Aktuálně pro vás máme 1869 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Rajská polévka z čerstvých rajčat Polévky
22. 02. 2020 Přečteno: 4019x

Rajská polévka z čerstvých rajčat

Ingredience
- +
  • větší rajčata: 4 ks
  • zeleninový vývar: 300 ml
  • cibule: 1 ks
  • česnek - stroužky: 2 ks
  • čerstvé bylinky (bazalka, tymián, rozmarýn)
  • máslo
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • bazalkové pesto

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Rajská polévka z čerstvých rajčat – recept

Rajčata spaříme a oloupeme slupku. Poté je nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozehřejeme trochu másla se lžící olivového oleje. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji. Přidáme do hrnce nakrájená rajčata a nasekaný česnek. Podlejeme trochou vývaru a asi 3 minuty dusíme. Poté přilejeme zbytek vývaru, osolíme, opepříme a přidáme nasekané čerstvé bylinky. Vaříme asi 10 minut. Polévku dohladka rozmixujeme. Dochutíme solí a pepřem.

Rajskou polévku z čerstvých rajčat podáváme s kapkou bazalkového pesta.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

polévka z květáku a červené čočky.jpg Polévky

Květáková polévka s červenou čočkou

Cibuli, česnek a malý kousek čerstvého zázvoru oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev očistíme pokrájíme na drobné kousky. Červenou čočku propláchneme ve studené vodě. V hrnci rozehřejme olivový olej, na kterém…

Tip na recept

Rybičkové lívance

Rybičkové lívance

Lívance připravíme podle receptu na kefírové lívance. Banán nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědl. Mandarinky rozdělíme na měsíčky, kiwi oloupeme, nakrájíme podélně na plátky a plátky…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Jak na domácí pečivo bez…

    Chleba se peče v uzavřené troubě. Mít troubu otevřenou a při pečení v ní držet ruku může jen opravdový pitomec...

  • Jak na domácí pečivo bez…

    Peču chleby už třetím rokem. 230°C až 250°C na začátku pečení je normálních (v troubě je i pára), po 15 minutá...

  • Macecha a otčím aneb Jak se…

    Dobrý den, taky jsem "macecha" - akorát moje "nevlastní dcera" je jen o jedenáct let mladší jak já... bohužel ...

Práce u počítače vestoje? Odhalte benefity standing office!

<a href="http://www.seznam.cz">lehátko</a> [url=http://www.seznam.cz]seznam[/url]
https://www.seznam.cz/ ...

Práce u počítače vestoje? Odhalte benefity standing office!

Stání je pro zdraví nejhorší možná "činnost". Odrovnáváte si páteř, klouby, narušujete krevní oběh, přetěžujet...

Doporučené recepty

Nakládané feferonky

Ostatní: Nakládané feferonky

Množství nálevu přizpůsobíme množství feferonek. Můžeme použít feferonky pálivé i nepálivé nebo je kombinovat.…

Hruškový sorbet s vodkou

Dezerty: Hruškový sorbet s vodkou

Začněte tím, že si oloupete hrušky, zbavíte je jádřinců a dužinu nakrájíte na kousky. Dále si do malého hrnce…

Polévka z pečené dýně

Polévky: Polévka z pečené dýně

Z dýně odstraníme jadérka, nakrájíme ji na větší kousky a společně s neoloupaným česnekem zakapeme olivovým olejem…

Salámová pomazánka

Pomazánky: Salámová pomazánka

Máslo necháme změknout v pokojové teplotě, což můžeme urychlit tím, že ho nastrouháme nahrubo. Smícháme máslo,…