je to chatová osada v Hnačovu. A je to...

Lékárna Dorea Neratovice nabízí široký sortiment léků i homeopatik

kvalitní personál vždy poradí,ráda k nim chodím velká spokojenost a díky personálu za ochotu Eliška

Doporučené recepty

Grilovaná játra

Hlavní jídla: Grilovaná játra

Smícháme olej, sušený česnek, kari koření a trochu pepře. Touto marinádou potřeme očištěná a osušená játra a…

Salát pak choi jako příloha

Přílohy: Salát pak choi jako příloha

Spodní část salátu pak choi odřízneme, aby se hlávka rozdělila na jednotlivé listy, které omyjeme a necháme okapat…

Domácí paštika z kachních jater

Předkrmy a chuťovky: Domácí paštika z kachních jater

Očištěná kachní játra nakrájíme nadrobno. Nakrájíme najemno cibuli, kterou dozlatova orestujeme na troše másle.…

Fíkové kuličky

Vánoční cukroví: Fíkové kuličky

Fíky i datle nasekáme na menší kousky, a společně s kešu oříšky postupně rozmixujeme dohladka. Poté přidáme kokos…