Využití králičího masa v kuchyni

S králičím masem se setkáme v celé řadě receptů. Nemusí to být pouze klasický králík na smetaně, toto maso můžeme vařit, dusit, smažit, grilovat anebo péct. Králičí maso má velmi jemnou chuť, ale může pro někoho mít nežádoucí aroma. Toho se můžeme zbavit přidáním česneku, aromatického koření nebo čerstvých bylinek. 

Dusit ho můžeme v alobalu anebo jednoduše pod pokličkou. Dá se podusit s vínem anebo zapéct s výrazným kořením jako je rozmarýn, bobkový list nebo šalvěj. Do pekáče přidáme česnek a máslo. Maso podlijeme vodou a pečeme až je křehké a dočervena. Zapéct se dá i se slaninou, s hořčičnou směsí anebo paprikovou marinádou. Maso si můžeme od řezníka nechat umlít a udělat si králičí karbanátky nebo burgery

Z brambor, mrkve, celeru a králičího masa připravíme zdravou a velmi chutnou králičí polévku. Z králíka připravíme i salát. Maso jednoduše zlehka orestujeme a smícháme se salátem nebo baby špenátem, přidáme bylinkový dresink a sýr feta.

Tradičními a oblíbenými přílohami ke králičímu masu jsou brambory a bramborové nebo houskové knedlíky. Hodí se k němu také bílé pečivo. Upečený králík chutná skvěle i se špenátem. Originální a chutnou přílohou může být batátová kaše anebo jáhlové knedlíky.

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit příspěvek

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Další léčivé potraviny

Tip na recept

všechny recepty >

Pečený králík na smetaně

Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme, prošpikujeme proužky slaniny a vložíme do pekáče. Ke králíkovi přidáme nakrájenou mrkev, petržel, kolečka cibule, tymián a přelijeme trochou vody. Rovnoměrně rozprostřeme do...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte